Жилищный адвокат

Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією з контролю за цінами, Кабінет Міністрів УкраїниКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 1 серпня 2013 р. № 533 Київ

    Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією з контролю за цінами

    Відповідно до частини другої статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" ( 877-16 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією з контролю за цінами, згідно з додатком.

    2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

    Прем'єр-міністр України

    М. АЗАРОВ

    Інд. 70

    Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. №  533

    КРИТЕРІЇ, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією з контролю за цінами

    1. У цих критеріях термін "суб’єкт природної монополії" вживається у значенні, наведеному в Законі України "Про природні монополії" ( 1682-14 ), термін "монопольне (домінуюче) становище на ринку" — у значенні, наведеному в статті 12 Закону України "Про захист економічної конкуренції" ( 2210-14 ).

    Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України "Про ціни і ціноутворення"( 5007-17 ) та "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" ( 877-16 ).

    2. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, є:

    1) сукупний обсяг реалізації таких товарів (у грошовому виразі);

    2) належність суб’єкта господарювання до суб’єктів природних монополій;

    3) монопольне (домінуюче) становище суб’єкта господарювання на ринку;

    4) порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення;

    5) підвищення більш як на 10 відсотків цін на зазначені товари протягом певного періоду часу.

    3. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього або незначного.

    4. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб’єкти, які:

    1) займають монопольне (домінуюче) становище на ринку;

    2) є суб’єктами природних монополій;

    3) здійснюють продаж (реалізацію) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, на суму від 5 млн. гривень та більше на рік;

    4) здійснюють продаж (реалізацію) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, ціни на які підвищені більш як на 10 відсотків протягом одного місяця;

    5) допустили протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю), порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення.

    5. До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб’єкти, які:

    1) здійснюють продаж (реалізацію) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, на суму від 3 до 5 млн. гривень на рік;

    2) здійснюють продаж (реалізацію) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, ціни на які підвищені більш як на 10 відсотків протягом трьох місяців.

    6. До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб’єкти, які здійснюють продаж (реалізацію) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, та не відносяться до суб’єктів господарювання з високим або середнім ступенем ризику.

    7. Планові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства про ціни і ціноутворення здійснюються з такою періодичністю:

    1) з високим ступенем ризику — не частіше ніж один раз на рік;

    2) із середнім ступенем ризику — не частіше ніж один раз на два роки;

    3) з незначним ступенем ризику — не частіше ніж один раз на п’ять років.

    8. У разі коли протягом останніх трьох років, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю), не виявлено фактів порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства про ціни і ціноутворення, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб’єкта здійснюється не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 раза.

    9. У разі коли суб’єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб’єкт відноситься до більш високого ступеня ризику з тих, до яких він може бути віднесений.

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 533

    ПЕРЕЛІК постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність

    1. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 травня 2008 р. № 483( 483-2008-п ) "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності і визначається періодичність проведення планових заходів, пов’язаних з державним наглядом (контролем) за додержанням порядку формування, встановлення та застосування цін (тарифів)" (Офіційний вісник України, 2008 р., № 37, ст. 1238).

    2. Постанова Кабінету Міністрів України від 10 березня 2010 р. № 255( 255-2010-п ) "Про доповнення додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2008 р. № 483" (Офіційний вісник України, 2010 р., № 17, ст. 781).

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    С 5 сентября запрещен ввоз в Россию кондитерской продукции с Украины

    Роспотребнадзор полностью перекрыл поток кондитерской продукции, поставляемый с Украины в Россию в связи с нарушениями требований законодательства в области защиты прав потребителей.

    Українські виші сьогодні опублікують списки «третьої хвилі»

    Сьогодні до 12.00 години вищі навчальні заклади України оприлюднять третій список вступників, рекомендованих до зарахування за кошти державного бюджету.

    Про алгоритм перерахувань коштів на лютий 2013 року, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про алгоритм перерахувань коштів на лютий 2013 року Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", Положення про порядок проведення розрахунків за електричну енергію( 1136-2000-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2000 № 1136, постанови НКРЕ від 26.10.2006 № 1419( v1419227-06 ) "Про затвердження Порядку визначення відрахувань коштів на поточні рахунки постачальників електричної енергії за регульованим тарифом та на поточний рахунок із спеціальним режимом використання оптового постачальника електричної енергії" та від 03.04.2001 № 311( v0311227-01 ) "Про здійснення розрахунків у разі відсутності заборгованості постачальника електричної енергії за регульованим тарифом перед оптовим постачальником електроенергії" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Суд обязал Украину выплатить Минобороны РФ долг корпорации «ЕЭСУ» 3,1 млрд грн

    Хозяйственный суд г. Киева удовлетворил исковые требования Министерства обороны РФ в части взыскания задолженности корпорации «ЕЭСУ» в сумме 3 млрд 113 млн 53 тыс. 506,26 грн. Также суд постановил ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет проект!

    Как много нужной информации.

    Огромное количество необходимой информации. Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы просто умнички.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66