Жилищный адвокат

Щодо нарахування ЄСВ на витрати на відрядження, Пенсійний фонд УкраїниПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 15.06.2012  № 13862/03-20
  2. Щодо нарахування ЄСВ на витрати на відрядження

    Пенсійний фонд України розглянув лист щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і повідомляє.

    Базою для нарахування єдиного внеску для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, відповідно до пункту 1 частини першої статті 7 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"( 2464-17 ) (далі — Закон) є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці"( 108/95-ВР ), та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

    Нормативним документом, який визначає складові фонду оплати праці при нарахуванні єдиного внеску до Пенсійного фонду, є Інструкція зі статистики заробітної плати( z0114-04 ), затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5 та зареєстрована у Міністерстві юстиції України 27.01.2004 р. за № 114/8713 (далі — Інструкція).

    Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування( 1170-2010-п ), затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 р. № 1170 (далі — Перелік).

    Відповідно до пункту 3.15 Інструкції( z0114-04 ) та пункту 6 розділу I Переліку( 1170-2010-п ) витрати на відрядження: добові (у повному обсязі), вартість проїзду, витрати на наймання житлового приміщення, компенсаційні виплати та добові, які виплачуються при переїзді на роботу в іншу місцевість згідно з чинним законодавством, не належать до фонду оплати праці та не є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

    Враховуючи зазначене, суми, виплачені працівнику як компенсація проїзду на таксі, маршрутному таксі, іншим транспортом у службових цілях в Україні та у закордонних відрядженнях, не є базою для нарахування та утримання єдиного внеску.

    Щодо нарахування єдиного внеску на суми компенсацій представницьких витрат повідомляємо наступне.

    Зазначені витрати не визначені Інструкцією( z0114-04 ) як складові фонду оплати праці.

    Отже, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на виплати, пов'язані з компенсацією представницьких витрат, не нараховується та не утримується.

    Директор департаменту надходження доходів

    В. Литвиненко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Тузики і Мурчики — слухняні пацієнти

    За тиждень роботи прищепили вже понад тисячу Тузиків та Мурчиків. Про це розповіла начальник відділу департаменту житлового господарства міської ради Вікторія Богатирь.

    Юрист и недвижимость на Хрещатике

    консультация юриста и его участие в судебных заседаниях поможет клиенту сохранить собственную недвижимость

    Про внесення змін до плану заходів щодо врегулювання проблемних питань кредитної кооперації, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до плану заходів щодо врегулювання проблемних питань кредитної кооперації Внести до плану заходів щодо врегулювання проблемних питань кредитної кооперації( 580-2011-р ), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 червня 2011 р. № 580, — із змінами, внесеними розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2012 р. № 256 (Офіційний вісник України, 2012 р., № 24, ст. 917), такі зміни:

    Іпотека передбачає відчуження, але ...

    Укладаючи іпотечний договір, банк і позичальник або третя особа — іпотекодавець передбачають можливість задоволення вимог кредитора за рахунок предмета іпотеки в разі невиконання боржником або поручителем своїх зобов'язань.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Доброе утро!

    Этот интернет проект классный! Пользовался довольно чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот портал ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими трудами почаще!

    Огромное количество необходимой информации.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66