Жилищный адвокат

Обережно: вірус шпигунства

    Обережно: вірус шпигунства

    Програмісти виявили кібермережу, що «підглядає» за урядовими організаціями

    Днями «Лабораторія Касперського» опублікувала звіт про дослідження масштабної кампанії, яку проводять кіберзлочинці, щоб шпигувати за дипломатичними, урядовими та науковими організаціями у різних країнах.

    Як зазначено в оприлюдненому прес-службою компанії документі, дії зловмисників були спрямовані на отримання конфіденційної інформації, даних, що відкривають доступ до комп’ютерних систем, персональних мобільних пристроїв і корпоративних мереж, а також збирання відомостей геополітичного характеру. Основний акцент атакуючі зробили на республіках колишнього СРСР, країнах Східної Європи, а також деяких державах Центральної Азії.

    Зокрема, розслідування серії атак на комп’ютерні мережі міжнародних дипломатичних представництв експерти «Лабораторії Касперського» розпочали торік у жовтні. У процесі вивчення цих інцидентів фахівці виявили масштабну кібершпигунську мережу. За підсумками її аналізу експерти дійшли висновку, що операція з кодовою назвою «Червоний жовтень» почалася ще в 2007 році й триває досі.

    Головною метою кіберзлочинців стали дипломатичні та урядові структури в усьому світі. Однак серед жертв бувають науково-дослідні інститути, компанії, що займаються енергетичними питаннями, передовсім ядерними, космічні агентства, а також торговельні підприємства, уточнюють у лабораторії.

    Творці «Червоного жовтня» нібито розробили власне шкідливе програмне забезпечення. Для контролю мережі заражених машин кіберзлочинці використали понад 60 доменних імен і сервери, розташовані в різних країнах.

    Схема діяльності була приблизно така: злочинці викрадали із заражених систем інформацію, що міститься у файлах різних форматів. Серед інших експерти виявили файли з розширенням, що засвідчує їхню належність до секретного програмного забезпечення Acid Cryptofiler, яке використовують деякі організації, що входять до складу Європейського Союзу і НАТО.

    Для визначення жертв кібершпигунства експерти «Лабораторії Касперського» аналізували дані, отримані з двох основних джерел: хмарного сервісу Kaspersky Security Network (KSN) і sinkhole-серверів, призначених для спостереження за інфікованими машинами, що виходять на зв’язок із командними серверами.

    Статистичні дані KSN допомогли виявити кілька сотень унікальних інфікованих комп’ютерів, більшість із яких належали посольствам, консульствам, державним організаціям і науково-дослідним інститутам.

    Дані sinkhole-серверів було отримано в період з 2 листопада 2012 року по 10 січня 2013-го. За цей час було зафіксовано понад 55 000 підключень із 250 заражених IP-адрес, зареєстрованих у 39 країнах. Більшість з’єднань, встановлених із заражених IP-адрес, були зафіксовані у Швейцарії, Казахстані та Греції.

    «Реєстраційні дані ко?мандних серверів та інформація, що міститься у виконуваних файлах шкідливого програмного забезпечення, дають усі підстави передбачати наявність у кіберзлочинців російськомовного коріння», — заявляють у компанії. Нині «Лабораторія» спільно з міжнародними організаціями, правоохоронними органами і національними командами реагування на комп’ютерні інциденти продовжує розслідування операції, а експерти вже не сумніваються у швидкій появі нового продукту відомих розробників, приміром «Антишпигун-2013».

    ДОВІДКА «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Як рідне слово відгукнеться?

    На які наші слова і вчинки вказують їхні стрілки? Спитаймо себе сьогодні: коли вже пятнадцятий рік поспіль відзначається у державі День української писемності та мови саме 9 листопада, разом ...

    Про забезпечення виконання нормативно-правових актів, що регулюють рекламування лікарських засобів, Міністерство охорони здоров'я України

    Про забезпечення виконання нормативно-правових актів, що регулюють рекламування лікарських засобів На виконання підпункту 6 пункту 2 та пункту 4 розділу I Закону України від 20 грудня 2011 року № 4196-VI( 4196-17 ) "Про внесення змін до деяких законів України у сфері охорони здоров'я щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок" та пункту 2 наказу Міністерства охорони здоров'я України від 6 червня 2012 року № 422( z1189-12 ) "Про деякі питання заборони рекламування лікарських засобів" НАКАЗУЮ:

    За ошибку резидента в таможенном оформлении товара у покупателя-нерезидента его конфискуют

    Несмотря на многие позитивные нововведения Таможенного кодекса Украины от 13 марта с. г. № 4495-VI (новый ТК Украины), в нем продолжают действовать некоторые нормы старого кодекса от 11 июля ...

    Горить «Полтавахіммаш»

    У Полтаві горить завод Полтавахіммаш. Як повідомили УНІАН у Центрі пропаганди Управління МНС України в Полтавській області, вогонь виник у піскоструминній камері одного з цехів підприємства.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Ваш ресурс - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Хочу пожелать так держать и всего самого... наилучшего во всем.

    Ваш интернет проект не друг - этот интернет портал, - родственник для всех, кто живёт видеоидеями!

    Доброе утро!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66