Жилищный адвокат

Три умови від Євросоюзу

    Три умови від Євросоюзу

    Оптимальним терміном євроінтеграції нашої держави названо листопад цього року

    «Ми європейці» та «Нам не потрібні візові бар’єри» — такі плакати побачили вчора журналісти, поспішаючи до Клубу Кабінету Міністрів на зустріч глави уряду Миколи Азарова із представницькою делегацією, очолюваною членом Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Утім, ці гасла віддзеркалювали далеко не всю суть стратегічних відносин України та Євросоюзу.

    Майже півтори години Прем’єр-міністр і високий гість провели за зачиненими дверима, спілкуючись у вузькому колі. Потому з’явилися за столом переговорів перед об’єктивами теле- і фотокамер, виступили із короткими вступними словами, після чого клубна зала стала вільною від преси на такий самий час. Тобто перемовини у складі делегацій також відбулися без зайвих вух і очей.

    Медійникам залишалося тільки усвідомити зміст сказаного європейським емісаром і точно донести його до інформаційних рядків. А осмислити справді було що. Адже за дипломатичною завуальованістю протокольної частини дедалі чіткіше проступала головна ідея Євросоюзу: Україна повинна глибше втілювати демократію у всіх без винятку її виявах. І саме це визначить подальшу долю її євроінтеграції.

    Штефан Фюле перебуває на наших теренах усьоме. З часу попереднього візиту у вересні 2012 року, за його словами, тут мало що змінилося, а у Євросоюзу залишилося багато запитань, які спричиняють певне занепокоєння.

    «У політиці відлік часу йде не на роки. Тож вікно можливостей відкрито саме зараз, — набагато конкретніше від свої попередніх заяв висловився Штефан Фюле. — Час не чекає, і втілення цієї історичної можливості цілковито залежить від вас». Інакше кажучи, Європа втомилася чекати і вимагає від нашої сторони «матеріальних і реальних кроків» назустріч проголошеній меті.

    На сьогодні вона полягає в реалізації дорожньої карти для укладання Угоди про асоціацію разом із угодою про Зону вільної торгівлі, а також підготовці до саміту Україна — ЄС, запланованого на 25 лютого. Тож стислість термінів змушує уряд Миколи Азарова активізувати рух у цьому напрямку. Адже самих лише декларацій про європейський вибір, політичну та економічну інтеграцію до ЄС нині замало.

    Прем’єр стисло поінформував гостя про хід реформ: дерегуляцію, спрощення ведення бізнесу, вдосконалення виборчого законодавства, зміни в судовій системі, кроки до спрощення візового режиму тощо. За його словами, п’ять законопроектів з останнього пункту вже очікують розгляду у Верховній Раді.

    На спільній прес-конференції глава уряду відзначив активізацію відносин із ЄС, оприлюднивши висновок, що Європа готова надавати допомогу в подальшому реформуванні країни та її євроінтеграції. «Уряд виконав практично всі завдання першого етапу Плану дій і налаштований на збереження позитивної динаміки, — запевнив присутніх Микола Азаров. — І нині створено всі передумови для підписання Угоди про асоціацію і Зону вільної торгівлі».

    Відчуттям особливого періоду у відносинах поділився і Штефан Фюле, пообіцявши: «ЄС відданий ідеї підписання вказаної угоди». І озвучив три умови, за виконання яких документ реально підписати в ході саміту Східного партнерства, який прийматиме Вільнюс у листопаді цього року.

    По-перше, Україна повинна позбутися вибіркового правосуддя. По-друге, подолати на законодавчому рівні негативний досвід останніх парламентських виборів. І, по-третє, активно впроваджувати реформи, передбачені порядком денним асоціації Україна — ЄС.

    «Що буде, якщо… взагалі не розглядається. Про перенесення строків підписання угоди на грудень 2013 чи січень 2014 не йдеться», — чітко наголосив Штефан Фюле.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про забезпечення виконання Стратегії національної безпеки України (у новій редакції), Міністерство охорони здоров'я України

    Про забезпечення виконання Стратегії національної безпеки України (у новій редакції) З метою забезпечення виконання Плану організації виконання Указу Президента України від 8 червня 2012 року № 389( 389/2012 ) "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 червня 2012 року "Про нову редакцію Стратегії національної безпеки України", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 20 червня 2012 року (протокол № 46), НАКАЗУЮ:

    нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами ПАТ "УКРТРАНСГАЗ", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензії з транспортування природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" Відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( 1775-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики» та постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698( 1698-2000-п ) «Про затвердження переліку органів ліцензування» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Школярі їздять з комфортом

    Шкільний автопарк Харківщини поповнився новими автобусами. Їх отримали в рамках державної програми ще пять районів області: Лозівський, Первомайський, Сахновщинський, Близнюківський і Борівський. ...

    Працівникам ветеринарної медицини

    Шановні працівники ветеринарної медицини!Щиро вітаю Вас із професійним святом!Ваша професія одна з найдавніших та найгуманніших, своєю щоденною працею Ви забезпечуєте охорону здоровя тварин ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Как много нужной информации.

    Этот интернет проект здоровский! работал на нем очень часто. Думаю, что этот интернет проект ожидает хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими работами чаще!

    Большущее спасибо творцам этого интернет портала!!! Это на самом деле - большая находка! Так держать!!!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66