Жилищный адвокат

На Загальнонаціональному форумі з безпеки дорожнього руху обговорили зміни до законодавства

    На Загальнонаціональному форумі з безпеки дорожнього руху обговорили зміни до законодавстваЩороку Державтоінспекція фіксує від 200 до 220 тис. дорожньо-транспортних пригод. Третя частина з них — ДТП з постраждалими. Ще майже 5 тис. людей загинули в аваріях лише протягом минулого року.

    Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту Державтоінспекції МВС України Сергій Будник в ході відкриття сьогоднішнього Загальнонаціонального форуму з безпеки дорожнього руху.

    «Головна мета заходу — приведення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху до європейських стандартів, початок нових форм і методів профілактики аварійності», — розповів Сергій Будник.

    За його словами, представники зацікавлених вітчизняних міністерств, служб і відомств, громадських організацій та ЗМІ обговорюватимуть вже напрацьовані ініціативи та пропозиції щодо поліпшення загальної ситуації на дорогах країни, а також внесуть пропозиції щодо реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні.

    «Серед головних і активно обговорюваних напрямків — загальна підготовка учасників дорожнього руху, медичне забезпечення, як водіїв, так і пішоходів, вимоги до інфраструктури доріг та їх взаємозв'язок з ДТП і в обов'язковому порядку обговоримо ключову роботу ЗМІ у виконанні завдань з пропаганди безпечної поведінки на дорозі», — зазначив Будник.

    Він також додав, що учасники форуму підготують проект закону, головна мета якого — вдосконалення безпеки дорожнього руху за європейськими стандартами.

    Документ, за словами Будника, актуальний і важливий для українського суспільства. Він обов'язково буде винесений на широке обговорення громадськості перед його схваленням. «Сподіваємося, вже восени законопроект буде прийнятий у парламенті».

    Будник також запевняє, що актуальність проблеми в тому, що з початку цього року смертність на дорогах в порівнянні з аналогічним періодом минулого збільшилася майже на 10 %. «Правда, вже в червні — липні ситуація з ДТП дещо стабілізувалася, і навіть статистика смертей трохи зменшилася, все одно це не дає приводу заспокоюватися і сидіти, склавши руки».

    Важливо найближчим часом вирішити й проблему, пов’язану з технічним оснащенням підрозділів ДАІ. Зокрема, мова йде про автоматичну фіксацію правопорушень на дорогах країни.

    «Поки в цьому питанні всі складності знаходяться виключно в правовому полі», — підкреслив Будник.

    В разі її вирішення виключається головний фактор корупційних діянь — особисте спілкування інспектора ДПС з учасниками дорожнього руху, а також буде реалізовано важливий принцип невідворотності покарання за порушення ПДР.

    До речі, представники ДАІ ратують за те, щоб Правилами дорожнього руху значно підняти юридичний статус і зрівняти їх із звичайними Законами країни.

    При цьому, правоохоронці розраховують на масову підтримку представників громадських організацій та громадськості в цілому.

    У той же час, представник міністерства охорони здоров’я Микола Квітка нарікає на те, що проблема дорожнього руху крок за кроком набуває загрозливих масштабів і в цілому замахується на національну безпеку держави.

    «У зв'язку з цим у відомстві напрацьовані конкретні заходи, котрі пов'язані, насамперед, з посиленням контролю за роботою медичних комісій, а також пропонується посилити контроль за рейсовими оглядами водіїв», — зазначив Квітка і підкреслив, що методичні вказівки з цього приводу вже підготовлені і направлені на підприємства, які працюють у сфері пасажирських перевезень.

    Важливим, за словами Квітки, є також вивчення психофізіологічних якостей, як водіїв, так і пасажирів.

    «Пішохід, який хоча б раз перейшов дорогу на червоне світло світлофора і водій, котрий перетнув подвійну суцільну, вже є неврівноваженою людиною і потребує психофізіологічної допомоги», — додав Квітка.

    У МОЗ також зазначили, що розраховують на підтримку громадськості.

    Модератор форуму, голова оргкомітету та керівник секції по роботі з громадськими організаціями, ЗМІ та корпоративним сектором Віталій Воронін також вважає, що проблема аварійності на дорогах — проблема загальна і проблема кожного з українців і для її ефективного вирішення одного бажання мало.

    «Не зайвим було б у загальноосвітні та вищі школи запровадити спеціалізовані програми із зацікавленості молоді якісно виконувати ПДР. Ще аварійність на дорогах — соціальна проблема. Тому роль ЗМІ з пропаганди європейських стандартів поведінки на дорогах лише підсилюють актуальність проблеми», — підсумував організатор форуму.

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ПАТ "КЛАСИКБАНК", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ПАТ "КЛАСИКБАНК"

    Шановні судді, працівники апаратів судів, колеги, друзі!

    Шановні судді, працівники апаратів судів, колеги, друзі!

    Про затвердження на січень 2013 року вирівнювальних націнок (знижок) з розрахунку на 1 МВт·год відпущеної з ОРЕ електроенергії на території здійснення ліцензованої діяльності постачальників електричної енергії за регульованим тарифом, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про затвердження на січень 2013 року вирівнювальних націнок (знижок) з розрахунку на 1 МВт·год відпущеної з ОРЕ електроенергії на території здійснення ліцензованої діяльності постачальників електричної енергії за регульованим тарифом

    Про видачу та переоформлення ліцензій, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про видачу та переоформлення ліцензій Відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ) та постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698( 1698-2000-п ) "Про затвердження переліку органів ліцензування" НАКАЗУЮ:

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Благодарим всех, от кого зависит работа этого портала.

    Этот интернет сайт классный! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Этот портал ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще! Дерзайте!

    Хочу просто поблагодарить Вас!. Абсолютно случайно набрел на этот ресурс, чему очень рад! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66