Жилищный адвокат

Дефіцит перетворюється на профіцит

    Дефіцит перетворюється  на профіцит

    До 2020 року Україна зможе повністю забезпечити себе газом і енергетичними ресурсами

    Катерина ЦАРЬОВА для «Урядового кур’єра»

    Створення необхідної бази запасів енергетичних ресурсів — запорука стабільного функціонування держави. Означивши мету-гасло уряду, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький нагадав під час брифінгу в Кабінеті Міністрів про реалізацію стратегії збільшення видобутку власних енергоресурсів. Так, державі для освоєння родовищ у межах Олеської та Юзівської площ і шельфу Чорного моря потрібні багатомільярдні інвестиції та сучасні технології, якими володіють провідні міжнародні нафтогазові компанії.

    «Завдяки реалізації проектів із Shell та групою компаній на чолі з ExxonMobil Україна до 2020 року вийде на повне забезпечення себе блакитним паливом. Реалізація цих угод дасть надію Україні повністю забезпечувати себе енергетичними ресурсами. За оптимістичним сценарієм, це вирішить питання дефіциту і дасть змогу вийти на профіцит. У разі успіху пошукових робіт ми можемо очікувати за базовим сценарієм видобуток на рівні до 15 мільярдів кубічних метрів газу на рік», — підкреслив міністр.

    А потім перейшов до теми реалізації проектів в електроенергетичній сфері. За словами Едуарда Ставицького, у місті Бар на Вінниччині введено в дію нову високовольтну лінію електропередач завдовжки 72,9 кілометра із розширенням підстанції напругою 330 кіловат. Вона дасть змогу підтримувати стабільнішу напругу в мережі завдяки безперебійному постачанню електроенергії, яке забезпечуватиметься використанням на повну потужність ресурсів Дністровської гідроелектростанції та заощадить близько 250 мільйонів гривень на рік.

    Не менш важливий проект — розширення Каховської ГЕС (передбачає будівництво Каховської ГЕС-2). У цьому контексті йшлося про скорочення пускових і маневрових витрат під час роботи теплових станцій, зменшення споживання вуглеводнів під час виробництва електроенергії, застосування потужностей гідроенергетики для регулювання пікових навантажень в Об’єднаній енергосистемі. Завдяки проекту вдасться зменшити навантаження на оптову ринкову ціну електроенергії. «Планується, що потужність станції становитиме близько 270 мегават. Завершення будівництва станції — до 2019 року. Фінансування цього проекту очікується за рахунок коштів ЄБРР, ЄІБ та KfW. А загальна вартість проекту — близько 400 мільйонів євро», — розставив акценти Едуард Ставицький.

    Присутні також почули, що добудова і пуск другого гідроагрегата Дністровської ГАЕС (відбудеться, відповідно до графіка, у грудні 2013-го) дасть змогу заощадити від 300 до 500 мільйонів гривень на рік і виконати програму заміщення використання природного газу.

    Окрім цього, міністр розраховує, що Угорщина з вересня 2013 року зможе збільшити поставки природного газу в Україну до 15 мільйонів кубічних метрів на добу (нині добові поставки становлять 8,5—10 мільйонів кубів). «Уряд наполегливо працює з диверсифікацією маршрутів постачання газу. У нас працюють два маршрути з Польщею та Угорщиною. З 15 серпня цього року Угорщина збільшила обсяг вже щонайменше вдвічі, а технічні можливості дають змогу збільшити показник утричі», — зазначив він.

    А потім поінформував, що Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) почне працювати на повну потужність у IV кварталі цього року. Вже надано заявку на перекачування нафти на четвертий квартал, закуплено танкери, які у вересні надійдуть у термінали України).

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Премудростям дорожньої безпеки маленьких черкасців вчать ляльки

    Щоб вберегти життя дітей та навчити їх Правилам дорожнього руху, а відповідно і правильній поведінці на проїзній частині, черкаські працівники ДАІ використовують всі можливі для цього заходи.

    У Львові вийде на маршрут новий сучасний трамвай українського виробництва

    На початку липня у Львові вийде на маршрут новий сучасний трамвай українського виробництва. Він був створений у Львові, на заводі Електронмаш, українськими фахівцями з використанням німецьких ...

    Про скасування наказу Державної інспекції України з питань праці від 24.04.2013 № 55, Державна інспекція України з питань праці

    Про скасування наказу Державної інспекції України з питань праці від 24.04.2013 № 55 Відповідно до абзацу другого пункту 15 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади( 731-92-п ), затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 28.12.92 № 731, НАКАЗУЮ:

    Працівникам радіо, телебачення та зв’язку

    Шановні друзі!Щиро вітаю вас із нагоди професійного свята Дня працівників радіо, телебачення та звязку.Сьогодні перед нашою державою стоять відповідальні завдання. Важливо продовжувати розвиток ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого интернет портала.

    Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы молодцы!!! Так хочется пожелать Вам материального благополучия и творческих успехов!

    Чувствуется такая редкая на сегодня забота о ближних. Благодаря столь занимательному ресурсу я, наконец-то, надумался обзавестись выделенной линией.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66