Жилищный адвокат

У вас тепловий удар? Ні, сальмонельоз!

    У вас тепловий удар? Ні, сальмонельоз!МАСОВІ ОТРУЄННЯ

    Однією з причин збільшення кишково-шлункових захворювань у 2013-му є підвищення сонячної активності

    Державна служба з надзвичайних ситуацій поділилася свіжою новиною: «В Іллічівську на Одещині з дитячого садка «Перлинка» до інфекційного відділення лікарні з попереднім діагнозом «харчове отруєння» госпіталізовано 13 дітей. Вони перебувають у стані середнього ступеня тяжкості. А фахівці міської СЕС в осередку захворювання здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється».

    А нещодавно,19 червня, до інфекційної лікарні, щоправда, вже Дніпровського району Києва зі схожими симптомами потрапило 30 вихованців 455-го дитячого садка.

    «Закономірність чи випадковість?» — спалахнули з одностайним запитанням ЗМІ. Розставити крапки над «і» погодилися днями у ході прес-конференції головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка та професор кафедри теорії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Вадим Шипулін.

    Отто Стойка згадав ситуацію з київськими дітлахами й повідомив, що невдовзі всі дані щодо харчового інциденту ДСНСУ оприлюднить на своєму сайті. А ось про випадок з іллічівськими дітьми він довго не говорив. Зазначив, що літо — це, як правило, період зростання кишково-інфекційних захворювань, зокрема сальмонельозу та епідемічних паротитів (у народі «свинка»). «Найуразливіші до таких видів інфекційних захворювань діти, які часто перебувають у великих організованих колективах. Це і табори відпочинку, і дитячі садки», — сказав він, додавши, що в Україні цього року значно більше випадків захворювань на сальмонельоз, ніж торік.

    Проблема ж полягає в тому, що така інфекція за зовнішніми ознаками дуже нагадує тепловий удар від перегріву на сонці чи, скажімо, гіпертонічний криз, і на початкових стадіях хворобу важко діагностувати. Лікар у цьому контексті порадив батькам при діареї, блюванні, проявах нудоти одразу їхати до спеціалістів і не намагатися самотужки зупинити ці симптоми.

    Оминути сальмонелу Отто Стойка вважає за легке завдання. І він не відкрив великої таємниці, озвучуючи головні моменти харчування у спекотний період. Головне, пити кип’ячену воду, тримати продукти на кшталт холодцю, м’яса, молока, паштету в холодильнику і на тривалий термін не залишати їх при кімнатній температурі. Яйця, особливо гусячі, варити не менш як 20 хвилин, стільки ж часу кип’ятити молоко, а котлети чи шмат м’яса після просмажування парити у духовій шафі 10 хвилин. Річ у тім, що сальмонела навіть після смаження на пательні може вижити і швидко розмножитись у страві, поки охолоджуватиметься в теплому приміщенні.

    Купатися він радить у морській солоній воді. Нині річки, озера та ставки небезпечні для шлунка дітлахів, які з легкістю під час забави можуть проковтнути воду (в такому разі якщо не сальмонельоз, то дизентерію їм гарантовано). А ось шлунок дорослої людини міцніший. Щороку харчові отруєння спостерігаються в 1% населення.

    Вадим Шипулін продовжив тему: «В епідеміологічному плані всі європейські розвинені країни мають проблеми з харчовими токсико-інфекційними захворюваннями. Однак про складні масові отруєння за останні кілька років я не чув. Від них, на щастя, в нас не помирають».

    Він розповів іще один цікавий факт. Мовляв, 2013-й — пік 11-річного циклу сонячної активності (це періодичні процеси появи й розвитку на Сонці активних областей, що характеризуються виходом на поверхню сильних магнітних полів). А під час її підвищення зростає й кількість епідемічних захворювань.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про затвердження фінансового плану державного підприємства “Іллічівський морський торговельний порт” на 2013 рік, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" на 2013 рік Затвердити фінансовий план державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" на 2013 рік, що додається до оригіналу.

    Как правильно сдать или снять квартиру?

    Как правильно сдать или снять квартиру? Услуги юриста при операциях с недвижимостью. Гарантия результата и уверенность в завтрашнем дне!

    Частина Венеції пішла під воду

    Звичайна для Венеції осіння повінь, відома як висока вода, на цей раз охопила 37% території міста. У вихідні рівень води тримався на рівні 125 см над середнім рівнем моря. У понеділок він повинен ...

    Про внесення змін до пункту 1 Порядку використання коштів, конференціях, виставках, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до пункту 1 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для інформаційного та організаційного забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет портал суперовый! работал на нем довольно часто. Думаю, что этот интернет портал ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами почаще! Действуйте!

    С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш интернет сайт - без всякого сомнения на сегодняшний день - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие полезные интернет проекты. Сайт очень прост в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто и быстро.

    Огромнейшее спасибо за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей. Умнички!!!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66