Жилищный адвокат

Українці голосують гривнею

    Українці голосують гривнею

    Зберігається позитивна динаміка збільшення коштів на депозитах у банках

    За даними Нацбанку (НБУ), у січні 2013 року обсяг коштів на депозитних рахунках фізосіб збільшився до 374,5 мільярда гривень (приріст 19% порівняно з аналогічним періодом минулого року). «Це свідчить про зростання довіри населення до банків, що дає змогу банківській системі накопичувати необхідний ресурс і відновлювати кредитування економіки, обсяги якого за поточний період зросли на 17,4 мільярда гривень», — констатує генеральний директор Асоціації «Український кредитно-банківський союз» Галина Оліфер.

    Населення довіряє…

    Населення довіряє банкам, і на сьогодні альтернативи для заощаджень, крім депозитів, немає, — впевнений директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. За його словами, на цей момент структура депозитів в Україні збалансована: 50% — гривні, 50% — валюта. Українці стали більше довіряти національній валюті, розміщуючи свої заощадження на гривневих депозитах, тоді як до кризи 70% заощаджень було у валюті і 30% у гривнях.

    За підрахунком експерта, торік українці принесли в банки більше грошей, ніж за рік до того. Нині на одного жителя України припадає $1 тисяча вкладів у банках, а на кожного працівника — понад $2 тисячі. Це менше, ніж у Росії, Польщі і навіть Казахстані. Але позитивні зрушення в сфері банківських вкладів помітні.

    — Зростання обсягу депозитів — це голосування українців гривнею. Можна стверджувати, що за останні роки довіра до банків у населення зростає, — погоджується керівник відділу фінансових досліджень GFK Ukraine Дмитро Яблоновський.

    Цікаво, що просуванню банківського бізнесу та позитивному впливу на його імідж, на думку експертів, сприяють також і… стримані коментарі високопосадовців щодо перспектив і розвитку банківської системи та фінустанов (у 2008-му ринок хитався в тому числі через негативні висловлювання чиновників).

    Водночас є багато можливостей для розвитку банківського напрямку. Через істотні девальваційні очікування частина населення надає перевагу заощадженням у готівково-валютній формі. Але банки мають переконувати людей розміщувати вільні кошти саме на термінових депозитах (останнє позитивно впливатиме на банківську систему і дасть змогу кредитувати підприємства реального сектору економіки на триваліші терміни).

    «Вже кілька банків пропонують відкриття депозиту он-лайн: маючи картковий рахунок, можна, не йдучи до відділення, відкрити депозит. Тенденцією цього року має стати переведення ліквідної гривні на карткових та ощадних рахунках у термінові депозити», — вважає Д. Яблоновський.

    … та не має вибору

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку Відповідно до пункту 11 глави 4 Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку ( z0976-06 ), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку 23.06.2006 за № 432 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.08.2006 за № 976/12850 (зі змінами) (далі — Порядок), НАКАЗУЮ:

    Россиянин через суд получил 2,5 млн рублей компенсации от Nestle за незаконное увольнение

    Московский городской суд (РФ) в пятницу опубликовал апелляционное определение по делу, в рамках которого уволенный сотрудник ООО «Нестле Россия» добивался своего восстановления на работе и крупных ...

    На Житомирщині працівники ДАІ зупинили керманича без документів, але з арсеналом зброї

    Дві мисливські та одну нарізну споряджені патронами рушниці перевозив у своєму автомобілі мешканець міста Малина. Жодних документів ні водійських, ні на зброю у керманича не виявилося. Нині ...

    3-го березня метрополітен Києва змінить розклад роботи

    3-го березня метрополітен Києва змінить розклад роботи, передає УНН з посиланням на прес-службу метрополітену.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромное спасибо от кого зависит наполнение интернет сайта.

    Ваш интернет проект просто класс очень много чего тут интересного и нужного. Хочу пожелать держаться высоко и всего самого... наилучшего во всем.

    Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66