Жилищный адвокат

«ЮНАТ» стане… фермером

    «ЮНАТ» стане… фермером

    Цього року Харківщина розпочне реалізовувати проект «Село майбутнього»

    Будуватиме його ТОВ «Юкрейн Нью Агро Текнолоджіс» (ЮНАТ), яке готове вкласти $143 мільйони в розвиток скотарства і агротехнології. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. ТОВ зареєстроване на території Черемушнянської сільради Валківського району. На жаль, детальнішої інформації щодо цієї юрособи облдержадміністрація поки що не надала.

    Канадські корови… на українських луках

    Нагадаємо, що реалізація цього проекту затверджена у жовтні 2012 року постановою уряду № 9530. Його реалізовуватимуть у 2013—2022 роках у рамках нацпроекту «Відродження скотарства». Заплановано також, що кошти на розвиток тваринництва, виробництво комбікормів, будівництво нових теплиць, селекцію в рослинництві й закупівлю складної сільгосптехніки надійдуть з бюджету за іншими держпрограмами, додав Юрій Сапронов.

    Створити агрокластер із сучасними умовами життєзабезпечення та праці на селі на основі найпередовіших технологій агровиробництва — такі амбітні плани на найближчі роки місцевої влади Харківщини, що разом із Держінвестицій стала ініціатором проекту. Пілотними майданчиками для цього обрано два близькі до обласного центру райони — Валківський та Харківський.

    Уже найближчими роками на їхніх землях мають звести селекційно-генетичний центр із трансплантації ембріонів високопродуктивних племінних корів голштинської породи (Канада), які дають в середньому понад 10 тисяч літрів молока на рік, та сучасний овочево-тепличний комплекс. Налагоджене виробництво дасть поштовх до оновлення сільської інфраструктури, а за нею — і відродження села, яке, на жаль, нині частіше вважають депресивною територією.

    Для оновлення молочного стада великої рогатої худоби на Харківщину завезуть корів і биків високопродуктивної голштинської породи. Як стверджують фахівці, виведені понад сотню років тому в США та Канаді голштини нині беззаперечні лідери за надоями серед інших порід. Саме їм належать усі світові рекорди. Найвищий з них залишається за кубинською голштинкою Убре Бланка — майже 27,7 тисячі тонн молока за рік із жирністю 3,8%. До речі, в Україні цією породою поліпшували молочне стадо в 70-х роках минулого століття, коли до колишнього СРСР завезли цінний генетичний матеріал.

    Тепер у Валківському районі на землях агрохолдингу «Хармелія» у селищі Черемушна, де юридично зареєстроване ТОВ «ЮНАТ», зведуть ферму на 3 тисячі дійних корів. Годувати худобу будуть по-науковому: автоматизована система визначатиме раціон за моніторингом контролю якості молока і фізіологічного стану корів. Корми будуть також власні — 9 тисяч гектарів збираються виділити під їх вирощування. Тут зведуть і кормовий комплекс.

    Високопородні дійні корови слугуватимуть ще й донорами яйцеклітин для трансплантації ембріонів у селекційно-генетичному центрі. Його буде створено у цьому районі на базі обласного племпідприємства, яке існує. Проектна потужність центру — до мільйона спермодоз щороку.

    Під крапельним зрошуванням

    Ще одна складова проекту — розвиток овочівництва. У Харківському районі на базі нинішнього господарства «Комунар» планують звести чотири сучасні теплиці загальною площею 20 гектарів з упровадженням новітніх технологій у сфері енергозбереження. Приміром, для обігріву використовуватимуть біогаз, який вироблятимуть із відходів. Істотно скоротяться енерговитрати і від запровадження сучасних теплових насосів та інших технологічних новинок.

    Зокрема, овочі вирощуватимуть на 10 гектарах у відкритому грунті з використанням крапельного зрошування. Розраховують брати не менш як 30 тонн з гектара.

    Важливо, що врожай зі слобожанських чорноземів селянам уже не доведеться гноїти чи збувати задарма. Щоб продукція довше зберігала товарний вигляд, зведуть сучасні овочесховища із холодильним складом на 45 тисяч тонн і пакувальним комплексом на 60 тисяч тонн.

    У підсумку ринок отримає тонни високоякісної екологічної овочевої продукції. Запрацюють на повну потужність сучасні високотехнологічні промислові тваринницькі комплекси потужністю 750 тисяч тонн молока і 2,5 тисяч тонн яловичини на рік. Для сільських трударів буде створено 8 тисяч нових робочих місць.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Сенат США намерен законодательно признать неприкосновенность личных данных в Сети

    Законопроект, защищающий право на неприкосновенность личных данных в сети интернет и обязывающий американские правоохранительные ведомства получать санкцию суда для обретения доступа к их некоторым ...

    Про внесення зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55, Кабінет Міністрів України

    Про внесення зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55 Внести зміну у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 р. № 55( 55-2013-р ) "Про забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з Верховною Радою України" (Офіційний вісник України, 2013 р., № 11, ст. 427), замінивши позицію

    Наказ Державної судової адміністрації України від 29 серпня 2012 року № 555/к "Про заохочення працівників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України з нагоди відзначення 10-ї річниці утворення Державної судової адміністрації України

    Наказ Державної судової адміністрації України від 29 серпня 2012 року № 555/к "Про заохочення працівників територіальних управлінь  Державної судової адміністрації України з нагоди відзначення ...

    Компроміс під 40 відсотків

    Сьогодні нарешті мають відкритися кіпрські банки, які не працюють з вечора 15 березня. Схоже, набігів вкладників таки вдасться уникнути: люди вихлюпнули свою енергію у вуличних протестах.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Для меня это огромная находка! Третью неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на сайте и уходить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!

    Огромное спасибо от кого зависит разработка интернет проекта.

    Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66