Жилищный адвокат

Перший пішов

    Перший пішовНА КОНТРОЛІ «УК»

    Серед правоохоронців, причетних до покриття злочинів у Врадіївці, вже є арешти, але місцеві жителі продовжують протестувати

    Тетяна БОДНЯ, Олена ІВАШКО, «Урядовий кур’єр»

    Селище Врадіївку, що на Миколаївщині, продовжує лихоманити. Учора вранці люди знову зібралися на мітинг під райвідділом міліції, висунувши кілька принципових вимог. Як розповів в ексклюзивному коментарі «УК» народний депутат України Валентин Наливайченко, одна з ключових вимог — відкритий суд на нелюдами, що згвалтували й скалічили 29-річну Ірину Крашкову.

    «Ми працюємо тут, у Врадіївці, — каже депутат. — Приймаємо з колегами заяви від людей, які підходять до нас просто на вулиці. Якщо треба, заходимо до них додому. Наприклад, ми з колегою Романом Чернегою прийняли вже кілька десятків людей. Водночас працюють із заявниками представники інших партій. Ми обов’язково наполягатимемо на тому, щоб за кожним фактом, де є порушення прав людини, було проведено розслідування. Також тут перебуває перший заступник міністра внутрішніх справ, який вивчає всі ці факти. Сподіваємося, що вони отримають правову оцінку, а винних покарають, незважаючи на посади та погони. Як і тих, хто всі ці злочини покривав».

    За словами депутата, зі зверненнями приходять не лише жителі Врадіївки. Люди, які проживають у Врадіївському районі, пишуть колективні листи, звинувачуючи місцевих правоохоронців у корупції та злочинах. «До мене звернулися з листом жителі села Лідіївка, які скаржаться на бездіяльність міліції; приходили батьки, які подавали кілька років тому заяву про вбивство дівчини, але цього злочину ніхто не розслідував, і багато інших людей. Тут справді ситуація жахлива», — зазначив народний депутат.

    Люди, які вчора були на мітингу біля райвідділу, вимагали відсторонити від посад усіх, хто там раніше працював. Але найперше, що вони очікують, — це покарання обох правоохоронців, яких підозрюють у з∂валтуванні Ірини Крашкової. «Люди вимагають, щоб колегію суддів, яка потім розглядатиме цю справу, було призначено незалежно від місцевих органів влади, — додав Валентин Наливайченко. — Громадяни хочуть лише справедливості».

    Нагадаємо: фігуранти справи — лейтенант міліції Дмитро Поліщук, племінник прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука; капітан міліції Євген Дрижак, хрещений син екс-начальника обласної міліції Валентина Парсенюка; Сергій Рябіненко, таксист, дівчину не ∂валтував, але у побитті брав активну учать.

    У вівторок розслідування цієї справи взяв під особистий контроль глава держави. А генпрокурор поставив завдання керівникам МВС і СБУ відзвітувати про результати службових розслідувань до кінця тижня. «Окремо вимагаю пояснень від ваших керівників структурних підрозділів, чому інформація про цей злочин щодо 29-річної дівчини не була у повному обсязі доведена до відома керівництва прокуратури області відразу після того, як дані про нього вносилися до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — сказав Віктор Пшонка. — Крім того, об’єктивного з’ясування потребує й те, що у спецповідомленні спочатку не було згадок про згвалтування дівчини. Якщо це халатність чи умисні дії когось із ваших підлеглих, то за це повинна бути і відповідальність».

    За його словами, слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних процесах минулих років про загибель дівчат, які розслідують в Врадіївському районі. Ідеться про вбивство молодої жінки, тіло якої в 2012 році знайшли в покинутій лікарні, а також згвалтування і вбивство 15-річної дівчини, яку знайшли на березі ставка у січні 2011 року. На причетність до скоєння цього злочину міліція перевірила близько двох тисяч осіб.

    При цьому, як розповідають місцеві жителі, зізнання у вбивстві дівчини тоді буквально вибивали. Так, вчинив самогубство 33-річний чоловік, затриманий за дрібне хуліганство. Саме його нібито намагалися зробити винуватцем цього злочину, стверджують жителі Врадіївки. Ще один чоловік повісився просто в камері.

    На Ірину чекає ще одна операція. Фото Укрiнформу

    Після того, як історія Ірини Крашкової набула розголосу, до райвідділу прийшли й близькі тих, хто заплатив своїм життям за таке імітування роботи. Мешканка Врадіївки Валентина Підгурська впізнала в одному з підполковників, котрі вчора збирали у людей заяви про злочини працівників міліції, вбивцю свого сина.

    Представники спеціальної комісії МВС, які працюють у райцентрі, заспокоюють людей, обіцяючи, що все ретельно перевірять. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Віктора Дубовика, над вивченням документів та обставин злочинів, які були скоєні в минулі роки, працює команда експертів з 20 осіб.

    У свою чергу прокурор Миколаївщини Андрій Курись заявив, що вже відкрито кримінальне провадження стосовно одного із заступників начальника Врадіївського райвідділу міліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями). «Попередньо можна говорити про те, що затриманий мало того, що не забезпечив повного та об’єктивного розкриття скоєного злочину, а, перебуваючи у дружніх стосунках із підозрюваними та маючи на меті допомогти їм уникнути відповідальності, незаконно вимагав від підлеглих приховати важливі факти. Ще раз повторюю: всіх винних буде покарано!» — зазначив він.

    Під вартою нарешті перебувають усі фігуранти цієї справи. Останнім рішення про арешт суд приймав щодо капітана міліції Євгена Дрижака. Саме те, що він певний час проходив у справі як свідок, а не підозрюваний, і змусило селян вдатися до штурму райвідділу міліції.

    «Я бачив настрої жителів Врадіївки. Люди були готові влаштувати власний суд не лише над гвалтівниками, а й над міліцією, прокуратурою та судами, якщо вони прикриватимуть злочинців», — розповів «УК» народний депутат Павло Різаненко. Він підкреслив, що депутатам самим доводиться бути слідчими, бо вони спілкуються з людьми, дізнаються інформацію, потім приходять до прокурора й вимагають, щоб інформацію перевірили.

    «Ми непокоїмося, щоб прокуратура й слідство не пішли шляхом збирання інформації проти одних людей та ігнорування доказів проти Дрижака», — додав Павло Різаненко. У прокуратурі ж запевняють, що розслідування проводять об’єктивно. Як зазначив старший прокурор відділу здійснення процесуального керівництва прокуратури області Анатолій Тітусь, відомство наполягало на необхідності обрання для правоохоронця запобіжного заходу. «Слідство вбачає ризики у перебуванні підозрюваного на свободі, він може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також впливати на свідків, оскільки йому інкриміновано тяжкий злочин. Тож Дрижак перебуватиме під вартою до 15 серпня», — підкреслив він.

    Вдалося дізнатися думку адвоката підозрюваного Володимира Клименка. Він не погоджується з рішенням суду, але переконаний, що в цій ситуації його підзахисному безпечніше перебувати в СІЗО, ніж на волі.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 21.12.2011 № 2, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 21.12.2011 № 2 Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", ураховуючи звернення ДП "Енергоринок" (лист від 18.01.2013 № 04/41-569), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, Кабінет Міністрів України

    Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Правил перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки

    Про внесення змін до Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Президент України

    Указ  Президента України 1. Внести до Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України( 634/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 31 травня 2011 року № 634 «Про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України» (зі змінами, внесеними Указами від 22 лютого 2012 року № 134, від 30 березня 2012 року № 237, від 19 червня 2012 року № 405 і від 15 серпня 2013 року № 426), такі зміни:

    Питання оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Питання оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку( 656-2012-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2012 № 656 "Питання державного фонду регіонального розвитку", НАКАЗУЮ:

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Для меня это огромная находка! Третью неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на сайте и уходить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!

    Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!

    Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66