Жилищный адвокат

Розсмішити французького президента

    Розсмішити французького президента

    Євросоюз — це партнерське об’єднання, відкрите для всіх, хто хоче піднятися на його борт

    Ця єдина, хоча й важлива сентенція, яка опосередковано стосувалася України, прозвучала у промові президента Франції Франсуа Олланда, який днями виступив у Європейському парламенті у Страсбурзі.

    Почує кожен

    Двогодинні виступ Олланда та дебати після нього були присвячені питанню майбутнього розвитку Євросоюзу, тому зала Європарламенту була заповнена вщерть. У зв’язку з прибуттям глави Французької держави вузенькі страсбурзькі вулиці, які ведуть до будівлі ЄП, ніхто не перекривав. Щоправда, на кожному розі чергували мікроавтобуси з написами «Gendarmerie», біля яких походжало по двоє жандармів, зодягнених у чорну уніформу. Щоб потрапити на виступ Франсуа Олланда, я не повинна була спеціально акредитуватися у прес-службі, не існувало жодних обмежених списків для телевізійників чи обраних журналістів. Моє посвідчення сек’юриті перевірили лише на вході до будівлі ЄП.

    Вільне місце на журналістській трибуні було знайти складно (до речі, коли у Європарламенті розглядають українське питання, ці трибуни стоять порожні). На трибунах для відвідувачів можна було розгледіти групи студентів, школярів та пенсіонерів. До слова, під час сесійних засідань відвідувачам Європарламенту роздають план з поіменною розсадкою всіх євродепутатів, щоб кожен охочий міг бачити, як і за які питання голосує обраний ним депутат, котрого він утримує з власної кишені платника податків.

    Франсуа Олланд не лише сміється над жартами своїх опонентів, а й залюбки спілкується з перехожими поблизу будівлі Європарламенту у Страсбурзі. Фото з сайту news.yahoo.com

    Бюджет як камінь спотикання

    У своєму виступі, який відбувся напередодні саміту глав держав — членів ЄС, Франсуа Олланд зосередився на питаннях ухвалення довгострокового бюджету ЄС на 2014—2020 роки. Сума семирічного бюджету, яку пропонується винести на затвердження, становить 973 мільярди євро. Водночас Великобританія закликає скоротити його на 80 мільярдів, проте Франція виступає проти такого скорочення, яке, на думку Франуса Олланда, послабить економіку ЄС. «У цьому питанні можливий компроміс, але компроміс розумний», — наголосив він. Французький президент критично оцінив висловлювання британського прем’єра Джеймса Камерона, який назвав Євросоюз одним великим ринком. «Для мене Європа — це не просто ринок, спільна валюта чи об’єднання країн, які зібралися, щоб досягти кожна власної мети, — сказав Франсуа Олланд. — Це передусім держави, об’єднані спільною історією, цінностями, принципами, солідарні у своєму бажанні рухатися вперед». Президент Франції вважає, що однією з головних проблем ЄС на сьогодні є безробіття. «Особливе занепокоєння викликає те, що один з двох молодих європейців на сьогодні безробітний, — сказав він. — Ми повинні об’єднатися довкола цієї проблеми, надати кожній молодій людині можливість пройти належні тренінги, щоб забезпечити робочі місця». На його думку, саме зараз важливо відродити віру європейців у Європу.

    Голова Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу, який відкрив дебати після виступу французького президента, у своїй п’ятихвилинній тираді розсипався у компліментах на адресу Франсуа Олланда особисто та Франції зокрема. Проте наступні оратори були більш критичними до слів французького політика. Зокрема лідер політичної групи Європейських консерваторів та реформістів британець Мартін Калланан нагадав, що Франція виступила проти скорочення на 50 мільярдів субсидій для аграрного сектору, захищаючи тим свої національні інтереси, оскільки вона найбільший виробник сільськогосподарської продукції в ЄС. «До речі, пане Олланд, я як уболівальник британського футбольного клубу «Ньюкасл», хочу вам подякувати за кількох французьких футболістів, які нещодавно перейшли в цей клуб. Вони, певна річ, втекли від ваших шалених податків», — сказав британський політик під сміх у залі, натякаючи на введення у Франції 75-відсоткового податку на розкіш.

    Повага до критики

    Виступи представників інших політичних груп ЄП, особливо темпераментна промова незалежного євродепутата Марі Ле Пен (суперниці Франсуа Олланда на останніх президентських виборах) були не гіршими за блискучі театральні виступи. Депутати цитували Франсуа Міттерана та Рональда Рейгана, переповідали анекдоти, сипали яскравими порівняннями, критикуючи Олланда за розгортання військової операції в Малі та окремі аспекти політики Франції. Франсуа Олланд нерідко щиро сміявся над жартами своїх опонентів. А ви можете пригадати, коли виступи опозиційних депутатів викликали у представників українського керівництва не сардонічну посмішку, а схвальний сміх як вияв поваги до критики та ораторського мистецтва опонентів?

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    До уваги водіїв! Штормове попередження!

    Негода, що останніми днями вирує у Європі, схоже завітає і до України. За прогнозом Гідрометцентру 15 березня активний циклон зумовить складні погодні умови: в західних областях сильні снігопади, ...

    Судебные иски по жилищным вопросам

    Как защитить себя в делах, связанных с недвижимостью? Написание судебных исков по жилищным вопросам, юридическая помощь в судебных разбирательствах по поводу споров с недвижимостью.

    Квартирный вопрос

    Квартирный вопрос при разводе - как поделить имущество? Помощь юриста при разделе недвижимости.

    Про внесення змін у додаток 2 до Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін у додаток 2 до Державної програми розвитку внутрішнього виробництва Кабінет Міністрів України постановляє: Внести у додаток 2 до Державної програми розвитку внутрішнього виробництва( 1130-2011-п ), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12 вересня 2011 р. № 1130 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 86, ст. 3139), зміни, що додаються.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Большое спасибо за тот величайший труд, который Вы делаете ежедневно для всех нас. Молодцы!!!

    Чувствуется настоящая забота о пользователях. Благодаря интересному порталу, наконец, решился обзавестись безлимитом.

    Благодарим всех за качественную работу. Этот портал - сейчас - единственный в своем роде. Как здорово, что есть такие нужные интернет порталы. Интернет портал достаточно многофункционален в пользовании. На нем полезно отдыхать - просто, удобно,быстро.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66