Жилищный адвокат

У вас тепловий удар? Ні, сальмонельоз!

    У вас тепловий удар? Ні, сальмонельоз!МАСОВІ ОТРУЄННЯ

    Однією з причин збільшення кишково-шлункових захворювань у 2013-му є підвищення сонячної активності

    Державна служба з надзвичайних ситуацій поділилася свіжою новиною: «В Іллічівську на Одещині з дитячого садка «Перлинка» до інфекційного відділення лікарні з попереднім діагнозом «харчове отруєння» госпіталізовано 13 дітей. Вони перебувають у стані середнього ступеня тяжкості. А фахівці міської СЕС в осередку захворювання здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється».

    А нещодавно,19 червня, до інфекційної лікарні, щоправда, вже Дніпровського району Києва зі схожими симптомами потрапило 30 вихованців 455-го дитячого садка.

    «Закономірність чи випадковість?» — спалахнули з одностайним запитанням ЗМІ. Розставити крапки над «і» погодилися днями у ході прес-конференції головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка та професор кафедри теорії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Вадим Шипулін.

    Отто Стойка згадав ситуацію з київськими дітлахами й повідомив, що невдовзі всі дані щодо харчового інциденту ДСНСУ оприлюднить на своєму сайті. А ось про випадок з іллічівськими дітьми він довго не говорив. Зазначив, що літо — це, як правило, період зростання кишково-інфекційних захворювань, зокрема сальмонельозу та епідемічних паротитів (у народі «свинка»). «Найуразливіші до таких видів інфекційних захворювань діти, які часто перебувають у великих організованих колективах. Це і табори відпочинку, і дитячі садки», — сказав він, додавши, що в Україні цього року значно більше випадків захворювань на сальмонельоз, ніж торік.

    Проблема ж полягає в тому, що така інфекція за зовнішніми ознаками дуже нагадує тепловий удар від перегріву на сонці чи, скажімо, гіпертонічний криз, і на початкових стадіях хворобу важко діагностувати. Лікар у цьому контексті порадив батькам при діареї, блюванні, проявах нудоти одразу їхати до спеціалістів і не намагатися самотужки зупинити ці симптоми.

    Оминути сальмонелу Отто Стойка вважає за легке завдання. І він не відкрив великої таємниці, озвучуючи головні моменти харчування у спекотний період. Головне, пити кип’ячену воду, тримати продукти на кшталт холодцю, м’яса, молока, паштету в холодильнику і на тривалий термін не залишати їх при кімнатній температурі. Яйця, особливо гусячі, варити не менш як 20 хвилин, стільки ж часу кип’ятити молоко, а котлети чи шмат м’яса після просмажування парити у духовій шафі 10 хвилин. Річ у тім, що сальмонела навіть після смаження на пательні може вижити і швидко розмножитись у страві, поки охолоджуватиметься в теплому приміщенні.

    Купатися він радить у морській солоній воді. Нині річки, озера та ставки небезпечні для шлунка дітлахів, які з легкістю під час забави можуть проковтнути воду (в такому разі якщо не сальмонельоз, то дизентерію їм гарантовано). А ось шлунок дорослої людини міцніший. Щороку харчові отруєння спостерігаються в 1% населення.

    Вадим Шипулін продовжив тему: «В епідеміологічному плані всі європейські розвинені країни мають проблеми з харчовими токсико-інфекційними захворюваннями. Однак про складні масові отруєння за останні кілька років я не чув. Від них, на щастя, в нас не помирають».

    Він розповів іще один цікавий факт. Мовляв, 2013-й — пік 11-річного циклу сонячної активності (це періодичні процеси появи й розвитку на Сонці активних областей, що характеризуються виходом на поверхню сильних магнітних полів). А під час її підвищення зростає й кількість епідемічних захворювань.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді, Міністерство доходів і зборів України

    Фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, повинні вести Книгу обліку доходів і витрат. ...

    Яким має бути ідеальний сніданок

    Більше ніяких великих заяв і міркувань на білково-вуглеводні теми. Дієтологи нарешті склали ідеальне меню для ідеального сніданку. У списку продуктів виявилося всього кілька позицій!

    Ісламський саміт: на порядку денному – Сирія і Палестина

    На дводенному саміті, що розпочався у середу, окрему зустріч на щодо Сирії влаштували президенти Єгипту, Ірану й Туреччини.

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1998 р. № 1740, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1998 р. № 1740 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1998 р. № 1740( 1740-98-п ) "Про затвердження Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій" (Офіційний вісник України, 1998 р., № 44, ст. 1632, № 47, ст. 1730; 1999 р., № 7, ст. 234, № 34, ст. 1778; 2004 р., № 6, ст. 318; 2005 р., № 13, ст. 668, № 37, ст. 2284; 2008 р., № 10, ст. 245; 2011 р., № 32, ст. 1345; 2012 р., № 7, ст. 249) зміни, що додаються.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Благодарим всех, от кого зависит работа этого портала.

    Здравствуйте!

    Этот интернет сайт просто офигенный. Благодарю. Несомненно полезный и простой в пользовании интернет проект.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66