Жилищный адвокат

Світові рейтинги відбивають хід реформ

    Світові рейтинги відбивають хід реформЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    Україна ввійшла до трійки країн-лідерів із проведення ефективних перетворень в економіці

    Учора з урядової трибуни Прем’єр-міністр Микола Азаров оголосив результати опублікованого звіту Світового банку й Міжнародної фінансової корпорації Doing Business-2013. Цей глобальний аналітичний рейтинг визначає умови ведення малого і середнього бізнесу в тій чи тій країні. Піднявшись загалом на 15 сходинок, наша держава здобула, за словам глави уряду, найбільший прогрес на європейських теренах.

    Найбільше зростання відбулося за показником «простота започаткування бізнесу», де стався найвідчутніший стрибок: на 66 позицій, тож Україна вийшла на 50 місце у світі. Позитивні ж зрушення у сфері оподаткування дали змогу отримати другу найвищу оцінку, поліпшивши наш рейтинг на 18 пунктів.

    «Рейтинг Світового банку поставив Україну серед трійки країн-лідерів, які здійснили найпомітніші й найефективніші реформи у своїй економіці», — резюмував результати дослідження Микола Азаров.

    Водночас у документі знайшлося місце й для ризиків і ймовірних недоліків розвитку українського бізнесу. Це вважається нормальною практикою, нічого однобічного у світі не буває. У цьому контексті Прем’єр доручив Міністерству економіки та торгівлі разом із Міністерством фінансів та Держкомпідприємництва проаналізувати висновки й зауваження міжнародних інституцій, запропонувавши план практичних дій на наступний рік.

    Світовий Банк вважає, що бізнесу в Україні стало легше. Фото з сайту nedorogo.fm

    Гідні умови для вибору

    Не змігши оминути тему наступних виборів до Верховної Ради, Микола Азаров висловив задоволення вчасно створеними матеріально-технічними умовами для проведення вільного демократичного волевиявлення громадян: «Уряд зробив усе можливе, аби парламентські вибори в Україні відбулися максимально відкрито і прозоро, безперешкодно і для політичних сил, і для виборців».

    Тому й прозвучала з його вуст категорична вимога до керівників місцевої влади безперешкодно надавати приміщення для зустрічей з виборцями всім партіям і кандидатам-мажоритарникам. «Підкреслюю, для всіх без винятку не повинно бути жодних перепон для агітації», — попередив Прем’єр-міністр.

    Інше його доручення стосувалося вже всіх гілок влади, яких укотре недвозначно зобов’язано надавати всю необхідну підтримку й допомогу міжнародним спостерігачам. «Ви персонально відповідаєте за сприяння місії міжнародних спостерігачів, — знову окремо звернувся Прем’єр до керівництва регіональних і місцевих адміністрацій. — Навіть натяк на відмову співпрацювати, зволікання з розглядом питань, уряд розглядатиме як надзвичайну ситуацію, створену з вашої вини».

    Проміжний фініш

    З яким саме багажем підходить уряд до певного Рубікону у своїй діяльності? З наведеного на засіданні фактажу випливає думка, що Миколі Азарову несоромно подивитися людям в очі. Практично завершено осінньо-польові роботи. Незважаючи на несприятливі погодні умови, зібрано один із найкращих за роки незалежності врожай. У засіках держави вдосталь зерна, овочів та інших продуктів харчування. У країні протягом тривалого часу стабільні ціни, тарифи, курс національної валюти.

    Господарство країни повністю підготовлене до роботи в осінньо-зимовий період. Створено найбільші за всі роки незалежності запаси газу, вугілля та інших видів палива. Відремонтовано більшість котелень, теплових та електричних мереж. Відроджують житлове будівництво і розгортають будівництво соціальної інфраструктури. Третій рік поспіль зростає внутрішній товарообіг. На переконання Прем’єр-міністра, всі вищевказані чинники свідчать про стале зростання купівельної спроможності громадян, правильність курсу на розвиток саме внутрішнього споживання, особливо вітчизняних товарів.

    «І все це, — нагадав Микола Азаров, — відбувається за умов, коли у світі, в більшості європейських країн — фінансово-економічна криза. У багатьох країнах про зростання взагалі забули. Натомість падає виробництво, зростає безробіття, реально скорочуються соціальні гарантії».

    За ними майбутнє

    За результатами зустрічей Прем’єра з представниками громадських молодіжних організацій при уряді вирішено створити Молодіжну раду. Вчора Кабінет Міністрів затвердив її персональний склад. Цими кроками досвідченіше старше покоління створює для молоді умови успішної самореалізації і в політиці, і в економіці, і в гуманітарній сфері.

    «Гадаю, спільними зусиллями, разом с Молодіжною радою ми зможемо розробити і втілити абсолютно нову, інноваційну державну програму, спрямовану на вирішення справді життєво важливих, першочергових для молодих людей питань. Тож уряд розраховує на активність та ініціативність кожного члена Молодіжної ради», — сподівається Микола Азаров.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

    ♦ Організаційні засади здійснення контролю у сфері обігу на

    ркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (проект закону);

    ♦ Про затвердження Порядку створення госпітальних округів у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві (постанова Кабінету Міністрів);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про внесення змін до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 15.08.2013 № 348, Міністерство екології та природних ресурсів України

    Про внесення змін до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 15.08.2013 № 348 З метою надання Міністерством екології та природних ресурсів адміністративних послуг за принципом "Єдиного вікна" НАКАЗУЮ:

    Про призначення О. Іваницького головою Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Призначити ІВАНИЦЬКОГО Олександра Валеріановича головою Біляївської районної державної адміністрації Одеської області.

    Про визнання недійсною ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про визнання недійсною ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "ІФГ КАПІТАЛ" до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, відповідно до пункту 10 розділу I Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами)( z0864-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26 травня 2006 року № 341 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 24 липня 2006 року за № 864/12738, НАКАЗУЮ:

    Врегульовано питання нарахування відпустки суддям

    26 жовтня 2012 року Радою суддів України розглянуто питання порядку розрахунку тривалості щорічної оплачуваної відпустки судді. Зокрема, Закон України «Про судоустрій і статус суддів» (далі - ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Ваш ресурс просто замечательный.

    Здравствуйте!

    Этот интернет портал отличный! Пользовался довольно чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет проект ожидает хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще! Действуйте!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66