Жилищный адвокат

Про поновлення строку для пред*явлення виконавчого листа до виконання - Піщанський районний суд Вінницької області - Боднар В. В.

  1. УХВАЛА

УХВАЛА

іменем України

27.12.2014 року Справа № 142/2244/14-ц

№ 6/142/48/14

Піщанський районний суд

Вінницької області

в складі : головуючий суддя Боднар В.В.

при секретарі Ласка Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву кредитної спілки « Альянс Україна « , процесуальний правонаступник ТзОВ КУА « Прімокомплект Капітал « до ОСОБА_1 про поновлення строку для пред*явлення виконавчого листа до виконання , -

ВСТАНОВИВ :

Заявник просив поновити пропущений строк для пред*явлення до виконання виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором № 182-06 КПЩ від 13.12.2006 року в розмірі 15839.15 грн. , витрат на оплату судового збору у розмірі 288.39 грн. .

Свої вимоги обґрунтовував тим , що рішенням Піщанського райсуду від 31.03.2008 року було задоволено позов кредитної спілки « Альянс Україна « до ОСОБА_1 про стягнення з останнього 15838.15 грн. заборгованості за кредитним договором та 288.39 грн. судового збору .

Відділом ДВС Піщанського РУЮ було винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачу за пропуском строку звернення виконавчого документа до виконання .

11.07.2011 року між кредитною спілкою « Альянс Україна « та ТОВ « Перша кредитно-фінансова компанія « був укладений договір відступлення прав вимоги , згідно якого останнє отримало право грошової вимоги відносно осіб , які являлись боржниками кредитної спілки « Альянс Україна « .

В свою чергу , 15.07.2011 року , ТОВ « Перша кредитно-фінансова компанія « та ТОВ КУА «Прімокомплект Капітал « уклали договір відступлення прав вимоги, згідно з яким відбулося переуступлення прав вимог , внаслідок чого останнє набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб , які являлись боржниками ТОВ « Перша кредитна-фінансова компанія « , включаючи і ОСОБА_1

Таким чином , відступлення права вимоги відбувалося в період терміну пред*явлення виконавчого листа до виконання і внаслідок затримки передачі документів новий кредитор не мав можливості отримати виконавчі документи та пред*явити їх за належністю .

Заявник своєю заявою до суду просив розглянути справу у його відсутність . Відповідач ОСОБА_1 , будучі належно повідомлений , в судове засідання не з*явився , а тому суд розглянув заяву згідно ч. 2 ст. 371 ЦПК України .

Дослідивши додані до заяви матеріали , суд вважає , що заява підлягає задоволенню , виходячи з наступного .

Встановлено , що згідно вищеназваних договорів відбулося переуступлення прав вимог .

Відповідно до ч. 1 ст. 512 ЦК України кредитор у зобов*язанні може бути замінений іншою особою внаслідок : передання ним своїх прав іншій особі за правочином відступлення права вимоги ; правонаступництва ; виконання обов*язку боржника поручителем або заставодавцем ; виконання обов*язку боржника третьою особою .

Відповідно до умов договору відступлення прав вимоги та ст.512 , 514 ЦК України ТзОВ КУА « Прімоколект-Капітал « набуло статус нового кредитора .

Згідно ст.371 ЦПК України стягувачам , які пропустили строк для пред*явлення виконавчого документа до виконання з причин , визнаних судом поважними , пропущений строк може бути поновлено .

Як вказує заявник , передача документів по вищевказаній справі від ТОВ « Перша кредитна-фінансова компанія « зайняла додаткову затрату часу , у зв*язку з чим виконавчий лист не було пред*явлено своєчасно до виконання .

Відповідно до ч. 2 ст. 24 ЗУ « Про виконавче провадження « стягувач , який пропустив строк пред*явлення виконавчого документа до виконання , має право звернутися із заявою про поновлення строку пред*явлення до суду , який видав виконавчий документ , або до суду за місцем виконання .

Суд вважає , що в даному випадку строк для пред*явлення виконавчого документа до виконання пропущено з поважних причин .

Керуючись ст.ст. 208 , 210 , 371 , 294 ЦПК України , суд , -

УХВАЛИВ :

Заяву задовольнити . Поновити ТОВ КУА « Прімкомплект Капітал « пропущений строк для пред*явлення до виконання виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором № 182-06 КПЩ від 13.12.2006 року в розмірі 15839.15 грн. , витрат по оплаті судового збору у розмірі 288.39 грн.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали .

СУДДЯ:

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

Нам би обов’язок афінян

Працювати у дні театральних вистав грекам не доводилось, навпаки, відвідування театру було обовязком афінян. Навіть найбіднішим виплачували гроші, щоб покрити витрати, такі знання про давньогрецькі ...

В ДСА України відбулася робоча нарада щодо утворення Вінницького міського суду та Новодністровського міського суду Чернівецької області

19 липня 2012 року в Державній судовій адміністрації України відбулося засідання робочої групи на чолі з в. о. Голови Державної судової адміністрації України Володимиром Півтораком щодо утворення ...

Про ліквідацію деяких митних постів Південної митниці, Державна митна служба України

Про ліквідацію деяких митних постів Південної митниці Відповідно до статті 547 Митного кодексу України( 4495д-17 ), з метою оптимізації діяльності, спрощення управління та здійснення контролю за функціонуванням митних постів Південної митниці НАКАЗУЮ:

що можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації

Про внесення змін до Реєстру радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Этот ресурс - удивительный.

Огромное спасибо от кого зависит наполнение интернет сайта.

Огромное количество необходимой информации.
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66