Жилищный адвокат

Про порядок виплати переказів із-за кордону фізичним особам, Національний банк УкраїниПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  1. 16.11.2012  № 476
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 листопада 2012 р. за № 1922/22234

    Про порядок виплати переказів із-за кордону фізичним особам

    Відповідно до вимог статей 7, 44, 56 Закону України "Про Національний банк України"( 679-14 ), Закону України від 15 листопада 2012 року № 5480-VI( 5480-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок" та розділів II і III Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 ( 15-93 ) "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:

    1. Установити строком на шість місяців вимогу щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень із-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів та нерезидентів) у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 гривень за місяць.

    Вимога щодо обов'язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів( v0521500-98 ), затвердженого постановою Правління Національного банку України від 04 лютого 1998 року № 34 [у редакції постанови Правління Національного банку України від 02 жовтня 2002 року № 378, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2002 року за № 841/7129 (зі змінами)], та в російських рублях.

    Уповноважений банк зобов'язаний попередньо зараховувати кошти, які надходять із-за меж України за переказами на користь фізичних осіб в іноземній валюті, на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2909 "Інша кредиторська заборгованість за операціями з клієнтами банку" (далі — аналітичний рахунок).

    Уповноважений банк зобов'язаний здійснити обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті згідно з вимогами цієї постанови:

  3. без доручення клієнта;
  4. не пізніше ніж на наступний робочий день після дня зарахування таких надходжень на аналітичний рахунок.

    Уповноважений банк здійснює зарахування гривневого еквіваленту на поточний рахунок отримувача переказу не пізніше наступного робочого дня з дня здійснення обов'язкового продажу.

    2. Унести до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні( z0074-08 ), затверджених постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2007 року № 496, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 01 лютого 2008 року за № 74/14765, такі зміни:

    2.1. Главу 1 після пункту 1.7 доповнити новим пунктом такого змісту:

    "1.8. Виплата переказу (переказів), що надійшов (надійшли) в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичної особи, у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 гривень за місяць, здійснюється в гривнях і зараховується на поточний рахунок отримувача переказу (переказів)".

    У зв'язку з цим пункти 1.8 — 1.10 уважати відповідно пунктами 1.9 — 1.11.

    2.2. Пункт 2.5 глави 2 виключити.

    3. Генеральному департаменту грошово-кредитної політики (Щербакова О. А.), Юридичному департаменту (Новіков В. В.) подати цю постанову на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

    4. Прес-службі (Кутерещин О. Р.) забезпечити опублікування цієї постанови в газеті "Урядовий кур'єр" або "Голос України" протягом трьох днів після державної реєстрації цієї постанови в Міністерстві юстиції України.

    5. Постанова набирає чинності через 10 днів з дня її офіційного опублікування і втрачає чинність через шість місяців з моменту набрання чинності.

    Голова

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    П.Порошенко подписал закон об осуществлении правосудия в связи с проведением АТО

    Президент Украины Петр Порошенко подписал Закон «Об осуществлении правосудия и уголовного производства в связи с проведением антитеррористической операции», который предусматривает механизм определения судов для рассмотрения судебных дел и осуществления досудебного расследования уголовных правонарушений, если это невозможно в районе проведения АТО.

    Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, Кабінет Міністрів України

    Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок Відповідно до статей 93, 122-124, 134, 149 Земельного кодексу України( 2768-14 ) надати дозвіл державному підприємству "Бурштин України" на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 11 гектарів із земель лісогосподарського призначення (ліси), які перебувають у постійному користуванні державного підприємства "Клесівське лісове господарство", розташованих за межами населених пунктів на території Сарненського району Рівненської області, з подальшою передачею їх в оренду із зміною цільового призначення на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 7 червня 2006 р. № 3855 для розширення кар’єру з видобутку бурштину.

    Дефіцит перетворюється на профіцит

    Створення необхідної бази запасів енергетичних ресурсів запорука стабільного функціонування держави. Означивши мету-гасло уряду, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький ...

    Китай стає барометром світової економіки

    Обсяг експорту з Китаю злетів наприкінці зими. За підсумками лютого показник збільшився на майже 22% проти минулого року. Імпорт навпаки впав, втративши понад 15%.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Очень уникальный, интересный и новый интернет сайт! Хочется отблагодарить вас материально. Как это можно организовать?

    Ваш ресурс - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Хочу пожелать так держать и всего самого... наилучшего во всем.

    Хочу просто поблагодарить Вас!. Абсолютно случайно набрел на этот ресурс, чему очень рад! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66