Жилищный адвокат

Про прийняття апеляційної скарги до провадження "18" грудня 2014 р - Харківський апеляційний господарський суд - Тихий П.В.

  1. ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
  2. УХВАЛА

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"18" грудня 2014 р. Справа № 917/1207/14

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Бондаренко В.П., суддя Івакіна В.О., суддя Тихий П.В.

розглянувши апеляційну скаргу відповідача (вх. №4405П/1-43) на ухвалу господарського суду Полтавської області від 04.11.2014 року за скаргою Публічного акціонерного товариства "Кременчуцький сталеливарний завод" на дії органів Державної виконавчої служби України (№40-21/379 від 09.10.2014 р.)

За позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці, Полтавська область, м. Кременчук,

до Публічного акціонерного товариства "Кременчуцький сталеливарний завод", Полтавська область, м. Кременчук,

про стягнення 2067,24 грн.

за участю ВПВР УДВС ГУЮ у Полтавській області

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 04.11.2014 року у справі № 917/1207/14 (суддя Гетя Н.Г.) скаргу Публічного акціонерного товариства "Кременчуцький сталеливарний завод" відхилено.

Відповідач з оскаржуваною ухвалою не погодився, звернувся до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій зазначає, що ухвала суду прийнята з порушенням норм матеріального та процесуального права. Просить скасувати ухвалу господарського суду Полтавської області від 04.11.2014 року у справі № 917/1207/14, та прийняти нове рішення, яким визнати неправомірним рішення старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Полтавській області, викладене в постанові про відкриття виконавчого провадження №44881698 від 29.09.2014 року та скасувати дану постанову повністю. Просить також направити матеріали виконавчого провадження за підвідомчістю до Крюківського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції.

Одночасно, заявник апеляційної скарги надав клопотання про поновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги з посиланням на те, що отримав копію оскаржуваної ухвали лише 17.11.2014 року, про що свідчить відбиток штапму вхідної кореспонденції відповідача на копії ухвали.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 93 Господарського процесуального кодексу України, заслухавши доповідь судді-доповідача щодо вказаного клопотання, колегія судів вважає за необхідне визнати причину пропуску строку на подання апеляційної скарги поважною, задовольнити клопотання відповідача, строк на подання апеляційної скарги поновити.

Крім того, колегія суддів зазначає, що згідно п. п. 2.1, 2.2 п. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір за ставкою 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат, а у разі подання позовної заяви немайнового характеру справляється судовий збір за ставкою 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Згідно з підпунктом 4 пункту 2 частини 1 статті 4 Закону України “Про судовий збір” ставка судового збору за подання до господарського суду апеляційної скарги на рішення суду встановлюється у розмірі 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру - 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" № 5515-VI від 06 грудня 2012 року з 01 січня 2014 року розмір мінімальної заробітної плати складає 1218,00 грн.

Згідно платіжного доручення №144 від 29.10.2014 р. заявником за подання апеляційної скарги сплачено 605,85 грн. судового збору, замість 609,00 грн.

Керуючись ст. ст. 53, 98 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду, -

УХВАЛИЛА:

1. Задовольнити клопотання відповідача про поновлення строку на подання апеляційної скарги.

2. Поновити строк на подання апеляційної скарги.

3. Прийняти апеляційну скаргу відповідача до провадження.

4. Зобов’язати відповідача надати належні докази сплати судового збору у встановленому розмірі.

5. Розгляд скарги призначити на "05" січня 2015 р. о 14:30 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр. Правди, 13, 1-й поверх, каб. № 132.

6. Позивачу та ВПВР УДВС ГУЮ у Полтавській області надати відзиви на апеляційну скаргу та документи в обґрунтування своїх заперечень.

7. Викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями.

8. Попередити представників сторін, що в разі неявки їх представників у судове засідання, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами в порядку статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

Головуючий суддя Бондаренко В.П.

Суддя Івакіна В.О.

Суддя Тихий П.В.

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

У Львові вийде на маршрут новий сучасний трамвай українського виробництва

На початку липня у Львові вийде на маршрут новий сучасний трамвай українського виробництва. Він був створений у Львові, на заводі Електронмаш, українськими фахівцями з використанням німецьких ...

На Закарпатті у річку впав автобус

23 січня, близько 9-ї години, на автодорозі Долина - Хуст, у селі Березово Хустського району водій рейсового автобусу марки Volvo - В12, не впорався з керуванням та зїхавши з дороги перекинувся ...

Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

Національний банк України 23.10.2012 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

У Сумах озброєний чоловік захопив заручників у лікарні

Озброєний чоловік захопив у заручники двох працівників Сумської обласної клінічної лікарні.Про це повідомив представник Управління Держслужби охорони (ДСО) при УМВС України в Сумській області ...

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Огромнейшее спасибо за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей. Умнички!!!

Да, тут много нужной информации. Большое спасибо. Очень благодарны! Ребята - молодцы.

Весьма уникальный, актуальный и абсолютно не похожий на существующие сайт! Хочется отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66