Жилищный адвокат

Щодо забезпечення сплати митних платежів, Державна митна служба УкраїниДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 12.12.2012 № 11.1/1.2-12.2/13948-ЕП
  2. Начальникам митних органів

    У зв'язку із запитами суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та відповідно до листа Міністерства фінансів України від 07.11.2012 № 31-08170-10-24/26728 Державною митною службою України опрацьовано питання надання митним органам забезпечення сплати митних платежів при поміщенні товарів у митні режими експорту, реекспорту, тимчасового вивезення, переробки за межами митної території. За результатами опрацювання зазначеного питання повідомляємо.

    Частиною шостою статті 96 глави 17 Митного кодексу України( 4495б-17 ) (далі — Кодекс) встановлено, що при вивезенні за межі митної території України товарів, поміщених у митні режими експорту, реекспорту, тимчасового вивезення, переробки за межами митної території, положення цієї глави застосовуються з моменту початку переміщення зазначених товарів з митного органу відправлення і до моменту пред'явлення їх митному органу призначення.

    Частиною першою статті 305 Кодексу( 4495г-17 ) встановлено, що у випадках, визначених цим Кодексом, виконання зобов'язань осіб, що випливають з митних процедур, забезпечуються шляхом надання митним органам забезпечення сплати митних платежів у способи, передбачені для відповідної митної процедури.

    Згідно з частиною четвертою статті 286( 4495в-17 ) товари, поміщені у митний режим експорту, оподатковуються вивізним митом у випадках, встановлених законом. Відповідно до частини другої статті 83 Кодексу( 4495б-17 ) для поміщення товарів у митний режим експорту особа, на яку покладається дотримання вимог митного режиму, повинна, зокрема, сплатити митні платежі, якими відповідно до закону обкладаються товари під час вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту.

    Частиною тринадцятою статті 286 Кодексу( 4495в-17 ) встановлено, що товари, поміщені у митний режим переробки за межами митної території, оподатковуються вивізним митом відповідно до глави 24 цього Кодексу. Відповідно до частини другої статті 164( 4495б-17 ) поміщення товарів у митний режим переробки за межами митної території в установлених законом випадках здійснюється зі сплатою вивізного мита.

    Згідно з частиною восьмою статті 286 Кодексу( 4495в-17 ) до товарів, поміщених у митний режим тимчасового вивезення, застосовується умовне, повне звільнення від оподаткування вивізним митом при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 19( 4495б-17 ) цього Кодексу.

    З огляду на зазначене, при переміщенні митною територією України товарів, поміщених у митні режими експорту, переробки за межами митної території та тимчасового вивезення необхідність надання митним органам забезпечення сплати митних платежів не випливає з норм Кодексу.

    Разом з цим, відповідно до частини п'ятої статті 286 Кодексу( 4495в-17 ) товари, поміщені у митний режим реекспорту, звільняються від оподаткування вивізним митом, якщо інше не передбачено законом, при дотриманні вимог та обмежень, встановлених главою 16( 4495б-17 ) цього Кодексу.

    Слід зазначити, що згідно з положеннями Кодексу у митний режим реекспорту — поміщаються іноземні товари, за винятком товарів, що реекспортуються відповідно до пункту 5 частий першої статті 86 Кодексу ( 4495б-17 ).

    Враховуючи викладене вище, при поміщенні у митний режим реекспорту товарів, визначених Переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 461( 461-2012-п ), надання митним органам забезпечення сплати митних платежів, що підлягали б сплаті при випуску таких товарів у вільний обіг на митній території України, є обов'язковим, крім випадку, передбаченого пунктом 5 частини першої статті 86 Кодексу ( 4495б-17 ).

    Т. в.о. Голови Служби

    О. М. Дороховський

    WEB MD Office "НПО Поверхность", www.master-d.com.ua

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Белорусские арестанты будут сами оплачивать свое содержание в СИЗО

    Лица, находящиеся в белорусских следственных изоляторах, будут сами оплачивать свое содержание в неволе, говорится в постановлении Совета министров республики №307.

    Ушел из жизни «адвокат дьявола» Ж.Верже, защищавший многих террористов

    В Париже на 89 году жизни скончался юрист Жак Верже, более известный под кличкой «адвокат дьявола». Будучи принципиальным коммунистом, Верже стал представлять защиту многих революционеров-террористов, ...

    Як продати будинок і земельну ділянку без кадастрового номера

    Досвідчений юрист не тільки надасть кваліфіковану допомогу при купівлі-продажу будинку (земельної ділянки, включно без кадастрового номеру), а й подбає про Ваш захист в майбутньому, не дозволить припуститись небажаних помилок при оформленні договору.

    Samsung захопив майже третину світового ринку смартфонів

    Частка продукції південнокорейського виробника Samsung Electronics на світовому ринку смартфонів склала за підсумками другого кварталу 2012 року 34,6 відсотка.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Благодарим всех, от кого зависит существование сайта.

    Благодарим всех, от кого зависит работа этого портала.

    Этот ресурс - удивительный.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66