Жилищный адвокат

США замовчували про вбивство польських офіцерів у Катині

    США замовчували про вбивство польських офіцерів у КатиніНаціональний архів США оприлюднив нові документи, які підтверджують, що адміністрація Рузвельта допомогла приховати провину Радянського Союзу за розстріл у 1940 році в Катині польських офіцерів.

    Як повідомляє Associated Press, нові дані посилюють підозру, що США не хотіли дратувати свого тодішнього військового союзника Сталіна.

    За наказом Сталіна в Катині НКВД розстріляло понад 22 000 поляків.

    Понад півстоліття Радянська Росія звинувачувала в злочині нацистів і визнала провину лише в 1990 році.

    Архіви свідчать, що в 1943 році американські військовополонені надсилали до Вашингтона закодовані повідомлення, описуючи, що бачили напіврозкладені трупи в Катинському лісі біля Смоленська, в Західній Росії. На місце злочину їх та британських полонених силою привезли нацисти, щоб вони засвідчили наслідки події.

    Ця інформація доводить, що вбивства вчинили не нацисти, які лише незадовго до того окупували цю територію.

    Як передає з Вашингтона кореспондент ВВС Кім Ґаттас, близько тисячі сторінок нових матеріалів допоможуть зрозуміти, що і коли було відомо США.

    Історики вже давно вважають, що президент Франклін Делано Рузвельт не хотів оскаржувати версію подій, висунуту Сталіним — союзником, на якого американці розраховували у боротьбі проти Німеччини і Японії.

    За повідомленням Associated Press, інформацію про різанину приховували на найвищих рівнях Вашингтона.

    Експерт з Катині Аллен Пол каже, що певної частини матеріалів немає в записах слухань Конгресу, проведених у 1951-1952 рр., аби розслідувати вбивства. Це, на думку експерта, означає, що документи навмисне приховали.

    Серед нових свідчень — доповідь, яку президентові Рузвельту надіслав тодішній британським прем'єр-міністр Вінстон Черчиль — який також не оскаржував позицію Сталіна — де йдеться про провину Радянського Союзу.

    Автор тієї доповіді — Овен О'Меллі, посол Британії при польському уряді у вигнанні, що базувався в Лондоні.

    «Нині ми маємо доволі багато негативних свідчень, загальний висновок з яких кине серйозний сумнів на небажання Росії визнати відповідальність за різанину», — пише пан О'Меллі.

    Жертви вбивств у Катині — польська еліта, в тому числі офіцери, політики та митці. Їх убивали пострілами в потилицю, а тіла ховали у масових могилах.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    9 правоохранителей погибли во время массовых беспорядков в Киеве. ОБНОВЛЕНО, ВИДЕО

    371 работник органов внутренних дел обратились за медицинской помощью в ведомственные медицинские учреждения. Из них 349 госпитализированы. У 74 правоохранителей огнестрельные ранения. Об этом ...

    Співробітникам і ветеранам Служби безпеки України

    Від імені Кабінету Міністрів та від себе особисто щиро вітаю Вас з Днем Служби безпеки України!

    Про внесення зміни до Методики проведення державної експертизи землевпорядної документації, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 лютого 2013 р. за № 335/22867 Про внесення зміни до Методики проведення державної експертизи землевпорядної документації

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством «Центральна збагачувальна фабрика «Криворізька», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством «Центральна збагачувальна фабрика «Криворізька»

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет сайт просто удивительный.

    Ваш интернет проект просто класс очень много чего тут интересного и нужного. Хочу пожелать держаться высоко и всего самого... наилучшего во всем.

    Хочется просто сказать огромное спасибо!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот сайт, чему сильно рад и доволен! С огромным удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66