Жилищный адвокат

В Черкасах вирішили відійти від старих схем

    В Черкасах вирішили відійти від старих схемПозбутися багаторічних недобудов та розвинути інфраструктуру населених пунктів допоможе містобудівний кадастр. Наші міста й районні центри, незважаючи на всі зусилля громад, розвиваються сьогодні далеко не так, як бачилося ще кілька років тому. Нові економічні реалії невблаганно коригують колишні плани, у тому числі і в містобудуванні та розвитку територій.

    Як свідчить практика, нині на перший план виходить уміння поєднувати різноманітні інтереси та ресурси, ефективно їх використовувати, залучати сучасні технології, моделювати варіанти розвитку та обирати оптимальні, тобто діяти системно.

    Разом з тим, як вважають фахівці, схеми планування територій, розроблені ще у 1977—1986 роках за застарілими методиками, потребують негайного оновлення. В. о. директора департаменту будівництва та архітектури Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Айсінов недавно озвучив назрілі проблеми, серед яких — першочергова розробка схем районного планування Черкаського, Чигиринського, Золотоніського, Канівського, Корсунь-Шевченківського та Уманського районів.

    Окрім того, гостро назріла актуалізація всієї містобудівної документації та перенесення топографічної інформації на електронні носії. Все це, зрозуміло, вимагає неабияких коштів. Кожна схема районного планування виллється приблизно в півмільйона гривень. Стільки ж піде на переведення її на електронні носії в новій геодезичній системі координат схеми планування території області та забезпечення постійного моніторингу. Певні кошти на упорядкування містобудівної документації передбачені в місцевих бюджетах, проте це лише невелика частка від необхідної суми.

    Завдяки зусиллям органів місцевого самоврядування частина містобудівної документації актуалізована, проте це тільки початок розв’язання проблеми.

    Тим часом планується розвивати території міст, боротися з багаторічними недобудовами та зведенням будівель без жодних дозвільних документів. На жаль, така практика в багатьох населених пунктах області — нині реальність, із якою слід давно покінчити. Приміром, у самому обласному центрі знайдеться чимало недобудов з великою бородою. Серед них — величезна територія в самому центрі міста на бульварі Шевченка, за огорожею якої давно повиростали височенні дерева, що намагаються затулити потворні бетонні «ребра» якоїсь недобудови. Питання забезпечення виконання містобудівного законодавства надзвичайно актуальне для подальшого розвитку області та забезпечення комфортного проживання людей. На жаль, вимоги чинного законодавства у сфері містобудівної діяльності виконуються далеко не завжди, а окремі посадові особи працюють у цьому напрямку незадовільно.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    «Проскочили» крізь чужі життя

    Тепер цю зупинку громадського транспорту біля будинку 102, що на житловому масиві Перемога-3 в Дніпропетровську, знає вся Україна. 20 березня о 7.45 тут сталася жахлива аварія, через яку загинуло ...

    Чи законно забороняють приватизувати успадковану ділянку?

    Звертаюся від імені матері-пенсіонерки, ветерана праці, інваліда ІІ групи, дитини війни. Пять років тому вона приватизувала земельну ділянку біля свого будинку. А потім отримала у спадок від ...

    Про затвердження «зеленого» тарифу ТОВ «Екосолар Інвест», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про затвердження «зеленого» тарифу ТОВ «Екосолар Інвест» Відповідно до Закону України «Про електроенергетику» ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики» та Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу для суб’єктів господарської діяльності( z1957-12 ), затвердженого постановою НКРЕ від 02.11.2012 № 1421, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Вопросы о выселением из жилого помещения

    Решение вопросов о выселением из жилого помещения грамотным юристом по жилищным спорам. Помощь юристов при выселении из квартиры.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет сайт классный! Пользовался очень часто. Думаю, что этот сайт ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами чаще!

    Довольно оригинальный, актуальный и продуманный интернет портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?

    Как много необходимой информации.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66