Жилищный адвокат

Реформована прокуратура має стати оплотом законності

    Реформована прокуратура має стати оплотом законності

    Президент поставив завдання правоохоронцям: працювати на благо національної безпеки, викорінюючи корупцію та злочинні прояви

    Першого грудня працівники прокуратури відзначатимуть своє професійне свято. Та урочистості з нагоди цього дня за участю Президента Віктора Януковича відбулися раніше. Глава держави розпочав захід із попередження: саме прокурори мають стати рушійною силою системи, запровадженої новим Кримінальним процесуальним кодексом.

    «У новій моделі кримінального судочинства на прокурорів покладено відповідальне завдання щодо процесуального керівництва розслідуванням, підтримання державного обвинувачення та нагляду за виконанням судових рішень», — сказав Віктор Янукович.

    За його словами, цей рік кардинально змінив правову основу та головні аспекти діяльності органів прокуратури на всіх її напрямках. Передовсім він мав на увазі роботу за новим КПК, який грунтується на сучасних демократичних засадах і втілює у собі прогресивні досягнення світової практики. У зв’язку з цим Президент вимагає від органів прокуратури вжити вичерпних ефективних заходів, спрямованих на протидію злочинним проявам та боротьбу з корупцією.

    На думку Віктора Януковича, нині спільними зусиллями правоохоронних органів припинено зростання рівня злочинності, яке спостерігалось у попередні роки. Однак потерпілі від злочинів громадяни ще не відчувають достатнього захисту з боку держави.

    «Організована злочинність і корупція, правопорушення в бюджетній та земельній сферах залишаються загрозою національній безпеці», — розставив акценти глава держави, додавши, що поки ще не викоренені випадки порушення закону й з боку правоохоронців, корупційні зловживання. — Тому я вимагаю від прокурорів як координаторів боротьби зі злочинністю вжиття вичерпних ефективних заходів, спрямованих на протидію злочинним проявам, боротьбу з корупцією».

    Також правоохоронці повинні припинити втручання в роботу підприємців. Як передає слова Президента його прес-служба, стратегічними пріоритетами влади є ефективне проведення економічних і соціальних реформ, впровадження європейських стандартів рівня життя, забезпечення гарантій і захисту конституційних прав наших співвітчизників, поліпшення їх добробуту.

    Прокурори ж у кримінальному судочинстві та за його межами діють від імені держави. Тому глава держави підкреслив, що органи прокуратури постійно перебувають під прискіпливим оком громадськості та міжнародної спільноти, а за діями прокурорів робляться висновки про всю систему державної влади.

    Нагадав він і про те, що днями Всеукраїнська конференція працівників прокуратури схвалила Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури. «Цей важливий документ закріплює високі стандарти як з професійної точки зору, так і з морально-етичної. Ви повинні їм відповідати, адже авторитет вашого відомства створюється діями прокурорів, які в ньому працюють», — сказав Віктор Янукович.

    Окремо йшлося й про мету реформування органів прокуратури. Вона полягає в створенні моделі сучасної прогресивної прокуратури, що буде оплотом законності у державі. «Це вимагає відповідного внеску кожного прокурора і слідчого. Суспільство загалом та кожен громадянин повинні відчувати захист і допомогу з вашого боку, — зазначив Президент. Він дав зрозуміти прокурорам, що вони роблять вагомий внесок у захист конституційних прав і свобод громадян, охорону інтересів держави.

    «Масштабні зміни, що нині відбуваються в Україні, здійснюються заради людей. Пріоритетними серед них є підвищення рівня життя громадян та подолання бідності», — наголосив Віктор Янукович.

    На його переконання, для вирішення цих завдань у країні потрібно створити привабливий інвестиційний простір і належні умови для законної та успішної підприємницької діяльності.

    «Саме на це мають бути спрямовані ваші зусилля. Вимагаю від правоохоронців уникати будь-якого втручання в роботу підприємців. Адже саме від вашої позиції багато в чому залежить бізнес-клімат у країні», — зазначив він.

    З нагоди свята глава держави також вручив працівникам прокуратури державні нагороди.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Малозабезпеченим німцям підвищили соціальні виплати

    Урядова коаліція Анґели Меркель після 8-годинних перемовин узгодила нові соціальні виплати. На тлі спроб скоротити бюджетний дефіцит, опозиція вже назвала ценадто дорогим подарунком.

    нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами ПАТ "УКРТРАНСГАЗ", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензії з транспортування природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" Відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( 1775-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики» та постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698( 1698-2000-п ) «Про затвердження переліку органів ліцензування» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо обмеження втручання у діяльність суб'єктів господарювання, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо обмеження втручання у діяльність суб'єктів господарювання (реєстр. № 11351), поданий Кабінетом Міністрів України.

    Пам’ятник Іванові Котляревському об’єднав українців

    Ця знаменна для української культури подія, яку ще називали святом української інтелігенції, відбулася 30 серпня (12 вересня за новим стилем) 1903 року і засвідчила громадянську зрілість тогочасного ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот сайт суперовый! работал на нем довольно чуть ли не по три раза на день. Этот интернет сайт ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами почаще! Действуйте!

    Ваш сайт просто увлекательный.

    Большущее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - молодцы.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66