Жилищный адвокат

Щодо надання роз'яснень (стосовно врегулювання відносин, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послугНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

    К-у О. В.

    Щодо надання роз'яснень

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі — Комісія), в межах своєї компетенції повідомляє.

    Відповідно до статті 16 Закону України "Про теплопостачання" ( 2633-15 ), статті 6 Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ) до повноважень Комісії не відносяться питання щодо дій органів влади та регулювання відносин, пов'язаних з діяльністю виконавців послуг з опалення та постачання гарячої води.

    Крім того, статтею 5 Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ) визначено, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, застосовує такі засоби регуляторного впливу на суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках: ліцензування господарської діяльності та контроль за дотриманням ліцензійних умов; встановлення тарифів на комунальні послуги для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках; встановлення для суб'єктів природних монополій, які провадять діяльність у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, індивідуальних технологічних нормативів використання питної води; інші засоби, передбачені чинним законодавством України.

    Разом з тим повідомляємо, що відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні"( 280/97-ВР ) та "Про житлово-комунальні послуги"( 1875-15 ) повноваження щодо управління об'єктами житлово-комунального господарства, які перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх утримання та ефективної експлуатації, визначення виконавця житлово-комунальних послуг та укладання договорів з підприємствами різних форм власності на вироблення та/або виконання житлово-комунальних послуг, контроль за технічним станом, використанням та утриманням об'єктів нерухомого майна усіх форм власності, встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, затвердження норм споживання та якості цих послуг, контроль за їх дотриманням і забезпечення необхідного рівня та якості послуг, що надаються населенню, покладено на органи місцевого самоврядування.

    Статтею 21 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"( 1875-15 ) (далі — Закон) визначено, що виконавець послуг (який, як зазначено вище, визначається органом місцевого самоврядування) зобов'язаний утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені договором та/або законодавством.

    Крім того, виконавець/виробник зобов'язаний проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі у Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі ( 151-2010-п ), зниження якості, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2010 № 151.

    Статтею 20 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"( 280/97-ВР ) визначено, що державний контроль за діяльністю органів і посадових осіб місцевого самоврядування може здійснюватися лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією( 254к/96-ВР ) та законами України, і не повинен призводити до втручання органів державної влади чи їх посадових осіб у здійснення органами місцевого самоврядування наданих їм власних повноважень.

    Відповідно до Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України( 439/2011 ), що затверджене Указом Президента України від 08.04.2011 № 439/2011, повноваження щодо здійснення державного контролю за дотриманням виконавцями/виробниками житлово-комунальних послуг правил технічної експлуатації, користування системами водопостачання, каналізації та теплопостачання, технічних вимог до засобів обліку і регулювання споживання води і теплової енергії, кількості та якості житлово-комунальних послуг покладено на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

    Виходячи з наведеного вище, Комісія не має засобів регуляторного впливу на дії органів місцевого самоврядування та виконавців комунальних послуг.

    З питань, зазначених у Вашому зверненні, пропонуємо звернутися до Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

    Член Комісії

    В. Кальченко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Евросоюз разрешил инвесторам подавать иски к рейтинговым агентствам

    Страны Евросоюза и Европарламент договорились о введении ограниченного контроля рейтинговых агентств. Причиной стало то, что во время долгового кризиса еврозоны заключения агентств были поставлены ...

    Рада суддів України у співпраці з Проектом USAID «Справедливе правосуддя» проведе міжнародну конференцію «Суддівська етика: плекання громадської довіри та впевненості»

    ПРОЕКТ «СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ» РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ   ПРОЕКТ «СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ»РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ 13 ...

    які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб), Кабінет Міністрів України

    Про затвердження Порядку виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб)

    Поддержка юриста по жилищным делам

    Адвокат по жилью уладит все Ваши проблемы с недвижимостью в считанные сроки. Поддержка юриста по жилищным делам. Только профессионалы своего дела!

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромное спасибо от кого зависит разработка интернет проекта.

    Огромное спасибо создателям этого портала!!! Он на самом деле - большая находка! Дерзайте!

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы умнички!!! Сильно хочу пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66