Жилищный адвокат

Про порядок виплати переказів із-за кордону фізичним особам

    Про порядок виплати переказів  із-за кордону фізичним особамПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

    ПОСТАНОВА

    від 16 листопада 2012 р. м. Київ № 476

    Про порядок виплати переказів із-за кордону фізичним особам

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 листопада 2012 р. за № 1922/22234

    Відповідно до вимог статей 7, 44, 56 Закону України "Про Національний банк України", Закону України від 15 листопада 2012 року № 5480-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок" та розділів ІІ і ІІІ Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:

    1. Установити строком на шість місяців вимогу щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень із-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів та нерезидентів) у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 гривень за місяць.

    Вимога щодо обов'язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 04 лютого 1998 року № 34 [у редакції постанови Правління Національного банку України від 02 жовтня 2002 року № 378, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2002 року за № 841/7129 (зі змінами)], та в російських рублях.

    Уповноважений банк зобов'язаний попередньо зараховувати кошти, які надходять із-за меж України за переказами на користь фізичних осіб в іноземній валюті, на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2909 "Інша кредиторська заборгованість за операціями з клієнтами банку" (далі — аналітичний рахунок).

    Уповноважений банк зобов'язаний здійснити обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті згідно з вимогами цієї постанови:

    без доручення клієнта;

    не пізніше ніж на наступний робочий день після дня зарахування таких надходжень на аналітичний рахунок.

    Уповноважений банк здійснює зарахування гривневого еквіваленту на поточний рахунок отримувача переказу не пізніше наступного робочого дня з дня здійснення обов'язкового продажу.

    2. Унести до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні, затверджених постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2007 року № 496, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 01 лютого 2008 року за № 74/14765, такі зміни:

    2.1. Главу 1 після пункту 1.7 доповнити новим пунктом такого змісту:

    "1.8. Виплата переказу (переказів), що надійшов (надійшли) в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичної особи, у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 гривень за місяць, здійснюється в гривнях і зараховується на поточний рахунок отримувача переказу (переказів)".

    У зв'язку з цим пункти 1.8 — 1.10 уважати відповідно пунктами 1.9 — 1.11.

    2.2. Пункт 2.5 глави 2 виключити.

    3. Генеральному департаменту грошово-кредитної політики (Щербакова О. А.), Юридичному департаменту (Новіков В. В.) подати цю постанову на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

    4. Прес-службі (Кутерещин О. Р.) забезпечити опублікування цієї постанови в газеті "Урядовий кур'єр" або "Голос України" протягом трьох днів після державної реєстрації цієї постанови в Міністерстві юстиції України.

    5. Постанова набирає чинності через 10 днів з дня її офіційного опублікування і втрачає чинність через шість місяців з моменту набрання чинності.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    В киевской милиции новый руководитель управления общественной безопасности

    Начальник ГУМВД Украины в городе Киеве Александр Терещук представил личному составу управления общественной безопасности нового руководителя. На должность назначен полковник милиции Игорь Коваленко.

    Про внесення зміни в додаток до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству культури за деякими програмами, Кабінет Міністрів України

    Про внесення зміни в додаток до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству культури за деякими програмами Кабінет Міністрів України постановляє:

    Начальник Департаменту ДАІ провів у Криму особистий прийом громадян

    9 серпня 2013 начальник Департаменту ДАІ МВС України, полковник міліції Володимир Астапкович зустрівся з особовим складом Кримської Державтоінспекції, і провів прийом громадян, щоб дізнатися ...

    що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України, Кабінет Міністрів України

    Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України Кабінет Міністрів України постановляє: Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет сайт суперовый! работал на нем очень часто. Этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Дерзайте!

    Весьма оригинальный, интересный и полностью отличающийся от всех остальных ресурс! Я хочу отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?

    Ребята класс!!! Все что делаете для нас вне всякого сомнения- важно!!!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66