Жилищный адвокат

Про припинення юридичної особи - Житомирський окружний адміністративний суд - Літвин Олексій Терентійович

  1. ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 грудня 2014 року м. Житомир

справа № 806/5447/14

категорія 8.4.3

          Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Літвин О. Т.,

розглянувши у порядку скороченого провадження у м. Житомирі адміністративну справу за позовом Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області до Житомирського багатопрофільного виробничо-наукового промислово-будівельного малого підприємства "Дивоцвіт" про припинення юридичної особи,

встановив:

Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області звернулась до суду з позовом, в якому просить припинити юридичну особу Житомирського багатопрофільного виробничо-наукового промислово-будівельного малого підприємства "Дивоцвіт", оскільки відповідач понад рік не надає податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та обов’язкових платежів. Заборгованості по платежах до бюджету відповідач не має.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження у справі направлялась відповідачу.

Відповідно до підпункту 16.1.3. пункту 16.1. статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно із пунктом 4 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 р. № 755-ІV, із змінами та доповненнями, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач не подає податкову звітність з 01.01.2011 року і не має заборгованості із сплати податків (зборів) ( а.с.10, 11).

Право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи визначене підпунктом 20.1.37. пункту 20.1. статті 20 та п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України.

Доказів припинення юридичної особи в добровільному порядку суду не надано.

Дані обставини є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Керуючись ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Житомирського багатопрофільного виробничо-наукового промислово-будівельного малого підприємства "Дивоцвіт" (код ЄДРПОУ 22062042).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків апеляційного оскарження, якщо не було подано апеляційної скарги.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

          

Головуючий суддя                     О.Т. Літвин

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

видачі ліцензії, регулювання діяльності санаційного банку та нагляду за ним, Національний банк України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 січня 2013 р. за № 185/22717 Про внесення зміни до Положення про порядок реєстрації, видачі ліцензії, регулювання діяльності санаційного банку та нагляду за ним

Працівники ДАІ «по гарячих слідах» відшукали водія, який травмував чоловіка на інвалідному візку

12 березня, о 17 годині, у місті Червонозаводське, що на Полтавщині, невстановленим автомобілем був травмований 85-ти річний мешканець Червонозаводського, який рухався на інвалідному візку. Водій ...

Защита Ю.Луценко намерена подать апелляцию на сегодняшний приговор

Защита экс-министра внутренних дел Юрия Луценко намерена подавать апелляцию на сегодняшний приговор Печерского райсуда Киева. Об этом сообщил в комментарии журналистам адвокат Алексей Баганец.

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш сайт на данный момент - уникальный в своем роде. Здорово, что есть такие нужные сайты. Интернет портал многообразен в пользовании. На нем полезно проводить свободное время - просто, удобно,быстро.

Ваш ресурс просто замечательный.

Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66