Жилищный адвокат

Про припинення юридичної особи - Житомирський окружний адміністративний суд - Панкеєва Вікторія Анатоліївна

  1. ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2014 року Житомир справа № 806/5426/14

категорія 8.4.3

          Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Панкеєва В.А., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008" про припинення юридичної особи,

встановив:

          

Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Житомирській області звернулась до Житомирського окружного адміністративного суду з вказаним позовом, в якому просила припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008". В обґрунтування позову зазначає, що в порушення п.п.16.1.3. п.16.1. ст.16 Податкового кодексу України товариство з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008" не подає до контролюючого органу податкову звітність з 28.02.2013.

Відповідно до ст.183-2 КАС України, справу необхідно розглядати в порядку скороченого провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008" 25.02.2009 зареєстроване як юридична особа та як платник податків знаходиться на обліку в Житомирській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Відповідно до п.п.16.1.2., 16.1.3. п.16.1. ст.16 Податкового кодексу України (далі - ПК України), платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як видно із довідки Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області від 11.09.2014 № 951/18-03, відповідач не звітується перед податковим органом з 28.02.2013, тобто на день подачі позову до суду - більше року. Перед бюджетом заборгованості - не має, про що свідчить службова записка позивача № 2202 від 11.09.2014 (а.с.4-5).

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Згідно зі п.67.2. ст.67 ПК України, контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Доказів припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008" у добровільному порядку суду не надано.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що позов необхідно задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України судові не стягуються.

Керуючись статтями 71, 86, 94, 158-163, 167, 183-2, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд - ,

постановив:

          Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - товариства з обмеженою відповідальністю "Будексперт 2008" (ЄДРПОУ 35731192).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження, виконується негайно, та крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                             В.А. Панкеєва

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

Про внесення зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55, Кабінет Міністрів України

Про внесення зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55 Внести зміну у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55( 55-2013-р ) "Про забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з Верховною Радою України" (Офіційний вісник України, 2013 р., № 11, ст. 427), замінивши позицію

Державна судова адміністрація України інформує

Річний план надходжень до спеціального фонду державного бюджету виконано. Станом на 25 липня 2014 року до спеціального фонду державного бюджету надійшло близько 548 млн грн судового збору. З ...

Бережіться осиного жала

З другої половини серпня й до перших заморозків оси й бджоли особливо активні, оскільки готуються до зимової сплячки й запасають харчі. Внаслідок цього зростає контакт із людьми і, відповідно, ...

Про звільнення суддів, Верховна Рада України

ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Відповідно до пункту 9 частини п’ятої статті 126 Конституції України( 254к/96-ВР ) Верховна Рада України постановляє:

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Привет!. Абсолютно случайно набрел на этот интернет проект, чему сильно рад и доволен! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в интернете!

Здравствуйте!

Спасибо его создателям и тем, от кого зависит продвижение портала.
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66