Жилищный адвокат

Угода між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Республіки Казахстан про співробітництво в галузі військової освіти, Міністерство оборони УкраїниУГОДАДата підписання:

19.11.2012

    Дата набрання чинності для України:

  1. 19.11.2012
  2. Міністерство оборони України та Міністерство оборони Республіки Казахстан (далі — Сторони),

    на підставі Договору про дружбу і співробітництво між Україною і Республікою Казахстан від 20 січня 1994 року( 398_007 ),

    Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Казахстан про взаємне визнання та еквівалентність документів про освіту, наукові (вчені) ступені і вчені звання від 26 вересня 2001 року( 398_063 ),

    Угоди між Міністерством оборони України та Міністерство оборони Республіки Казахстан про військове співробітництво від 15 листопада 2011 року( 398_076 ),

  3. виходячи із взаємного прагнення розвивати співробітництво в галузі військової освіти,
  4. домовилися про таке:
  5. Стаття 1

    Метою цієї Угоди є розвиток військового співробітництва між Сторонами на підставі навчання військовослужбовців Сторін для отримання ними вищої і післядипломної військової освіти, а також підвищення кваліфікації.

    Сторони забезпечують навчання військовослужбовців у військових навчальних закладах своїх держав. Навчання і методичне забезпечення навчального процесу здійснюється російською мовою.

    Стаття 2

    На підставі заявок, що надійдуть до п'ятнадцятого грудня року, що передує року початку навчання, Сторонами складається план підготовки військових кадрів, у якому визначаються військові навчальні заклади, перелік спеціальностей, умови підготовки, терміни навчання і кількість військовослужбовців, що направляються на навчання.

    Стаття 3

    Відбір військовослужбовців для навчання і їх медичне обстеження здійснює Сторона, що направляє, на підставі умов прийому у військові навчальні заклади Сторони, що приймає.

    Зарахування військовослужбовців у військові навчальні заклади Сторони, що приймає, проводиться на підставі замовлення Сторони, що направляє.

    Стаття 4

    Військовослужбовці під час навчання виконують вимоги військової дисципліни та інструкцій військових навчальних закладів Сторони, що приймає, і знаходяться у підпорядкуванні її командування.

    За погодженням зі Стороною, що направляє, процес підготовки військовослужбовців, що навчаються, може бути достроково перерваний Стороною, що приймає, з причини неуспішності, стану здоров'я або накладення дисциплінарного стягнення.

    Стаття 5

    Сторона, що направляє, самостійно несе витрати щодо навчання і утримання своїх військовослужбовців, якщо у кожному окремому випадку не буде погоджений інший порядок.

    При цьому витрати на навчання військовослужбовців включають у себе витрати, пов'язані з утриманням професорсько-викладацького складу, придбанням і обслуговуванням навчальної техніки, тренажерів, навчально-лабораторного обладнання, і канцелярські витрати на навчальні цілі.

    Витрати на утримання враховують витрати, пов'язані із забезпеченням житлових приміщень для проживання, грошовим, речовим утриманням, харчуванням, медичним забезпеченням, за нормами і згідно з порядком, передбаченим для військовослужбовців Сторони, що приймає, а також транспортні витрати на переїзд до місця навчання і у зворотному напрямку та в разі направлення у відпустку і у зворотному напрямку.

    Умови навчання, забезпечення військовослужбовців і порядок фінансових розрахунків між Сторонами визначатимуться в окремому контракті про навчання військовослужбовця Сторони, що направляє, у військових навчальних закладах Сторони, що приймає.

    Стаття 6

    Сторона, що приймає не буде залучати військовослужбовців, що навчаються, держави Сторони, що направляє, до виконання завдань, не пов'язаних з їх навчанням у військових навчальних закладах і тих, що виходять за рамки виконання обов'язків осіб, що навчаються.

    Стаття 7

    Військовослужбовці Сторони, що направляє, зобов'язані дотримуватись національного законодавства держави Сторони, що приймає.

    Стаття 8

    Порядок надання і передачі інформації з обмеженим доступом військовослужбовцям, які проходять навчання у військових навчальних закладах Сторін, визначається національними законодавствами і міжнародними зобов'язаннями держав Сторін.

    Стаття 9

    Військовослужбовцям Сторони, що направляє, які закінчили навчання у військових навчальних закладах Сторони, що приймає, видаються документи встановленого зразка, які взаємно визнаються Сторонами.

    Стаття 10

    У разі смерті військовослужбовця Сторони, що направляє, під час навчання, Сторона, що приймає, негайно повідомить Сторону, що направляє, про факт смерті і безкоштовно здійснить перевозку тіла на територію держави Сторони, що направляє.

    Стаття 11

    Будь-які розбіжності, що виникають у тлумаченні або застосуванні положень цієї Угоди, належить урегульовувати шляхом проведення переговорів між Сторонами.

    Стаття 12

    За взаємної згоди Сторін до цієї Угоди можуть вноситися зміни і доповнення, які мають бути оформлені окремими протоколами і стануть невід'ємною частиною цієї Угоди. Протоколи набирають чинності у порядку, визначеному абзацом 1 статті 13 цієї Угоди.

    Стаття 13

    Ця Угода набирає чинності з дати її підписання.

    Ця Угода укладається на невизначений термін. Кожна зі Сторін може припинити дію цієї Угоди шляхом повідомлення у письмовій формі, дипломатичними каналами іншої Сторони. У такому разі ця Угода втратить чинність через шість місяців з дати отримання однією із Сторін такого повідомлення.

    Припинення дії цієї Угоди не впливає на виконання заходів, реалізацію яких розпочато в період її дії, за винятком випадків, коли стосовно них існує інша письмова домовленість між Сторонами.

    Вчинено у місті Астані 19.11.2012 р., у двох примірниках, кожний українською, казахською і російською мовами, при цьому всі тексти мають однакову силу.

    У разі виникнення різного тлумачення положень цієї Угоди Сторони будуть звертатись до тексту російською мовою.

    За Міністерство оборони України (підпис)

    За Міністерство оборони Республіки Казахстан (підпис)

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про усунення порушень Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом ТОВ «Заваллівський графіт», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про усунення порушень Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом ТОВ «Заваллівський графіт»

    ЄС виніс Microsoft офіційне антимонопольне попередження

    Європейська комісія винесла компанії Microsoft офіційне попередження через те, що IT-гігант не виконав вимогу дати своїм користувачам можливість обирати інтернет-браузер.

    Є така робота — екс-дружина

    Чого бажає жінка того бажає Бог і зазвичай не те що не бажає, а просто боїться чоловік пані. Особливо якщо він перейшов у ранг колишніх. Адже поняття про життя деяких представниць слабкої статі ...

    9 правоохранителей погибли во время массовых беспорядков в Киеве. ОБНОВЛЕНО, ВИДЕО

    371 работник органов внутренних дел обратились за медицинской помощью в ведомственные медицинские учреждения. Из них 349 госпитализированы. У 74 правоохранителей огнестрельные ранения. Об этом ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - просто молодцы.

    Всем большое спасибо. Этот интернет проект,без всякого сомнения, сейчас - единственный в своем роде. Как здорово, что есть такие нужные порталы. Этот портал многофункционален в пользовании. На нем здорово отдыхать - просто, удобно,быстро.

    Этот интернет проект здоровский! работал на нем очень часто. Думаю, что этот интернет проект ожидает хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими работами чаще!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66