Жилищный адвокат

Луцьк зазнав удару стихії

    Луцьк зазнав удару стихії

    Надзвичайно сильна злива стала справжнім випробуванням для обласного центру Волині

    Майже за шість десятків років життя автору цих рядків не доводилося бачити такого сильного дощу. А сантиметрової величини град, що якийсь час сипав із неба, зробив стільки гуркоту, що доводилося кричати, аби тебе почули співрозмовники.

    Причиною такого незвичного явища став холодний атмосферний фронт антициклону, що перебував над Норвегією. Протягом години у Луцьку випало 27 міліметрів атмосферних опадів за місячної норми 76 міліметрів. грунт просто не встигав усотувати вологу і цього виявилося достатньо, щоб паралізувати пересування між окремими мікрорайонами міста. І, звичайно ж, усередині забудованих територій.

    Попри штормове попередження синоптиків, такої сили удару ніхто не очікував. Вода, рівень якої піднімався буквально на очах, не тільки затопила всі низини, а й несла, як це було на вулиці Івана Карпенка-Карого, легкові автомобілі, затоплювала магазини, складські приміщення, автосервіси, проривалася в деякі великі торговельні комплекси. Для порятунку свого будинку відрами вичерпували і зливали вниз воду мешканці одного із багатоповерхових будинків, що має плоский дах.

    Причина високої води — вплив антициклону, що перебував над Норвегією. Фото Василя ОХРІМЕНКА

    Затопленими виявилися підвали у другій міській та обласній дитячій лікарнях, загальноосвітніх школах № 5, 7, 22 Луцька, в управлінні казначейства, сотнях інших установ та приватних домоволодінь.

    — Зазвичай, аби дістатися до місця роботи, мені треба сорок хвилин, — розповіла колега. — А тут цей шлях забрав кілька годин, адже залитими і непрохідними для транспорту стали дорога під залізничним шляхопроводом біля дубенського перехрестя, сотні і сотні машин не змогли скористатися перехрестям вулиці Соборності та проспекту Волі… На власні очі бачила дахи десятків автомобілів на стоянці біля молитовного будинку, що на вулиці Вороніхіна…

    Затопленим виявився один із найбільших торгових центрів Луцька — «Ювант». Під ним у вбиральні виявилися несподівано заблокованими люди, адже вхід у неї практично моментально залило водою. Довелося викликати рятувальників, які й визволили несподіваних заручників зливи та обставин.

    — Для рятувальних робіт ми задіяли практично весь особовий склад обласного центру. Нашими відділеннями проведено розчищення проїжджої частини від повалених дерев на вулицях Драгоманова, Соборності, Карпенка-Карого.

    З трьох маршрутних таксі, що зупинилися на затоплених ділянках дороги, рятувальними підрозділами міста евакуйовано 45 осіб. З подібних ділянок доріг витягнуто дві карети «швидкої допомоги» та два десятки маршрутних таксі у низових ділянках міста, — розповів керівник прес-служби волинських еменесівців підполковник цивільного захисту Володимир Нестеров. — У житлових масивах надали допомогу понад 50 особам, які опинилися в підтоплених будинках по вулицях Кривоноса, Конякіна, Писаревського, Соборності, Відродження...Після припинення зливи чимало вулиць обласного центру, зокрема і виїзд із залізничного вокзалу, перетворилися на непрохідні для легкового транспорту водойми.

    На щастя, удар по місту стихії вдалося витримати без людських утрат. Відновлено і рух транспорту. Матеріальні ж втрати нині підраховують.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з торгівлі цінними паперами, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), та на виконання рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09.10.2012 № 1409, НАКАЗУЮ:

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності зберігача цінних паперів, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), відповідно до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 18.12.2012 № 1818, НАКАЗУЮ:

    Нужно переосмыслить роль антимонопольных ведомств, – Форум по вопросам конкуренции

    Под эгидой Антимонопольного комитета Украины сегодня в столичном «Президент Отеле» проходит III Форум Украины по вопросам конкуренции, организованный компанией Centralex Events.

    Про затвердження складу української делегації для участі у XXVI Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку (4 - 9 вересня 2013 р.), Державний комітет телебачення і радіомовлення України

    Про затвердження складу української делегації для участі у XXVI Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку (4 — 9 вересня 2013 р.) З метою забезпечення участі вітчизняних видавництв у виставкових заходах XXVI Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку НАКАЗУЮ:

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Чувствуется истинная забота о ближних. Благодаря столь интересному интернет порталу, наконец, надумался.

    Добрый вечер!

    С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш сайт на данный момент - уникальный в своем роде. Здорово, что есть такие нужные сайты. Интернет портал многообразен в пользовании. На нем полезно проводить свободное время - просто, удобно,быстро.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66