Жилищный адвокат

Щодо узгодження кошторису витрат на утримання технологічних електричних мереж та в межах, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 27.02.2013  № 1479/26/47-13 На № 345 від 18.02.2013
  2. ПрАТ «АЗОВКАБЕЛЬ» ВАТ «Запоріжжяобленерго» Відділ НКРЕ в Запорізькій області

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), розглянула лист ПрАТ «АЗОВКАБЕЛЬ» від 18.02.2013 № 345 щодо узгодження кошторису витрат на утримання технологічних електричних мереж та в межах своєї компетенції повідомляє.

    Відповідно до пункту 6.29 Правил користування електричною енергією ( z0417-96 ), затверджених постановою НКРЕ від 31.07.1996 № 28, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 02.08.96 за № 417/1442 (із змінами) (далі — ПКЕЕ), електропередавальні організації, які використовують технологічні електричні мережі інших власників електричних мереж, сплачують останнім плату за спільне використання технологічних електричних мереж, яка визначається відповідно до Методики обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж( z0732-08 ), затвердженої постановою НКРЕ від 12.06.2008 № 691, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 08.08.2008 за № 732/15423 (далі — Методика).

    Згідно з положеннями пункту 2.5 Методики( z0732-08 ), кошторис витрат на утримання технологічних електричних мереж спільного використання з обґрунтуванням щодо кожної статті витрат та розрахунок плати за спільне використання технологічних електричних мереж подаються власником мереж щороку на погодження до відповідного територіального підрозділу НКРЕ.

    У разі обґрунтованих змін статей витрат на утримання мереж спільного використання, що відбулися протягом календарного року, власник мереж зобов'язаний погодити новий кошторис.

    Кошторис витрат на утримання технологічних електричних мереж спільного використання та/або зміни до нього подаються до відповідного територіального підрозділу НКРЕ та розглядаються останнім протягом 30 календарних днів.

    Погоджений територіальним підрозділом НКРЕ кошторис витрат на утримання технологічних електричних мереж спільного використання та/або зміни до нього надаються власником мереж електропередавальній організації не пізніше ніж за 2 місяці до закінчення поточного календарного року.

    Узгоджений з територіальним підрозділом НКРЕ кошторис витрат є додатком до договору про спільне використання технологічних електричних мереж, укладеного згідно з ПКЕЕ( z0417-96 ).

    Таким чином, власник мереж має подати на погодження до відповідного територіального підрозділу НКРЕ кошторис витрат на утримання технологічних електричних мереж спільного використання з обґрунтуванням щодо кожної статті витрат та розрахунок плати за спільне використання технологічних електричних мереж не пізніше 01 жовтня поточного календарного року. Так, у відповідного територіального підрозділу НКРЕ буде 30 календарних днів для розгляду та узгодження кошторису витрат, а у власника мереж залишиться час для того, щоб надати його електропередавальній організації не пізніше ніж за 2 місяці до закінчення поточного календарного року з метою врахування необхідних витрат у структурі тарифу на передачу електричної енергії та належного їх обґрунтування.

    Таким чином, територіальні підрозділи НКРЕ розглядають та погоджують кошториси витрат, які подані власниками мереж у терміни, передбачені вимогами пункту 2.5 Методики( z0732-08 ).

    Разом з тим, враховуючи необхідність утримання технологічних електричних мереж в належному технічному стані для надійного електрозабезпечення об'єктів (електроустановок) субспоживачів та з метою уникнення аварійних ситуацій в технологічних електричних мережах спільного використання, НКРЕ рекомендує Відділу НКРЕ в Запорізькій області розглядати та узгоджувати кошториси витрат на утримання технологічних електричних мереж, які подані власниками мереж після 01 жовтня календарного року, що передує розрахунковому року, на який узгоджується кошторис витрат.

    Окремо НКРЕ рекомендує ПрАТ «АЗОВКАБЕЛЬ» в подальшому діяти відповідно до вимог чинного законодавства України та подавати кошториси витрат до територіального підрозділу НКРЕ з урахуванням термінів, передбачених вимогами пункту 2.5 Методики( z0732-08 ).

    Член Комісії

    К. Теличко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Даниленка С.І., Центральна виборча комісія

    Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Даниленка С.І. До Центральної виборчої комісії 8 серпня 2012 року надійшла заява Даниленка Сергія Івановича разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 37 у порядку самовисування.

    Названы ведущие юридические департаменты 2014 года

    23 октября с. г. состоялась торжественная церемония награждения победителей исследования «50 ведущих юридических департаментов Украины», проводимого газетой «Юридическая практика». Мероприятие прошло в рамках II Ежегодного форума юрисконсультов.

    Поліція: причиною смерті Березовського стало удушення

    Смерть російського бізнесмена Бориса Березовського настала внаслідок удушення, йдеться у результатах розтину, які оприлюднила британська поліція.

    Норма забезпечення меблями, інвентарем і предметами господарчого призначення виправного центру, Міністерство юстиції УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України 27.07.2012  № 1118/5 ( z1274-12 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 липня 2012 р. за № 1276/21588

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромнейшее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

    Как много нужной информации.

    Ваш портал - увлекательный.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66