Жилищный адвокат

Про припинення юридичної особи - Чернівецький окружний адміністративний суд - Левицький Василь Костянтинович

  1. ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

          30 грудня 2014 р. м. Чернівці Справа № 824/3098/14-а

          

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув у порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до приватного підприємства приватна фірма "К ЕНД К" про припинення юридичної особи.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області (далі - позивач, контролюючий орган) звернулася з адміністративним позовом до приватного підприємства приватна фірма "К ЕНД К" (далі - відповідач) про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач тривалий час, а саме більше року не подає до контролюючого органу податкових декларацій, звітності та інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів передбачених чинним законодавством.

Відповідач належним чином повідомлений про відкриття скороченого провадження за адресою внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, що підтверджується довідкою Укрпошти від 01.12.2014 р. Згідно вказаної довідки, рекомендоване поштове відправлення адресоване відповідачу повернуто до суду за закінченням терміну зберігання (а.с. 12 - 14).

Відповідно до ст. 18 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” відомості внесені до Єдиного державного реєстру вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Враховуючи приписи ст.ст. 35 та 167 КАС України, суд вважає, що відповідач належним чином повідомлений про відкриття скороченого провадження, незважаючи на невручення поштового відправлення останньому з незалежних від суду причин.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши повідомлені позивачем обставини, суд вважає, що наявні достатні підстави для прийняття судового рішення і приходить до висновку про задоволення адміністративного позову, з таких міркувань.

Приватне підприємство приватна фірма "К ЕНД К"(58000, м. Чернівці, вул. Винниченка, 3, 10, код ЄДРПОУ 22845206) зареєстроване як юридична особа 27.03.1996 р. та взяте на облік в органах державної податкової служби 28.03.1996 р. за №4328 (а.с. 6, 8 - 9, 17).

Статтями 67 та 68 Конституції України передбачено, що кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом, неухильно додержуватися Конституції України та законів України. Підпунктом 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України передбачено обов'язок платників податків, в т.ч. подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи проводив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Пунктом 54.1 ст. 54 цього Кодексу передбачено, що платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов’язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом. Така сума грошового зобов'язання та/або пені вважається узгодженою.

Згідно із п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 ПК України податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

          Судом встановлено, що відповідач більше року не подає до контролюючого органу податкових декларацій, звітності та інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів передбачених чинним законодавством, що підтверджується довідкою позивача від 27.10.2014 р. Остання звітність подана 09.04.2013 р. (а.с. 5).

Відповідно до ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду.

Статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” визначено, що неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Положенням п.п. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 ПК України встановлено, що контролюючі органи мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За таких обставин, суд приходить до висновку про порушення відповідачем вимог чинного законодавства в частині неподання більше одного року до контролюючого органу податкових декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для припинення юридичної особи та вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають обставинам справи і наявним матеріалам, у зв'язку з чим позов підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 11, 71, 79, 86, 94, 158-162, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу – приватне підприємство приватна фірма "К ЕНД К" (58000, м. Чернівці, вул. Винниченка, 3, 10, код ЄДРПОУ 22845206.)

3. Постанову звернути до негайного виконання.

4. Копію постанови, після набрання законної сили, надіслати державному реєстратору для виконання вимог Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

          Відповідно до ч. 1 та 3 ст. 254 КАС України постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Суддя В.К. Левицький

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

Помощника прокурора Ялты подозревают в получении взятки

Помощника прокурора Ялты подозревают в получении взятки – 7500 гривен от жителя Ялты. В отношении подозреваемого избрана мера пресечения в виде заключения под стражу сроком на 2 месяца, сообщает ...

Про скорочення терміну дії реєстраційних посвідчень, Міністерство охорони здоров'я України

Про скорочення терміну дії реєстраційних посвідчень Відповідно до частини 16 статті 9 Закону України "Про лікарські засоби"( 123/96-ВР ), згідно з рекомендаціями науково-експертної ради ДП "Державного експертного центру МОЗ України" від 28.07.2011 (протокол № 07) та на підставі заяви Компанії "Ферросан Інтернейшнл А/С", Данія, в Україні від 06.07.2011 № 003-07 НАКАЗУЮ:

Диплом у золотому віці

Це перший випуск доволі незвичного навчального закладу, створеного два роки тому відповідно до наказу Міністерства соціальної політики. Він діє у Чернівцях на базі комунального територіального ...

Возобновила работу комиссия КГГА по вопросам административных правонарушений

В обновленном составе начала работу комиссия при Киевской городской государственной администрации, которая будет заниматься рассмотрением дел об административных правонарушениях и выносить постановления ...

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Этот интернет сайт суперовый! работал на нем очень часто. Этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Дерзайте!

Просто замечательный! Хорошенький сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Спасибочки за профессиональный интернет портал!

Благодарим всех, от кого зависит существование сайта.
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66