Жилищный адвокат

На Загальнонаціональному форумі з безпеки дорожнього руху обговорили зміни до законодавства

    На Загальнонаціональному форумі з безпеки дорожнього руху обговорили зміни до законодавстваЩороку Державтоінспекція фіксує від 200 до 220 тис. дорожньо-транспортних пригод. Третя частина з них — ДТП з постраждалими. Ще майже 5 тис. людей загинули в аваріях лише протягом минулого року.

    Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту Державтоінспекції МВС України Сергій Будник в ході відкриття сьогоднішнього Загальнонаціонального форуму з безпеки дорожнього руху.

    «Головна мета заходу — приведення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху до європейських стандартів, початок нових форм і методів профілактики аварійності», — розповів Сергій Будник.

    За його словами, представники зацікавлених вітчизняних міністерств, служб і відомств, громадських організацій та ЗМІ обговорюватимуть вже напрацьовані ініціативи та пропозиції щодо поліпшення загальної ситуації на дорогах країни, а також внесуть пропозиції щодо реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні.

    «Серед головних і активно обговорюваних напрямків — загальна підготовка учасників дорожнього руху, медичне забезпечення, як водіїв, так і пішоходів, вимоги до інфраструктури доріг та їх взаємозв'язок з ДТП і в обов'язковому порядку обговоримо ключову роботу ЗМІ у виконанні завдань з пропаганди безпечної поведінки на дорозі», — зазначив Будник.

    Він також додав, що учасники форуму підготують проект закону, головна мета якого — вдосконалення безпеки дорожнього руху за європейськими стандартами.

    Документ, за словами Будника, актуальний і важливий для українського суспільства. Він обов'язково буде винесений на широке обговорення громадськості перед його схваленням. «Сподіваємося, вже восени законопроект буде прийнятий у парламенті».

    Будник також запевняє, що актуальність проблеми в тому, що з початку цього року смертність на дорогах в порівнянні з аналогічним періодом минулого збільшилася майже на 10 %. «Правда, вже в червні — липні ситуація з ДТП дещо стабілізувалася, і навіть статистика смертей трохи зменшилася, все одно це не дає приводу заспокоюватися і сидіти, склавши руки».

    Важливо найближчим часом вирішити й проблему, пов’язану з технічним оснащенням підрозділів ДАІ. Зокрема, мова йде про автоматичну фіксацію правопорушень на дорогах країни.

    «Поки в цьому питанні всі складності знаходяться виключно в правовому полі», — підкреслив Будник.

    В разі її вирішення виключається головний фактор корупційних діянь — особисте спілкування інспектора ДПС з учасниками дорожнього руху, а також буде реалізовано важливий принцип невідворотності покарання за порушення ПДР.

    До речі, представники ДАІ ратують за те, щоб Правилами дорожнього руху значно підняти юридичний статус і зрівняти їх із звичайними Законами країни.

    При цьому, правоохоронці розраховують на масову підтримку представників громадських організацій та громадськості в цілому.

    У той же час, представник міністерства охорони здоров’я Микола Квітка нарікає на те, що проблема дорожнього руху крок за кроком набуває загрозливих масштабів і в цілому замахується на національну безпеку держави.

    «У зв'язку з цим у відомстві напрацьовані конкретні заходи, котрі пов'язані, насамперед, з посиленням контролю за роботою медичних комісій, а також пропонується посилити контроль за рейсовими оглядами водіїв», — зазначив Квітка і підкреслив, що методичні вказівки з цього приводу вже підготовлені і направлені на підприємства, які працюють у сфері пасажирських перевезень.

    Важливим, за словами Квітки, є також вивчення психофізіологічних якостей, як водіїв, так і пасажирів.

    «Пішохід, який хоча б раз перейшов дорогу на червоне світло світлофора і водій, котрий перетнув подвійну суцільну, вже є неврівноваженою людиною і потребує психофізіологічної допомоги», — додав Квітка.

    У МОЗ також зазначили, що розраховують на підтримку громадськості.

    Модератор форуму, голова оргкомітету та керівник секції по роботі з громадськими організаціями, ЗМІ та корпоративним сектором Віталій Воронін також вважає, що проблема аварійності на дорогах — проблема загальна і проблема кожного з українців і для її ефективного вирішення одного бажання мало.

    «Не зайвим було б у загальноосвітні та вищі школи запровадити спеціалізовані програми із зацікавленості молоді якісно виконувати ПДР. Ще аварійність на дорогах — соціальна проблема. Тому роль ЗМІ з пропаганди європейських стандартів поведінки на дорогах лише підсилюють актуальність проблеми», — підсумував організатор форуму.

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Українцям скасують плату пенсійного збору при другій реєстрації авто

    ВР ухвалила в першому читанні проект закону Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів.

    Комитет парламента не поддержал законопроект о повышении требований для избрания судей

    Сегодня состоялось заседание Комитета Верховного Совета Украины по вопросам правосудия. Следует отметить, что ранее заседание Комитета планировалось провести в традиционный для этого парламентского ...

    куповану на Оптовому ринку електроенергії України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Щодо затвердження на червень 2013 року сум коригування платежів ліцензіатів з постачання електроенергії за регульованим тарифом за електричну енергію, куповану на Оптовому ринку електроенергії України

    Операторы и провайдеры обязаны сообщать об изменении тарифов каждому абоненту

    Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере связи и информатизации подготовила письмо №01-4020/10 от 02.07.2012г., разъясняющее некоторые положения Правил предоставления и ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

    Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет проект!

    Большое спасибо создателям этого интернет проекта!!! Он действительно - находка! Дерзайте!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66