Жилищный адвокат

На шляху Гедиміновичів кордонів не буде

    На шляху Гедиміновичів кордонів не буде

    До створення цього маршруту долучиться Євросоюз

    Руслан ПІДСТАВКА, старший науковий співробітник Національного заповідника «Замки Тернопілля»

    Збаразький замок, що входить до складу Національного заповідника «Замки Тернопілля», приймав гостей з багатьох міст України та Литовської Республіки. Тут за участі Надзвичайного і Повноважного Посла цієї країни у нашій державі Пятраса Вайтекунаса та понад 40 представників різних міст, заповідників, владних структур, науковців відбулося установче засідання зі створення нового міжнародного туристичного продукту «Шлях Гедиміновичів».

    Зокрема, Пятрас Вайтекунас наголосив на підтримці цього проекту Литвою та Євросоюзом і висловив сподівання, що туристичний маршрут буде розширено через Польську Республіку до Литви та Білорусі. Така три- чи навіть чотиристороння форма співпраці між нашими країнами повинна активно пропагуватися в Європі та увійти до числа континентальних туристичних маршрутів. Її лобіювання й пропагування через ЗМІ, Інтернет-сайти, друковану та сувенірну продукцію дасть змогу завоювати європейський туристичний ринок.

    За «круглим столом» тривала жвава дискусія щодо форми організації цього міжнародного проекту та участі в ній як державних заповідників, так і органів місцевої влади. Модератором зборів виступив голова робочої групи проекту «Шлях Гедиміновичів», радник голови Державного агентства з питань туризму та курортів Геннадій Друзенко.

    Принагідно зазначити, що цей проект зініціювала Луцька міська рада. Її підтримали багато туристичних, культурних, наукових установ та владні органи. Передумовами для створення такого туристичного продукту стали певні чинники та обставини. Передовсім треба зважити на те, що значна територія Західної України, в тому числі й Тернопілля, тривалий час належала до Великого князівства Литовського, чимало замків і фортець спорудили, власне, представники династії Гедиміновичів чи їхні нащадки. До діяльності представників князівських родів Гедиміна не можна вжити терміна «политовщення українського народу» (на відміну від полонізації, русифікації та інших методів насадження своєї ідеології, культури, мови). Історія не знає жодного великого повстання українського народу проти литовських князів. Крім того, важливо й те, що Литва головуватиме в Євросоюзі у другій половині 2013 року і є реальні перспективи на отримання цільового гранту щодо проекту «Шлях Гедиміновичів».

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Высший админсуд открыл производство о легитимности назначения премьером А.Яценюка

    Высший административный суд Украины открыл производство в административном деле по иску внефракционного народного депутата Романа Стаднийчука относительно признания нелегитимным назначения премьер-министра Украины Арсения Яценюка, состава Кабинета министров Украины и образования коалиции в Верховном Совете.

    Щодо зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених ВАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «СВІДОМИЙ ВИБІР», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених ВАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «СВІДОМИЙ ВИБІР»

    Жнива вийшли на фінішну пряму

    Цьогорічні жнива підходять до завершення в зонах лісостепу та полісся, а в степу завершені. Оброблено 99,7% площ. Аграрії вже зібрали 25,1 мільйона тонн ранніх зернових і зернобобових культур.

    3-го березня метрополітен Києва змінить розклад роботи

    3-го березня метрополітен Києва змінить розклад роботи, передає УНН з посиланням на прес-службу метрополітену.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Ваш сайт просто увлекательный.

    Добрый вечер!

    Огромное спасибо создателям этого портала!!! Он на самом деле - большая находка! Дерзайте!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66