Жилищный адвокат

Липень — трудар: сінозбирач і жнивар

    Липень — трудар: сінозбирач і жнивар

    На Івана Купала святкові дійства єднають людей з природою

    Перший місяць літа пронісся над Україною, як і всією Європою, нищівними буревіями і зливами. За прогнозами синоптиків, літо буде екстремально спекотним. Пік високої температури припаде на липень — першу половину серпня. Оскільки червень добре зволожив землю, липневий сінокіс обіцяє бути щедрим на різнотрав’я. За давньою народною традицією, починати його слід у перший вівторок Петрового посту.

    Цього року погодні умови склалися так, що на Півдні уже жнивують. Прогнози на цьогорічний урожай хороші, аби лишень ниву не спіткали стихійні негаразди.

    На липень-серпень синоптики прогнозують мінливу погоду з дощами і спекою. А старі люди беруть до уваги народні прикмети, що припадають на релігійні свята — Іоанна Хрестителя і Первоверховних апостолів Петра і Павла. У різних регіонах України свято Іоанна Хрестителя називають по-різному: на більшій території — Івана Купала, у західних областях — Русаля. Русаліями люди стверджували нерозривну єдність першооснов життя — сонця, води і вогню.

    У деяких місцевостях досі зберігся звичай: дівчата збирають рушником ранкову росу і вмивають нею обличчя, щоб набратись від природи сили і вроди. Вечірньої пори на Івана Купала молодь влаштовує гуляння біля купальського вогнища. Запалюють його традиційно на березі річки чи озера. Поодинці або парами — юнак і дівчина — молодь стрибає крізь вогонь. Потім ідуть до води умитися. Цей обряд єднає людину з природою, очищає її вогнем і водою. Завершується свято чарівним дійством — пусканням на воду віночків, сплетених з польових квітів. Щоб видно було, куди віночок попливе, на ньому кріпиться свічка. Чим далі такий оберіг попливе, тим щасливішою буде доля її власниці. Якщо швидко приб’ється до берега, дівчина невдовзі візьме шлюб. А якщо вінок закружляє у виру або свічка раптом згасне, дівчині слід бути розсудливою, обираючи нареченого.

    Щодо прогнозування погоди на майбутнє, слід звернути увагу на такі народні прикмети: якщо вранці рясна роса — на врожай огірків; якщо вдень злива — будуть мокрі жнива; якщо купальська ніч зоряна — влітку буде багато грибів.

    Свято Первоверховних апостолів Петра і Павла припадає на перший день після Петрового посту. Вранці слід розговлятися освяченими в церкві пампушками (мандриками), спеченими з пшеничного борошна. На столі повинні переважати м’ясні страви. Попереду ще багато виснажливої роботи у полі і в городі, тож слід після постування набратися сил і зміцнити здоров’я. Старі люди кажуть: «Петро з Павлом день вкоротили, а спеки додали», «Від Петра — красне літо», «На Петра — колос, на Іллю — жнива», «На Петра дощ — жито, як хвощ».

    28 липня відзначаємо історичну дату в житті нашої незалежної держави — 1025 років від дня хрещення Київської Руси-України. За свідченням літопису, масове хрещення киян у Дніпрі перетворилося на велелюдну святкову церемонію. Того ж дня у водах древнього Борисфена було потоплено статуї язичеських ідолів. На місці колишніх святилищ князь Володимир наказав будувати церкви. З цього часу почалося масове хрещення людей у великих містах Київської Русі, будівництво церков і монастирів. За час правління князя Володимира у Києві було побудовано понад 400 божих храмів, а нащадкам він залишив одну із найдревніших пам’яток церковного права — «Статут Святого Володимира».

    Якщо дівчина гарна, вийти заміж мусить. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

    НАШ КАЛЕНДАР

    1 липня — День архітектури; 1—12 — Петрів піст

    2 липня — День працівника Державної податкової служби України

    4 липня — День судового експерта

    6 липня — Міжнародний день кооперативів

    7 липня — День працівника природно-заповідної справи; Різдво Предтечі Іоанна Хрестителя — свято Івана Купала

    8 липня — День родини

    11 липня — Всесвітній день народонаселення

    12 липня — День Первоверховних апостолів Петра і Павла

    14 липня — День рибалки

    16 липня — День бухгалтера

    17 липня — Міжнародний день Нельсона Мандели

    21 липня — День металурга

    28 липня — День хрещення Київської Руси-України; День працівників торгівлі; День українського флоту; Всесвітній день боротьби із захворюванням на гепатит

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    що втратили чинність, деяких наказів, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 вересня 2013 р. за № 1649/24181 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України( 500/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 квітня 2011 року № 500, пункту 16 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади( 731-92-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731, та з метою приведення нормативно-правових актів Міністерства аграрної політики та продовольства України у відповідність до вимог законодавства України НАКАЗУЮ:

    Народжувати стали більше

    Діяльність уряду спрямована на реалізацію соціальних програм з поліпшення добробуту громадян, і, відповідно, їх виконання перебуває на контролі. У цьому Премєр-міністр Микола Азаров укотре ...

    Тому, хто будує, криза не загрожує

    Проголошені урядом програми житлового будівництва потребують надійного матеріально-технічного забезпечення. Ставка тут робиться передусім на розвиток внутрішнього виробництва, що активізує діяльність ...

    В Індонезії пошуки жертв землетрусу ускладнені через пошкоджені комунікації

    Індонезійська влада стверджує, що пошуки жертв землетрусу, який стався минулого тижня, у віддалених районах ускладнені через те, що зсуви землі пошкодили комунікації, передає Бі-бі-сі.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого интернет портала.

    Ваш интернет проект не друг - этот интернет портал, - родственник для всех, кто живёт видеоидеями!

    Для меня это была просто большая находка! Уже неделю зависаю здесь на интернет портале и уходить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66