Жилищный адвокат

Київщина напрацювала на «жовту картку»

    Київщина напрацювала на «жовту картку»ЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    Уряд має серйозні претензії до керівництва столичної області через неготовність зустріти зиму у всеозброєнні

    Зима вкотре настала несподівано, заскочивши зненацька громадян, владу і комунальні служби. Звучить, наче знущання, але з подібною ситуацією ми стикаємося щороку, згадуючи «незлим тихим словом» нещодавні парадні реляції про стовідсоткову готовність відповідних служб до цієї календарної пори року.

    З іншого боку, Прем’єр-міністр Микола Азаров відзначив-таки їхню самовіддану працю в подоланні наслідків снігопадів: «Залізничні колії і автотраси в Західній Україні, в суботу-неділю занесені снігом, переважно розчищено. Силами Укравтодору і підрозділів МНС вивільнено зі снігових пасток понад дві тисячі транспортних засобів. Дорожній рух відновлено на більшості магістралей Львівської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської областей. Підрозділи МНС, працівники Укравтодору, Укрзалізниці за активної підтримки військовослужбовців Міноборони та МВС продемонстрували самовіддану роботу. Близько двадцяти тисяч осіб і сотні одиниць техніки цілодобово боролися зі стихією».

    Зима тільки починається

    Справді, минуло кілька днів, і ситуацію вдалося взяти під контроль, визволити з крижаного полону автомагістралі та інші шляхи сполучення, а де сніг не прибрали, там він поступово й сам утрамбувався. Попри це, глава уряду не втомлюється звертатися до громадян із проханням утриматися на цей складний період від поїздок приватними автомобілями. Адже кількість транспорту на дорогах є одним із чинників підвищення ризику. Тому якщо можна відкласти туристичні поїздки, екскурсії, заміські розваги, особливо з участю дітей, краще так і вчинити. А в місті ліпше покладатися на громадський транспорт. Це, так би мовити, прописні істини, але судячи з ситуацій на вітчизняних дорогах, дослухаються до них далеко не всі.

    Хоч три тижні зими вже позаду, вона, за словами Прем’єра, тільки починається. Наша газета вже повідомляла, що на його доручення створено постійно діючий Оперативний штаб для реагування на кризові ситуації, зумовлені негодою. До його складу ввійшли керівники (на рівні заступника міністра) фактично всіх міністерств. Зокрема МНС, яке очолює штаб, Міноборони, Мінінфраструктури, МВС, Мінсоцполітики, МОЗ. Створено й регіональні штаби з відповідною структурою.

    Після вимоги щодо створення аналогічних структур у містах Микола Азаров вдався до нищівної критики. Під його гарячу руку потрапила Київська область. Тут цьогорічна зима справді призвела до неочікуваних наслідків. Прем’єра обурює, що за весь період снігопадів область була «лідером» за кількістю населених пунктів, відрізаних від енергопостачання. І зараз залишається «лідером» за кількістю сіл, де електропостачання не відновлено.

    «По-перше, це свідчить, що відповідальні керівники приватної компанії «Київобленерго» і місцева влада вчасно не потурбувалися про вирубування дерев навколо ліній електропередач, про ремонт електромереж і підвищення їх надійності, — аргументував свою позицію Микола Азаров. — По-друге, про те, що погано організовано координацію робіт і оперативність дій ремонтних бригад».

    У боротьбі з наслідками стихії слабкою ланкою подекуди виявилася місцева влада. Фото з сайту sai.gov.ua

    Власність — це відповідальність

    За таких обставин довелося навіть залучити до аварійно-відновлювальних робіт на Київщині ремонтні організації з інших областей. «Насамперед це серйозна претензія до керівництва області. Якщо хочете, «жовта картка», — попередив Микола Азаров, заявивши що приватна компанія «Київобленерго» виявилася не готовою до очікуваних і, власне, аж ніяк не катастрофічних природних явищ. Нерозторопність і байдужість закинув глава уряду керівництву компанії, мовляв, відрізати дроти за борг і вимагати від клієнтів дотримання придуманих компанією умов вони вміють дуже добре, а швидко відновити електропостачання — ні.

    «Це абсолютно неприйнятне ставлення до громадян. Це взагалі ставить питання про можливість цієї компанії експлуатувати електричні мережі в Київській області, — продовжив гніватися Прем’єр-міністр. — Миритися з цим ми не будемо. Я офіційно застерігаю власників Київобленерго про те, що подібної, з дозволу сказати, «роботи» уряд не потерпить. Якщо треба, ми задіємо всі правові механізми впливу».

    Він нагадав елементарну істину: власність — синонім відповідальності. А безвідповідальному власникові на українському ринку місця немає, переконаний Микола Азаров. Тому всю повноту повноважень і, звичайно ж, відповідальності покладено на згадані штаби, які зобов’язано працювати у цілодобовому режимі, контролюючи роботу лікарень, дитячих закладів, інтернатів усіх профілів, а також електро-, тепломереж і комунальних служб. Це саме стосується і пунктів обігріву, яких по всій Україні облаштовано понад 2 тисячі. І люди повинні знати, куди звертатися по допомогу, тож профілактичній та інформаційній роботі теж приділятиметься значна увага.

    Поярмаркуємо!

    У день Святого Миколая Чудотворця, до якого безпосередній стосунок має і глава чинного уряду, Микола Азаров поставив перед вертикаллю виконавчої влади завдання зробити все, аби Новорічні свята стали радісними для людей. Одним з елементів цього він вважає проведення в містах і селищах ярмарків з продажу продуктів харчування. Окрім широкого асортименту товарів, виїзна торгівля помітно допомагає тримати ціни стабільними.

    В Україні з початку року проведено понад п’ятдесят одну тисячу таких ярмарків, де реалізовано майже чотириста тисяч тонн сільгосппродукції та продуктів харчування на суму майже 4,5 млрд грн. Найбільше їх відбулося в Криму — майже 5,5 тисячі, у Харківській області — майже 5 тисяч, у Вінницькій — 3,5 тисячі, Дніпропетровській — 3 тисячі, Донецькій — майже 3 тис.

    Мінімальні ж показники зафіксовано у Львівській області — 602, Житомирській — 696, Сумській — 883. «Хочу нагадати, що про людей треба турбуватися не тільки під телевізійними камерами чи з парламентської трибуни, — зазначив Прем’єр. — Люди цінують справжню турботу не на словах, а на ділі».

    До кінця року в період підготовки до Новорічних та Різдвяних свят у містах, обласних та районних центрах заплановано провести понад 2,5 тисячі продовольчих ярмарків, де планується реалізувати понад 30 тисяч тонн різноманітних товарів. «Дуже сподіваюся, що всі регіони організують святкову торгівлю гідно. Можливо, перед святами варто зробити ярмарки не щотижневими, а щоденними», — запропонував глава уряду.

    Завдання ж голів регіональних адміністрацій полягатиме у створенні максимально комфортних умов для продавців і покупців.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ ♦ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання (проект закону);

    ♦ Про Державну інспекцію України з енергетичного нагляду (проект указу Президента);

    ♦Про реєстрацію символіки громадського об’єднання (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про затвердження плану заходів щодо посилення соціального захисту колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей на період до 2015 року (розпорядження уряду);

    ♦ Про перенесення робочих днів у 2013 році (розпорядження уряду);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1654, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1654 Відповідно до Законів України "Про засади функціонування ринку природного газу"( 2467-17 ), "Про природні монополії"( 1682-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" та постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 28.11.2011 № 2255( z1502-11 ) "Про затвердження порядку формування інвестиційних програм газопостачальних, газорозподільних, газотранспортних та газозберігаючих підприємств", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 22.12.2011 за № 1502/20240, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про звільнення П. Порошенка з посади Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Президент України

    Указ  Президента України Звільнити ПОРОШЕНКА Петра Олексійовича з посади Міністра економічного розвитку і торгівлі України у зв'язку з обранням його народним депутатом України.

    Ухвала Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням Львівської міської ради щодо офіційного тлумачення положень абзаців другого, шостого, восьмого частини першої статті 1, частин третьої, сьомої статті 7, пункту 15 розділу ХІ „Перехідні положення“ Закону України „Про засади державної мовної політики“ у взаємозв’язку з положеннями статей 2, 5, 7, 24, 140 Конституції України, Конституційний Суд України

    м. Київ 26 лютого 2013 року № 7-у/2013 Справа № 2-4/2013 Конституційний Суд України у складі суддів: Головіна Анатолія Сергійовича — головуючого, Бауліна Юрія Васильовича, Бринцева Василя Дмитровича, Вдовіченка Сергія Леонідовича, Винокурова Сергія Маркіяновича, Гультая Михайла Мирославовича, Запорожця Михайла Петровича, Кампа Володимира Михайловича, Колоса Михайла Івановича, Лилака Дмитра Дмитровича, Маркуш Марії Андріївни, Овчаренка В’ячеслава Андрійовича — доповідача, Стецюка Петра Богдановича, Шаптали Наталі Костянтинівни, Шишкіна Віктора Івановича,

    Про затвердження Переліку відомостей, що містять службову інформацію у Держекоінвестагентстві, Державне агентство екологічних інвестицій України

    Про затвердження Переліку відомостей, що містять службову інформацію у Держекоінвестагентстві {Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного агентства екологічних інвестицій № 206 від 22.10.2013 ( v0206825-13 )}

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Очень оригинальный, интересный и абсолютно не похожий на другие портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?

    Благодарим всех, от кого зависит существование сайта.

    Доброй ночи!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66