Жилищный адвокат

У Європу — рівноправним партнером!

    У Європу — рівноправним партнером!

    Вітчизняні медикаменти не поступаються зарубіжним аналогам

    Генеральному директорові принесли пошту. З-поміж інших виділявся лист міжнародного економічного рейтингу, в якому повідомлялось, що за підсумками двох останніх років, за офіційними даними Державного комітету статистики, Борщагівський хімфармзавод посів перше місце в галузі. Погодьтеся, напередодні професійного свята новина приємна. Вона стала черговим підтвердженням успіхів колективу. А шлях до визнання був украй непростим.

    Патріотизм — не слово, а діло

    За останні роки в державі розвелося багато пристосуванців, які живуть із того, що розповідають про свою любов до народу. А там, де вони докладають своїх рук, державі лишаються самі руїни, а статки самозваних «патріотів» вимірюються мільйонами. На цьому тлі зовсім небагатьом вдалося без биття себе в груди робити справді патріотичні справи. Не завдяки офіційній політиці, а всупереч їй. І коли чую нарікання, що роботі заважає несприятлива ситуація, завжди згадую Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод. Він піднявся за таких обставин, яких і ворогу не побажаєш.

    Після розпаду СРСР це був непримітний і, як дехто вважав, безперспективний цех одного з підприємств. Його назвали заводом. Директором обрали Людмилу Безпалько, яка тут розпочала свій трудовий шлях робітницею. Мета була одна: зберегти колектив, не викинути людей під базарний принизливий прес. Шляхетну мету взялися забезпечувати благородним методом — випуском потрібної, конкурентоспроможної, а отже, якісної продукції. Тобто власну долю взяли у свої руки. Лідер виявилася справжнім антикризовим менеджером: жодних заокеанських економічних теорій не впроваджувала. Все зводилося до простого: турбота про людей обертається турботою про виробництво. Навкруги все валилося, а завод підводився і розростався.

    Коли ті, хто ласий на чужі ковбаси, це побачили, то схотіли прибрати виробництво до своїх рук. Не вдалося. Колектив горою став на захист заводу і керівництва. Люди відстояли своє підприємство. Нині це — лідер галузі, успішно конкурує із зарубіжними виробничниками. Держава отримує податки, а мільйони українців купують ліки за цінами, значно нижчими від закордонних аналогів.

    — Звичайно, — розповідає Людмила Безпалько, — досягнутим пишаємось. Але не одні ми маємо успіхи: галузь загалом. А це вже — надбання держави. Про наявні негаразди на всіх рівнях ідеться постійно, а от здобутків фармацевтів ніби й не помічають. Тим часом фармацевтичний світ нашу роботу оцінив і визнав. Прийняв у свої лави рівними серед рівних. Якщо одні живуть намірами вступити до Європи, то українських фармацевтів там уже визнають своїми. Про це знають і з цим рахуються в 39-ти країнах світу, де сприймають якість нашої продукції такою, що відповідає їхнім стандартам. На жаль, про це мало відомо в Україні. Бракує відповідної інформації і пропаганди. Тому ще й сьогодні значна частина громадян думає, що зарубіжні ліки — кращі. А це не так, найкращі — наші.

    Як вдумливий аналітик, що оперує лише перевіреними фактами, Людмила Василівна аргументує результатами досліджень. Звернімося до них.

    Неспростовні факти

    Україна — фармацевтична держава, яка має потужну промисловість. Тільки наша країна серед пострадянських республік зробила великий крок, щоб привести свою фармацевтичну галузь до європейських стандартів. Україна доклала великих зусиль для вступу до міжнародної Системи співпраці фармацевтичних інспекцій РІС/S (Pharmaceutical Inspection Cooperation Scheme). Завдяки цьому з’явилася можливість взаємного визнання результатів інспектування виробництва лікарських засобів країн — членів РІС/S.

    Міф перший: що закордонне —те краще

    Ліки — це товар, який неможливо проконтролювати на 100%, оскільки тестування призводить до їх руйнування. На жаль, на вітчизняному ринку присутні закордонні препарати сумнівної якості, вироблені в умовах, що не відповідають вимогам належної виробничої практики (GМР).

    Ми, за необхідності, — веде далі Людмила Безпалько, — можемо надати інформацію про весь життєвий цикл виготовлення препарату: умови виробництва, контроль у процесі виробництва, контроль напівпродуктів, готової форми.

    Так, у 2011 році на ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» було випущено 2815 серій препаратів. Загальна кількість тестів для їхнього контролю — 73662. У середньому 26 аналізів на серію. Загальна кількість аналізів на підприємстві в рамках системи якості (дослідження стабільності, контроль при валідації та ін.) — 322152.

    Більшість підприємств з виробництва ліків в Україні відповідають європейським стандартам, тому можна стверджувати, що наші ліки — якісні!

    Людмилі Безпалько є чим пишатися. Фото надане автором

    Міф другий: лікуємося іноземними препаратами

    70% реалізованих ліків (у натуральному виді — в упаковках) — це вітчизняні ліки. І тільки 30% — імпортні. При цьому українські аналоги в середньому вп’ятеро дешевші за імпортні.

    В Україні розпочато роботи з імпортозаміщення. Введення системи імпортозаміщення в Казахстані заощадило 32% державних коштів.

    Міф третій: дженерики — погані копії ліків

    Розробка оригінальних препаратів вимагає надзвичайно високих витрат. Після виведення нового препарату на ринок упродовж 20 років він перебуває під патентним захистом і продається за високою ціною, щоб повернути вкладені в його розробку кошти. По закінченні періоду патентного захисту відразу кілька компаній у різних країнах розпочинають випуск генеричних препаратів. Дженерик, який пройшов належним чином усі стадії його виводу на ринок, нічим не відрізняється від оригінального.

    Щодо оригінальних препаратів, то Борщагівський хімфармзавод є не тільки заводом, а й науково-виробничим центром.

    На черзі — профілактика

    Мріє кожен. Успіху добивається той, хто для досягнення мети робить конкретні кроки. Людмила Безпалько все життя прагне допомагати людям, і це їй вдалося.

    — Для лікування зроблено багато, — каже вона. — Але мене постійно непокоїть, чому ми йдемо за хворобою, а не намагаємося їй запобігти чи хоча б відтермінувати. Коли на вченій раді проаналізували свою продукцію, дійшли висновку, що на її основі можна і треба розробити програму профілактики захворювань…

    Отже, на лаврах не спочивають. Ідеї, народженій на підприємстві, тісно в його рамках. Зрозуміло, що для реалізації потрібна воля і зусилля багатьох відомств, тож Людмила Безпалько свій неспокій і творчий задум передала вченим. Її пропозиція, запевняють, буде обговорена на засіданні Академії медичних наук. А відомо, що ініціатива, народжена у виробничих умовах, життєздатна.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Депутат-регионал обратился в милицию из-за угроз активистов относительно физической расправы

    17 июня около 15 часов в дежурную часть Печерскогорайуправлениястоличной милиции поступило обращение одного изНародныхдепутатов Украины от партии Регионов относительно неправомерных действий ...

    Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 3 серпня 2012 року № 618, Міністерство охорони здоров'я України

    Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 3 серпня 2012 року № 618 З метою раціонального та цільового використання лікарського засобу "КРЕАЗИМ 10000" для лікування дітей, хворих на муковісцидоз, закупленого у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік( 4282-17 ) за бюджетною програмою КПКВК ДБ 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" на виконання заходів Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року ( 1065-17 ) в частині "Централізована закупівля медикаментів для дітей, хворих на муковісцидоз", на підставі листів: Державного підприємства для постачання медичних установ "УКРМЕДПОСТАЧ" від 10 жовтня 2012 року № УС-633, Головного управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації від 12 листопада 2012 року № 6725/16, Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим від 23 листопада 2012 року № 01/6820-1, Головного управління охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № вх.01/11-7799, Головного управління охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 3904/01-19/05, Головного управління охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації від 30 листопада 2012 року № 1-06-6219, управління охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації від 21 листопада 2012 року № 13-7259/05, Головного управління охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 2/03-7959, Головного управління охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації від 19 листопада 2012 року № 02-6/8116, Головного управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 03-683, управління охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 02-03-4131, Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф Черкаської обласної державної адміністрації від 21 листопада 2012 року № 03.01.2002/1732, Департаменту охорони здоров'я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 01/207, управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2012 року № 01-07/5610, управління охорони здоров'я Севастопольської міської державних адміністрацій від 20 листопада 2012 року № 01-06/2879 стосовно додаткової потреби у вказаному лікарському засобі НАКАЗУЮ:

    Влада Японії обіцяє вжити заходів щодо радіоактивної води Фукусіми-1

    Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе пообіцяв вжити заходів щодо витоків радіоактивних вод з пошкодженої АЕС у Фукусімі.

    На великих екранах знову з’явиться Вітні Х'юстон

    У США виходить на екрани фільм, в якому незадовго до смерті знялася Вітні Х'юстон. Стрічка Блиск була закінчена за три місяці до раптової кончини співачки.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот сайт здоровский! работал на нем очень часто. Этот интернет портал ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще!

    Друзья супер!!! Все что делаете для пользователей вне всякого сомнения- необходимо!!!

    Хочется отблагодарить Вас за этот огромный труд, который Вы делаете каждый день для нас. Молодцы!!!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66