Жилищный адвокат

Про визнання недійсним з моменту укладання договору від 11 - Вищий господарський суд України - Євсіков О.О.

  1. ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ
  2. УХВАЛА

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

17 грудня 2014 року Справа № 916/2910/14

Вищий господарський суд у складі колегії суддів:головуючого суддіЄвсікова О.О.,суддівКролевець О.А., Попікової О.В.,розглянувши касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" на постановуОдеського апеляційного господарського суду від 11.11.2014 р. (головуючий суддя Ліпчанська Н.В., судді Головей В.М., Лисенко В.А.)на рішенняГосподарського суду Одеської області від 03.10.2014 р. (суддя Шаратов Ю.А.)у справі№ 916/2910/14 Господарського суду Одеської областіза позовомПублічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" до1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне підприємство "Аквавінтекс", 2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Дунайський"провизнання правочину недійсним,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Господарського суду Одеської області від 03.10.2014 р. у справі 916/2910/14, залишеним без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 11.11.2014 р., у задоволенні позову до відповідачів про визнання недійсним з моменту укладання договору від 11.04.2013 № 11/13 було відмовлено повністю.

Не погоджуючись з прийнятими судовими рішеннями, скаржник звернувся до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просить рішення місцевого господарського суду та постанову суду апеляційної інстанції скасувати та направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Колегія суддів Вищого господарського суду України розглянувши касаційну скаргу та додані до неї документи, встановила наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 105 ГПК України постанова апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття.

Згідно з ст. 110 ГПК України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання рішенням апеляційного господарського суду законної сили.

Оскаржувана постанова прийнята та набрала законної сили 11.11.2014 р.

Таким чином, строк подання касаційної скарги на вказану постанову закінчувався 01.12.2014 р.

Скаржник звернувся з касаційною скаргою, що датована ним 20.11.2014 р., через Одеський апеляційний господарський суд 02.12.2014 р., що підтверджується відміткою поштового штемпеля на поштовому конверті, тобто з пропуском двадцятиденного строку.

Клопотання про відновлення процесуального строку скаржником не заявлено.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 111-3 ГПК України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання або таке клопотання відхилено про відновлення цього строку.

Крім того, згідно з п. 4 ч. 1 ст. 111 ГПК України касаційна скарга за змістом повинна містити вимоги особи, що подала скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

Тобто, в касаційній скарзі має бути чітко викладено зміст порушення з обґрунтуванням порушених норм законодавчими актами та вказуватися конкретні їх пункти та статті.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 1115 та ч. ч. 1, 2 ст. 1117 ГПК України касаційна інстанція на підставі вже встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє судові рішення виключно на предмет правильності юридичної оцінки обставин справи та повноти їх встановлення у рішенні або постанові господарського суду. Касаційна скарга повинна містити дані, які б свідчили, що судом при розгляді спору не застосований Закон, який підлягає застосуванню, або застосований закон, який не підлягає застосуванню, або судами неправильно витлумачена норма Закону.

Доводи скаржника, викладені в касаційній скарзі, фактично зводяться до переоцінки доказів, зокрема щодо належності наданого відповідачем-2 статуту ТОВ "Дунайський", та необхідності додаткового встановлення обставин справи.

Як вбачається з касаційної скарги, остання містить посилання на ст. 43 ГПК України, однак скаржник не зазначає суті порушення або неправильного застосування конкретних норм матеріального чи процесуального права судом апеляційної інстанції з урахуванням встановлених попередніми судами фактичних обставин справи.

Судова колегія відзначає, що касаційна інстанція в силу наданих їй повноважень не має права встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені у судових актах господарських судів чи відхилені ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, збирати нові докази або додатково перевіряти їх.

За таких обставин подана касаційна скарга та додані до неї документи підлягають поверненню заявнику.

Керуючись статтями 86, 111, пунктами 5, 6 частини 1 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України

У Х В А Л И В:

Повернути Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" касаційну скаргу на постанову Одеського апеляційного господарського суду від 11.11.2014 р. у справі № 916/2910/14 та додані до неї документи без розгляду.

Головуючий суддя О.О. Євсіков суддіО.А. Кролевець О.В. Попікова

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

Чорний день Світлодарська

З давніх-давен у тутешніх степах дим вважався ознакою біди. Густі клуби чорного диму над трубами й корпусами Вуглегірської ТЕС, які було видно за багато кілометрів, викликали тривогу в населення ...

Вітання Президента України з нагоди Дня юриста

 Вітання Президента України з нагоди Дня юриста

Про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 607, Міністерство освіти і науки України

Про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 607 На виконання пункту 1 розділу XII завдань і заходів Державної цільової програми "Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року"( 706-2012-п ), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2012 р. № 706, постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 607 ( 607-2013-п ) "Про затвердження Державного стандарту початкової освіти для дітей з особливими освітніми потребами" та з метою приведення змісту початкової загальної освіти дітей з особливими потребами у відповідність до вимог Державного стандарту початкової загальної освіти ( 462-2011-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2011 р. № 462, НАКАЗУЮ:

ВССУ подтвердил приговор в виде 14 лет лишения свободы за убийство милиционера в Киевской области

Высший специализированный суд Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел оставил без изменений приговор Виталию Запорожцу в виде 14 лет лишения свободы за убийство участкового милиционера, ...

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Чувствуется такая редкая на сегодня забота о ближних. Благодаря столь занимательному ресурсу я, наконец-то, надумался обзавестись выделенной линией.

Этот сайт здоровский! работал на нем очень часто. Этот интернет портал ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще!

Этот интернет сайт суперовый! работал на нем очень часто. Этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Дерзайте!
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66