Жилищный адвокат

На запуск аграрного ринку в Запоріжжі забракло коштів

    На запуск аграрного ринку в Запоріжжі забракло коштів

    «Січовий» досі не готовий прийняти торговців і покупців, хоча перша черга об’єкта мала запрацювати ще влітку минулого року

    Чимало писано-говорено про потребу створення в Україні мережі гуртових аграрних ринків. У рамках реалізації державної програми і в Запоріжжі, неподалік південного автотранспортного в’їзду до міста, ТОВ «Агробізнес/Запоріжжя» взялося будувати регіональний — «Січовий».

    Запорізький край здавна славиться овочами (Кам’янсько-Дніпровський, Великобілозерський, Василівський райони) та фруктами (Мелітопольський, Приазовський, низка інших), м’ясною (Мелітопольський, Веселівський), молочною (Бердянський), рибною (Приазовський та Приморський) продукцією високої якості. Та запоріжці не бачили ані мелітопольської черешні вищого сорту, ані великобілозерських і кам’янських помідорів, ані іншої місцевої продукції. Фактично за безцінь її скуповували на стихійних ринках перекупники і вивозили, здебільшого, за кордон. Від такої «цінової політики» страждали не лише запоріжці, а й сільгоспвиробники.

    Готовність 20-відсоткова

    Регіональний гуртовий агроринок мав вирішити названі проблемні питання. Розуміючи це, місцева влада забезпечила сприятливі умови для старту його зведення. Початкові темпи будівництва вражали і давали надію на швидке введення ринку в експлуатацію. Торік екскаватори працювали навіть у тридцятиградусний мороз. У цьому, перебуваючи в Запоріжжі з робочим візитом, переконався міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, що високо оцінив роботу зі зведення агроринку і був певен, як і інвестор, що першу чергу об’єкта, а це 2 павільйони, здадуть в експлуатацію 1 червня 2012 року. Але сталось не так, як гадалось. Чому? Про це «УК» розповів директор ТОВ «Агроринок/Запоріжжя» Юрій Комісаренко: «Будівництво зупинилося ще влітку 2012-го на етапі завершення фундаментів і початку зведення металевих і залізобетонних каркасів для двох павільйонів. Загалом в об’єкт вкладено 13 мільйонів гривень приватних інвестицій. До червня люди працювали у дві зміни, а потім почались проблеми з компенсаційним фінансуванням з бюджету приватних інвестицій (механізм якого передбачений відповідним законом — програмою з розбудови мережі гуртових агроринків, а обсяги — постановою Кабміну, підкріпленою законом про бюджет). Фахівці пов’язують це із витратами держбюджету на Євро-2012. Таким чином, торік відшкодування в обсязі 4,7 млн грн, які інвестор планував витратити на завершення зведення першої черги ринку, так і не відбулось. Тож сьогодні готовність першої черги — на рівні 20%».

    Торговельний майданчик таки запрацює

    — Водночас, ми з оптимізмом дивимось у майбутнє. Адже держава не відмовляється від цього проекту, — продовжує Юрій Комісаренко. — На законодавчому рівні вирішено всі питання — прийняті відповідні закони, підзаконні законодавчі акти, процедури, постанови Кабміну. Маємо позитивні приклади колег у Києві, Донецьку і Львові — там державна допомога надана у повному обсязі. Нас на старті підтримала і досі не полишає місцева влада. Ще не були узгоджені деякі питання на державному рівні, як у області нам відкрили «зелену вулицю» для реалізації проекту. Якщо вирішиться питання із фінансуванням, уже влітку перша черга стане до повноцінної роботи.

    Директор ТОВ «Агроринок/Запоріжжя» нагадав, що мережа гуртових агроринків має забезпечити населення високоякісними продуктами харчування — м’ясом, молочною продукцією, рибою, фруктами, овочами, квітами та супутніми товарами — за доступними цінами впродовж року, а не лише у сезон. Вона має розв’язати проблеми збуту агропродукції виробниками і професійними посередниками і надати споживачеві якісний безпечний продукт за справедливою ціною шляхом переміщення на міжрайонному, міжобласному і міждержавному рівнях. За прикладом львівського «Шувару» на ринку діятиме низка програм підтримки вітчизняного товаровиробника — від співпраці з головами сільрад і дистанційного продажу до калібрування, миття та упакування продукції, додав він. Наразі такі ринки вже запущено у Києві і Донецьку.

    ДОВІДКА «УК»

    Загальна вартість проекту «Гуртовий ринок сільськогосподарської продукції «Січовий» — 400 мільйонів гривень. Його площа — 36 га, забудови —170 тисяч квадратних метрів. Загальна вартість одного павільйону — 25 млн грн плюс затрати на інфраструктуру. Передбачено зведення 17 павільйонів, у першій черзі — два. Комунікації: електроенергетичні —2,7 км , каналізація ливнева —4,8 км, водопровід — 1,2 км.

    Передбачається створення 200 нових робочих місць (охоронці, техперсонал, менеджери, адміністратори, бухгалтери, юристи тощо). Кожне робоче місце на ринку «обробляють» до 17 працівників суміжних підприємств у галузі АПК, логістики, виробництва оснащення, тари та упаковки тощо.

    ПРЯМА МОВА

    Олександр ПЕКЛУШЕНКО, голова Запорізької облдержадміністрації:

    — Гуртовий продовольчий ринок — це не лише майданчики, навіси і овочесховища. А перш за все логістика. Тож створювати його має команда професіоналів, що добре знають галузь і зможуть реалізувати заплановане. Зі свого боку, обласна влада зробила все від неї залежне для організації такого ринку в регіоні, далі — робота інвесторів. На жаль, вони не змогли виконати взятих на себе зобов’язань і сьогодні змушені шукати співінвестора для завершення будівництва. Думаю, вони це зроблять, але я не бачу можливості відкрити гуртовий ринок сільгосппродукції в Запорізькій області раніше 2015 року.

    Сергій ГЕРМАН, керівник сільгоспвиробничого ТОВ «Аврора», Оріхівський район:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про внесення змін до Положення про навчання та перевірку знань посадових осіб, які здійснюють державний нагляд за забезпеченням безпеки судноплавства на морському і річковому транспорті, Міністерство інфраструктури України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 липня 2012 р. за № 1240/21552 Про внесення змін до Положення про навчання та перевірку знань посадових осіб, які здійснюють державний нагляд за забезпеченням безпеки судноплавства на морському і річковому транспорті

    Ватикан реформирует законодательство о жестоком обращении с детьми и педофилии

    Папа Римский Франциск утвердил новые законы о жестоком обращении с детьми, которые распространяются и на духовных лиц и мирян, работающих в Ватикане, сообщает BBC.

    Про внесення змін до наказу МОЗ України від 3 березня 2012 № 152 "Про затвердження Інструкції з діловодства у Міністерстві охорони здоров'я України", Міністерство охорони здоров'я України

    Про внесення змін до наказу МОЗ України від 3 березня 2012 № 152 "Про затвердження Інструкції з діловодства у Міністерстві охорони здоров'я України"

    Щодо модемів для реєстраторів розрахункових операцій, Міністерство доходів і зборів України

    Щодо модемів для реєстраторів розрахункових операцій <...> Для забезпечення виконання норм п. 7 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР( 265/95-ВР ) "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО) до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України Міністерством фінансів України видано наказ від 08.10.2012 № 1057( z1743-12 ) "Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів державної податкової служби" (далі — Порядок № 1057), який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17.10.2012 за № 1743/22055.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромнейшее спасибо творцам этого сайта!!! Это действительно - находка! Всё просто отлично!!! Удачи!

    Огромное спасибо от кого зависит разработка интернет проекта.

    Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - просто молодцы.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66