Жилищный адвокат

«Проскочили» крізь чужі життя

    «Проскочили» крізь чужі життя

    Жахлива ДТП у Дніпропетровську сталася через перевищення швидкості і рух на жовте світло світлофора

    Тепер цю зупинку громадського транспорту біля будинку 102, що на житловому масиві Перемога-3 в Дніпропетровську, знає вся Україна. 20 березня о 7.45 тут сталася жахлива аварія, через яку загинуло 5 людей (в тому числі дитина) і 5 постраждали. ДТП зафіксував відеореєстратор водія, який виклав резонансні кадри в Інтернет.

    Згідно з офіційним повідомленням правоохоронців, сценарій трагічної події був таким: «Набережною Перемоги з боку проспекту Героїв у напрямку вулиці Овражної їхав автомобіль Nissan X Trail, водій якого в районі будинку № 102 під час виконання повороту ліворуч не надав переваги в русі транспортним засобам, унаслідок чого скоїв зіткнення з автомобілем BMW 320, що рухався назустріч. Після зіткнення водій BMW продовжив некерований рух, виїхав на правий у напрямку руху тротуар, де скоїв наїзд на пішоходів, які перебували на зупинці громадського транспорту. Внаслідок пригоди загинуло 4 та постраждало ще 6 громадян». Згодом у лікарні померла ще одна людина…

    Зупинка без подушок безпеки

    За кермом службового позашляховика Nissan перебував 55-річний чоловік, а седан BMW на великій швидкості вів 40-річний приватний підприємець. Обидва водії не постраждали, їх врятували подушки безпеки. Натомість у тих, хто був на зупинці, таких подушок, звісно, не було… Збитий джипом чорний седан проїхав по людях двічі, відкинутий назад за інерцією, і врізався у хлібний кіоск, розташований за зупинкою.

    «Я почула страшний грюкіт і виглянула у віконце, — розповіла кореспондентові «УК» працівниця кіоску, що розташований на протилежній зупинці. — Бачу: жінка лежить, кіоск потрощений. В нього машина в’їхала на великій швидкості. А жінка, що в цьому кіоску працювала, якраз перед цим прибирала на вулиці. Якби не зайшла всередину, теж потрапила б під колеса. Машина переїхала жінку з хлопчиком, а по жінці в сірому пальто проїхала двічі. Поряд лежала дівчина у білій куртці. Ми спочатку не зрозуміли, що сталося».

    Сьогодні на місці трагедії лежать квіти, дитячі іграшки — там, де загинув 9-річний Кирило Губа, учень 34-ї середньої школи. Перед страшним наїздом хлопчик виглядав тролейбус. Мати Кирила — вчителька інформатики Віра Георгіївна Губа (1979-го року народження) — померла дорогою до лікарні у «швидкій». Як розповідають сусіди сім’ї, це були приємні і світлі люди, дуже доброзичливі. «А Кирилко був як янголятко, ніби світився», — згадує сусідка.

    Свічки на спомин про загиблих

    Всипані квітами лавки сумнозвісної зупинки. Щодня сюди приходять люди і запалюють свічки. Зустрічаю тут і сусідів 28-річної Ольги Стежко, яка померла в лікарні після операції. У жінки залишилися чоловік і 4-річний син. Хлопчик ще не знає, що мами нема. На похорони до Дніпропетровська з Тверської області (Росія) приїхали мати і сестра загиблої. «Оля того дня йшла на роботу. Вона працювала в перукарні, що розташована недалеко. Однак, можливо, через погану погоду вирішила під’їхати тролейбусом, — припускають сусіди Віталій та Ольга. — Як нам розповіли очевидці, після аварії Олю посадили на лавку і запитали, чи дати води. Вона відповіла, що не треба. Бідолашна отримала понад 20 переломів, у лікарні їй влили понад два літри крові».

    Щоранку Надія Василівна гуляє із собакою. Гуляла і того дня. По дорозі зустріла сусідку Маргариту Твердохліб, яка збиралася їхати в магазин. «Я провела Риту до зупинки, де вона загинула, — згадує жахливий ранок пані Надія. — Я все бачила. Було жовте світло на світлофорі. Один почав розвертатися, а BMW не став чекати і стояти на червоне, вирішив проскочити. Всі машини стояли, а BMW летіла (на відео видно, що BMW cправді «летіла» одна на порожній смузі, але на світлофорі з лівого боку дороги ще горів зелений; жовтий включився якраз у мить зіткнення. — Авт.) Потім я вернулася до під’їзду… Бачу, йде Ольга — бабуся Кирила, який загинув, і каже, що лишилася без доньки й онука. Хлопчик загинув у бабусі на очах, вона під час аварії на зупинці сиділа. Раніше Віра з чоловіком і сином у нашому будинку жили, недавно переїхали в інший».

    П’ятою смертельною жертвою злочину на дорозі стала Людмила Замурейко, 1963 року народження, яка від отриманих травм загинула на місці ДТП.

    Галину Лапшину лікарі витягли з того світу. Фото автора

    Ті, кому «пощастило»

    Інші потерпілі від аварії, які отримали травми різних ступенів тяжкості, були доправлені до лікарень. У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні (ОКЛ) ім. І. Мечнікова лікують трьох осіб. Чоловік та жінка (продавець у хлібному кіоску) — у задовільному стані, вони отримали черепно-мозкові травми, струси головного мозку, забої. А ось за життя Галини Лапшиної (1962 року народження) лікарям довелося поборотися. Жінка отримала два десятки переломів різних частин тіла.

    «До нас у відділення привезли четверо постраждалих. З них одна жінка померла, — повідомив завідуючий відділенням інтенсивної терапії політравми Ігор Йовенко. — Вона втратила багато крові і мала понад 20 травм. Ми перелили їй кілька літрів крові й плазми, але після операції вона померла. В дуже важкому і шоковому стані потрапила до нас Галина Лапшина з численними переломами, крововтратою. Ми переливали їй донорську плазму. Після наркозу жінка прийшла до тями, її стан поступово поліпшується. До речі, багато людей телефонували і пропонували здати кров».

    Галина Йосипівна працює бухгалтером у комунальному підприємстві міста. Приблизно о 7.30 вийшла з дому на роботу. «Я стояла біля хлібного кіоску і чекала тролейбус. Більше нічого не пам’ятаю. Отямилася вже у лікарні», — розповіла жінка. У Дніпропетровській обласній дитячий лікарні із травмами середньої тяжкості госпіталізований 16-річний підліток, а 17-річну дівчину, яка отримала забої, лікують амбулаторно.

    Головний лікар ОКЛ ім. І. Мечнікова Сергій Риженко та головний лікар санаторію «Новомосковський» Олександр Андрієнко запевнили, що всі постраждалі у ДТП проходитимуть реабілітацію у цьому санаторії. Колектив оздоровчого закладу вирішив надати їм безоплатні путівки. «Ми виписали сертифікати постраждалим на весь 2013 рік, — сказав Олександр Андрієнко. — У нас є хороший психолог, який допоможе людям впоратися з переживаннями».

    Безпека чи швидкість?

    Набережна Перемоги в Дніпропетровську — широка траса вздовж житлового масиву. Незважаючи на близькість до нього, машини тут часто «пролітають» на великій швидкості, і ДТП тут не рідкість. Зокрема, у 2010 році саме на цьому шосе трапилася аварія, в якій син прокурора Жовтневого району Дмитро Рудь збив на смерть трьох жінок. І цей список можна продовжувати.

    На міському форумі Дніпропетровська під новиною про трагічну ДТП — майже шість тисяч коментарів. Обговорюючи страшну подію, люди активно дискутують, хто винен — водій Nissan чи BMW, згадують правила дорожнього руху, навіть надають розрахунки швидкості автомобіля (він рухався із швидкістю десь 130—140 кілометрів на годину). Дехто звертає увагу на розташування зупинки і кіосків, які закривали людям огляд дороги. Хтось згадує про відповідальність працівників ДАІ, які мають впливати на безпеку дорожнього руху, і про те, як це роблять у Європі: «У Парижі всі тротуари загороджені потужними залізними стовпами і металічними секціями. Всі острівки безпеки теж надійно огороджені стовпчиками або по-іншому з обох боків». Ще один коментар: «Можна пожертвувати високою швидкістю, встановивши на дорозі «лежачі поліцейські» перед перехрестями, світлофорами і зупинками».

    Насамкінець. 22 березня 2013 року Бабушкінським районним судом Дніпропетровська щодо двох водіїв — учасників ДТП, яка сталася 20 березня цього року на вулиці Набережна Перемоги, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

    ПРЯМА МОВА

    «Винуваті обидва водії»

    Наталія МАРЧУК, прокурор Дніпропетровської області:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності зберігача цінних паперів, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), відповідно до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 02.10.2012 № 1380 НАКАЗУЮ:

    Ставки за кредитами мають знижуватися

    Премєр-міністр Микола Азаров представив колективу Національного банку нового керівника Ігоря Соркіна. Глава уряду побажав йому успіхів у роботі на новій посаді. Коли Сергій Арбузов працював на ...

    Суд оставил под стражей бывшего народного депутата И.Маркова

    Печерский районный суд г. Киева сегодня, 29 января не удовлетворил ходатайство об освобождении из-под стражи бывшего народного депутата Игоря Маркова. Такое решение в ходе заседания зачитала ...

    VII Ежегодный форум по корпоративному праву запланирован на 25 октября

    25 октября 2013 года Ассоциация юристов Украины приглашает посетить VII Ежегодный форум по корпоративному праву, который уже второй год будет проводить совместно с благотворительной организацией ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромнейшее спасибо за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей. Умнички!!!

    Чувствуется настоящая забота о пользователях. Благодаря интересному порталу, наконец, решился обзавестись безлимитом.

    Огромное количество полезной информации.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66