Жилищный адвокат

Держслужба має стати престижною

    Держслужба має стати престижною

    На порядку денному — підвищення довіри людей до ухвалених управлінських рішень на всіх рівнях

    Формат діяльності колегії Національного агентства з питань державної служби цього року зазнав певних змін. У відомчому положенні щодо цього дорадчого органу знайшли відображення завдання, визначені Президентом України та урядом щодо модернізації й розвитку державної служби: зробити її ефективною та професійною, відкритою і зрозумілою для суспільства. Тут незайве буде додати, що йдеться про чималий загал вітчизняного суспільства: майже 400 тисяч державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

    З огляду на це добирали і склад: членами колегії стали не лише керівники найважливіших підрозділів Нацагентства, а й досвідчені управлінці з центральних та місцевих структур виконавчої влади, науковці, представники провідних вишів, громадськості й профспілок, народні депутати.

    Підсумкове засідання колегії в цьому році, куди запросили і нашого кореспондента, стало своєрідним «круглим столом» не просто для переліку зробленого, а й для докладного аналізу плюсів і мінусів реалізації найважливіших стратегічних питань.

    Ішлося передусім про нормативне та організаційне забезпечення впровадження нової редакції Закону «Про державну службу» — важливої складової Національного плану дій на 2012 рік з реалізації президентської Програми економічних реформ.

    Нагадаємо, що цей законодавчий акт було ухвалено ще наприкінці минулого року, та він виявився «міцним горішком», оскільки автори перебачили не легкі косметичні зміни, а докорінне переформатування складної й багатовекторної державної машини. Так-от, уже зрозуміло, що за складністю виконання цей закон не поступається ухваленим нещодавно кодексам.

    До честі колективу Нацагентства, на плечі якого й ліг великий обсяг новацій, всі необхідні нормативні документи підготовлено вчасно, їх зареєстровано в Мін’юсті та затверджено урядом. Звичайно, шліфування цих матеріалів триває, проходить відповідне навчання: протягом року відбулося 220 семінарів і шість тренінгів лише з проблем розробки профілів компетентності. І, найшвидше, відтермінування набрання чинності нового закону до 1 січня 2013 року якраз буде необхідним для глибшого аналізу й адаптації законодавчих ініціатив з модернізації державної служби, зазначив голова відомства В’ячеслав Толкованов.

    Із 22 завдань ще одного плану заходів — з реалізації Стратегії державної кадрової політики на 2012—2020 роки, координація якої також покладена на Нацагентство, повністю виконано 13, ще дев’ять у стадії виконання, зазначали члени колегії. Певними проблемами у цій роботі ще залишаються недостатня горизонтальна координація дій відповідальних виконавців та необхідність розмежування сфер розвитку державної служби й розвитку людських ресурсів загалом.

    Ішлося на зібранні також про участь у формуванні започаткованого в 2012 році Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», про що докладно писала наша газета. Член колегії, президент НАДУ при Президентові України Юрій Ковбасюк доповів колегам, як проходить підготовка першого набору цього резерву, що зібрав найталановитіших молодих людей, котрі обрали своїм фахом службу рідній державі.

    Кожен підсумок — це старт нового. Національне агентство з питань держслужби вже сформувало план своєї діяльності на найближчі два роки. Амбітні завдання зачіпають питання подальшої адаптації держслужби до стандартів Європейського Союзу. Буде також продовжено роботу з упровадження європейських інструментів інституційної розбудови, які істотно допомагають вітчизняним фахівцям у модернізації управління державою.

    Є ще одна проблема, яку порушували на колегії: потребує уваги питання про значення і роль державної служби в суспільстві. Якщо хочемо, щоб державне управління працювало злагоджено, всі ланки його нагадували коліщатка відомого своєю міцністю швейцарського годинника, то варто вже сьогодні істотно підвищити престиж цієї служби.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    «Дніпро» – ПСВ: прогнози спеціалістів

    Відомі футбольні діячі України спрогнозували результат матчу 1-го туру Ліги Європи між дніпропетровським Дніпром і голландським ПСВ.

    Про затвердження Методики розрахунку індексів реальної заробітної плати, Державна служба статистики України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 листопада 2012 р. за № 1950/22262 Про затвердження Методики розрахунку індексів реальної заробітної плати

    Школярі їздять з комфортом

    Шкільний автопарк Харківщини поповнився новими автобусами. Їх отримали в рамках державної програми ще пять районів області: Лозівський, Первомайський, Сахновщинський, Близнюківський і Борівський. ...

    Нацбанк хоче відучити українців від готівки

    Верховна Рада ухвалила у першому читанні ініційований Нацбанком законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Довольно оригинальный, актуальный и продуманный интернет портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?

    Как много необходимой информации.

    Большущее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - молодцы.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66