Жилищный адвокат

В Опішному звели керамічну вежу

    В Опішному звели керамічну вежу

    У відомому музеї-заповіднику на Полтавщині відбувся Національний фестиваль гончарства

    Олександр ДАНИЛЕЦЬ, «Урядовий кур’єр» (фото автора)

    Цьогорічне свято представників однієї з найдавніших професій, які творять свої глиняні дива на гончарних кругах, було, як завжди, грандіозне і щедре на приємні несподіванки. Однією з них стало присвоєння онукові Василя Кричевського громадянинові Венесуели і США Василеві Івановичу Лінде-Кричевському звання «Почесний громадянин селища Опішне». За вагомий внесок у розбудову музею імені свого діда.

    Цю почесну місію із врученням відповідного диплома виконала в. о. Опішненського селищного голови Світлана Педченко. Новоспеченого опішненця це так розчулило, що він забув усі українські слова, які знав, і тому попросив подякувати землякам свого сина студента Полтавського національного техуніверситету Василя Лінде-Дункана. Але й він розгубився, тож довелося вдатися до послуг перекладача.

    У підлітковому віці вже хочеться зліпити з глини щось серйозне, наприклад якусь міфічну істоту

    Того дня директор державної спеціалізованої художньої школи-інтернату «Колегіум мистецтв у Опішному» Людмила Овчаренко повідомила, що нині в Міністерстві культури вирішується питання щодо присвоєння і цьому закладу імені Василя Кричевського.

    Найкращі свистунці — у Миколи Гавриловича Пошивайла

    Також несподіванкою стала презентація на території музею-заповідника українського гончарства найвищої у країні керамічної вежі. Її висота — понад 5 метрів, а на її спорудження пішло два місяці. Про це «УК» розповів її автор і будівничий 31-річний художній кераміст Юрій Мусатов з Конотопа Сумської області. Каже, що він неодноразовий учасник Інтер-симпозіумів і КерамПіків, які проходять в Опішному, тож йому й запропонували торік цю роботу.

    Ліпити із глини цікаво і дорослим, і дітям

    Споруда складається із шматків-модулів, кожен з яких має власну форму і забарвлення. Вона присвячена КерамПікам, тож і має вигляд піка. А те, що модулі складено докупи, свідчить про єдність керамістів усього світу. Організатори фестивалю казали, що, можливо, цю керамічну вежу увічнять у Книзі рекордів України.

    А виробів тут вистачить усім

    Зацікавлення і подивування гостей свята викликало і величезне панно на гончарську тему. Його намалювали фарбами з балончиків графітисти з Макіївки та Каховки. Розказували, що цю роботу вони виконали вперше, і їм це так сподобалося, що наступного року планують знову приїхати і намалювати в такий спосіб портрети гончарів.

    Найвища в Україні керамічна вежа, зроблена руками Юрія Мусатова з Конотопа

    Були на заході й дефіле юних моделей, представників боді-пейтингу з різних областей, і презентація виробів майстрів традиційних художніх промислів. Відпочити допомагали і численні творчі колективи: танцюристи, співаки, музиканти.

    — Рік у рік дедалі більше людей приїжджає на фестиваль, тому є труднощі з пошуком нових форм його проведення, — розповідає натхненник заходу Олесь Пошивайло. — Засмучує те, що не можемо забезпечити людям належного комфорту. Немає в нас готелю, потрібної кількості наметів, закладів харчування, цивілізованих туалетів. Є й інші проблеми. Але головне, що люди звідси їдуть задоволені спілкуванням із майстрами.

    Учасниць боді-пейтингу розмальовували на гончарську тематику

    Я бачив, як дорослі стають до гончарного круга і мнуть глину, з яким захопленням ліплять свистунці. Раніше нас критикували за те, що беремо плату за вхід на територію музею-заповідника. Опішненці дорікають і цього року. Вимагають для себе привілеїв, мовляв, вони повинні ходити безплатно. Але вхід на територію будь-якого музею в Україні платний, і там нарікань не виникає. Тим більше, що запрошення художніх колективів, організація атракціонів, виставок, майстер-класів, забезпечення їх майстрами і сировиною лягає на плечі музею-заповідника.

    Із держбюджету коштів на це не виділяють. Ми самі заробляємо кошти на проведення цих заходів, а також на створення в майбутньому пам’ятника українському гончарству, який, я впевнений, постане в центрі селища.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    На державну службу приходять відмінники і… невиправні оптимісти

    Запровадження у вересні 2007 року відповідною урядовою постановою щорічного Всеукраїнського конкурсу Кращий державний службовець викликало різні оцінки. З одного боку, такий особливий різновид ...

    а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ПАТ АСТРА БАНК, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ПАТ АСТРА БАНК

    Судебные иски по жилищным вопросам

    Как защитить себя в делах, связанных с недвижимостью? Написание судебных исков по жилищным вопросам, юридическая помощь в судебных разбирательствах по поводу споров с недвижимостью.

    Администрация Президента разрешает давать статус регионального лишь русскому, – депутат

    Из Администрации Президента Украины руководителям Закарпатской и Черновицкой областных советов и администраций дано строгое указание не проводить сессии по «языковому вопросу». Как сообщает пресс-служба ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет сайт просто удивительный.

    Большое спасибо создателям этого интернет проекта!!! Он действительно - находка! Дерзайте!

    Благодарим всех за качественную работу. Ваш интернет портал -,действительно, на сегодняшний день - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет сайты. Портал весьма удобен в пользовании. На нем полезно проводить свободное время - просто и быстро.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66