Жилищный адвокат

Відзначено краєзнавців-подвижників

    Відзначено краєзнавців-подвижників

    Вони стали лауреатами премії імені Дмитра Яворницького

    Днями в Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова відбулося велелюдне зібрання дослідників рідного краю і шанувальників цієї справи з нагоди вручення премії імені легендарного збирача і пропагандиста української спадщини Дмитра Яворницького Національної спілки краєзнавців.

    Варто зазначити, що цієї почесної відзнаки щорічно удостоюються як окремі краєзнавці, так і колективи й організації за вагомий внесок у справу вивчення, дослідження та популяризації історико-культурних і природних багатств рідного краю. Найвища нагорода Спілки з’явилася 1991 року з ініціативи очільника товариства, Героя України академіка П. Т. Тронька і відтоді її лауреатами стали майже 50 кращих із кращих.

    Відкриваючи урочистості, голова спілки Олександр Реєнт наголосив: «Цього року теж було чимало подань для нагородження. Всі претенденти мають солідні дослідження з історії і культури певних регіонів, чим сприяли поширенню знань про неповторну спадщину нашого народу й видатних українців». Під оплески присутніх він назвав імена лауреатів премії ім. Д. Яворницького 2012 року.

    Директор Центру з дослідження історії Полтавщини Олександр Білоусько — знаний серед краєзнавців як ініціатор і виконавець багатьох масштабних проектів з історії рідного краю: про його природу, традиції і культуру, реабілітованих історією жертв Голодомору, митців, героїв та державотворців, 12-томної Полтавської енциклопедії та ще кількох різних краєзнавчих видань, у тому числі й для учнів і вчителів.

    Президент Товариства дослідників Волині доктор наук Микола Костриця — відомий фахівець з географічного краєзнавства України. Його перу належить монографія «Товариство дослідників Волині: історія, діяльність, постаті». Микола Юхимович — автор кількох історико-краєзнавчих книг, путівників та кількох історико-географічних нарисів.

    Вручення премії Олександру Білоуську (ліворуч). Фото Євгена БУКЕТА

    Старший науковий співробітник Музею історії Києва Дмитро Малаков — легендарний своїми відкриттями маловідомих і призабутих сторінок з історії Києва, їх новітнього тлумачення. Це той інженер-будівельник Малаков, який ще 1970 року збурив громадську думку статтею «Біля лаврських стін. Нотатки схвильованого екскурсанта» в газеті «Культура і життя» і заявив про себе як безкомпромісний пам’яткоохоронець. Це той Малаков, який ще 1982 року запропонував видавництвам фотоальбом київських світлин часів Другої світової війни, але система поставила хрест на цьому дослідженні. «Бомба розірвалася» лише із здобуттям Україною незалежності. Це той Малаков, який ініціював і сприяв відродженню пам’яті про архітектора В. Городецького, художника В. Кричевського, балетмейстера С. Лифаря, перетворювачів природи Василя і Володимира Симиренків та багатьох інших видатних, але малознаних сучаснику особистостей.

    Як свідчить голова Київської обласної організації краєзнавців України Григорій Савченко, історико-краєзнавчий ужинок Д. В. Малакова складають 36 книжок, де він — автор, співавтор і упорядник. Загалом же його перу належать майже 700 історико-краєзнавчих розвідок. Його дослідження вирізняються тематичним розмаїттям і водночас глибокою проникливістю до суті проблем. Очевидно, що його окрилює любов до України.

    Ця любов притаманна кожному з понад трьох тисяч членів Національної спілки краєзнавців України. Переважно на громадських засадах вони розвивають і зміцнюють історичну пам’ять і духовність нашого суспільства в складний період утвердження державності. Складний не лише внутрішніми чинниками, а й світовими процесами глобалізації, які спонукають замислитися над майбутнім націй і народностей. Воно, те майбутнє, не повинне бути одноманітним.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про підсумки Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

    Про підсумки Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах України На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 20.12.2005 № 742( z0018-06 ) "Про Положення про Всеукраїнський огляд-конкурс на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.01.2006 за № 18/11892, та з метою вдосконалення роботи вищих навчальних закладів з організації фізичного виховання, фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи проведено Всеукраїнський огляд-конкурс на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах України.

    Про внесення змін до Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених на здійснення заходів щодо запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 липня 2013 р. за № 1204/23736 Про внесення змін до Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених на здійснення заходів щодо запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин

    Образована Комиссия по присвоению уровней квалификации арбитражным управляющим

    Министерство юстиции Украины издало Приказ №331/7 об образовании Комиссии по присвоению уровней квалификации арбитражным управляющим (распорядителям имущества, управляющим санацией, ликвидаторам).

    Про затвердження фінансового плану публічного акціонерного товариства “Укртранснафта” на 2013 рік, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження фінансового плану публічного акціонерного товариства "Укртранснафта" на 2013 рік Затвердити фінансовий план публічного акціонерного товариства "Укртранснафта" на 2013 рік, що додається до оригіналу.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Добрый вечер!

    Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет проект!

    Для меня это находка! Вторую неделю зависаю на интернет проекте и валить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66