Жилищный адвокат

Електронна пам’ять зекономить гроші

    Електронна пам’ять зекономить гроші

    Платники податків уже оцінили надану їм можливість спілкуватися з контролерами через Інтернет

    Електронне звітування до Державної податкової служби стає дедалі популярнішим серед представників малого та середнього бізнесу. Дистанційно спілкуватися з ДПС можуть власники цифрових підписів, які з травня цього року безкоштовно видає акредитований Центр сертифікації електронних ключів. Ця безплатна послуга — альтернатива придбання посилених сертифікатів у комерційних структур.

    Звітувати, не виходячи з дому

    Уже понад 75 тисяч платників податків — фізичних осіб отримали 102 тис. таких ключів, інформує прес-служба ДПС. Менш активні юридичні особи, які зазвичай замовляють кілька цифрових підписів на одну компанію. Тепер 42 тис. таких компаній мають 111,9 тис. підписів. А загалом клієнтами вищезгаданого центру вже стали 117 тис. платників податків, яким видано майже 214 тис. безкоштовних ключів. Враховуючи позитивну динаміку, у службі прогнозують подальше збільшення кількості звернень до центру сертифікації.

    Популярність електронних послуг серед платників фахівці податкової пояснюють зручністю сервісу, який дає змогу підприємцеві не з’являтися щокварталу до інспекції для подання звітності, а надсилати документацію через Інтернет. У ДПС наголошують, що безконтактне спілкування з контролером обирають дедалі більше платників таких бюджетоутворюючих податків, як ПДВ, податок на прибуток та акциз.

    Нині запроваджується ще один електронний сервіс для платників податків. Декларацію про майновий стан та доходи можна буде надсилати електронкою. Завдяки цьому платники заощадять час на подання декларації та кошти на придбання бланків.

    Як відомо, з 1 січня 2013 року, відповідно до Податкового кодексу, розпочинається кампанія декларування доходів за 2012 рік. Тож для зручності й поліпшення обслуговування підприємців та громадян діятиме сервіс, який даватиме змогу заповнити електронну декларацію. Платник зможе роздрукувати її та подати до інспекції у паперовому вигляді, а також надіслати в електронному, не виходячи з дому. Відзвітувати через Інтернет надасть можливість цифровий підпис.

    Цифрова стрічка замість паперової

    З наступного року дистанційно спілкуватимуться з податковою і підприємці, які працюють із касовими апаратами. Адже впроваджується електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових операцій. Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарата або модема, який до нього приєднаний, пояснюють фахівці ДПС. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься на сервер обробки інформації ДПС. У службі наголошують, що завдяки нововведенню суб’єктам господарювання не потрібно буде закуповувати і зберігати протягом 3 років сотні кілограмів паперової контрольної стрічки. Тобто первинні документи відтепер зберігатимуться в електронному вигляді, а не в паперовому, що знімає з платників обов’язок зі зберігання цих відомостей.

    Автоматична передача інформації значно спрощує процес звітування. У свою чергу, електронне подання звітності послаблює контроль за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі. Завдяки такому формату моніторингу значно скоротиться кількість податкових перевірок. Адже розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.

    Як зазначають у ДПС, більшість перевірок такої категорії платників проводиться за заявами громадян та інформацією від державних органів про наявність правопорушень і є виключно крайнім засобом впливу на недобросовісних підприємців. Порівняно з минулим роком у 2012-му підприємства, що використовують касові апарати, контролери вдвічі рідше відвідували, а малі підприємства цієї групи — ушестеро.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Апелляционный суд Киева сегодня рассмотрит жалобу на приговор Алексею Пукачу

    Апелляционный суд Киева назначил на 21 января 2014 года рассмотрение жалобы на приговор бывшему генералу милиции Алексею Пукачу, приговоренному Печерским районным судом столицы кпожизненному ...

    Зарегистрирован законопроект о предоставлении адвокатам права на ношение огнестрельного оружия

    На сайте Верховного Совета зарегистрирован законопроект № 4891 «О внесении изменений в Закон Украины «Об адвокатуре и адвокатской деятельности» относительно мер правовой защиты адвокатов».

    Літня погода в Україні протримається до 14 вересня

    За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру МНС України, протягом першої половини вересня в країні утримуватиметься тепла погода з невеликою кількістю опадів. Про це під час брифінгу ...

    Турнір чотирьох: кожній свашці по ковбасці

    Кияни набрали в чотирьох іграх 10 очок, Спартак, петербурзький Зеніт і український чемпіон по чотири. Завдяки іншим показникам, зокрема співвідношенню забитих і пропущених мячів, москвичі посіли ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Благодарю за тот большущий труд, который Вы делаете постоянно для пользователей.

    Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!

    Просто замечательный! Хорошенький сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Спасибочки за профессиональный интернет портал!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66