Жилищный адвокат

Про видачу дубліката виконавчого листа - Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетр - Спаї В. В.

  1. УХВАЛА

Справа № 199/11793/13-ц

(6/199/1171/13)

УХВАЛА

30.12.2014

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Спаї В.В.,

секретар - Шахназарян М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпропетровську подання державного виконавця Амур-Нижньодніпровського ВДВС Дніпропетровського міського управління юстиції ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа,

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець звернувся до із заявою про видачу дубліката виконавчого листа, в обґрунтування її посилаючись на те, що на виконанні в АНД ВДВС ДМУЮ перебуває виконавче провадження з примусового виконання судового наказу №2н-2208, виданого 23.09.2011 р. Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ «Укртелеком» суми в розмірі 408,98 грн.

Однак, в ході проведення виконавчий дій оригінал виконавчого листа був втрачений при пересилці до іншого відділу ДВС, у звязку з чим проводити виконавчі дії про стягнення суми заборгованості на даний час не має можливості, у звязку з чим у поданні й заявлено вимогу про видачу дубліката виконавчого листа.

Відповідно до ч. 2 ст. 370 ЦПК України заява про видачу дубліката розглядається в судовому засіданні з викликом сторін і заінтересованих осіб. Їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про видачу дубліката.

Враховуючи те, що заява про видачу дубліката розглядається в судовому засіданні з викликом сторін і заінтересованих осіб, проте, їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про видачу дубліката виконавчого листа (ч. 2 ст. 370 ЦПК), при розгляді подання про видачу дубліката виконавчого листа суд дійшов до висновку про наявність підстав задоволення подання та при цьому виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 370 ЦПК України замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право за заявою стягувача або поданням державного виконавця видати його дублікат.

Як було встановлено судом на підставі подання державного виконавця АНД ВДВС ДМУЮ на виконанні в АНД ВДВС ДМУЮ перебуває виконавче провадження з примусового виконання судового наказу №2н-2208, виданого 23.09.2011 р. Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ «Укртелеком» суми в розмірі 408,98 грн. Однак, в ході проведення виконавчий дій оригінал виконавчого листа був втрачений при пересилці до іншого відділу ДВС, у звязку з чим проводити виконавчі дії про стягнення суми заборгованості на даний час не має можливості.

Враховуючи, таким чином, те, що рішення Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, за яким виданий виконавчий лист, не виконано, та зважаючи на те, що обов'язковість рішень суду становить одну із основних засад судочинства (ст. 129 Конституції України), а кожна із сторін має право на виконання судового рішення в частині, що стосується цієї сторони (ст. 31 ЦПК), суд вважає за необхідне заяву про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити, тому, керуючись ст. 8, п. 1 ч. 1 ст. 208, ст. 370 та ст. 210 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Амур-Нижньодніпровського ВДВС Дніпропетровського міського управління юстиції ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа судового наказу, №2н-2208, виданого 23.09.2011 р. Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ «Укртелеком» суми в розмірі 408,98 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання до апеляційного суду Дніпропетровської області через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська протягом пяти днів з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

С ноября в отделениях Укрпочты можно приобрести электронные железнодорожные билеты

С 1 ноября 2014 года национальный оператор почтовой связи предоставляет возможность потребителям покупать электронные билеты на поезда Укрзализныци в любом отделении почтовой связи или он-лайн на корпоративном сайте Укрпочты.

На посту ДАІ Харківщини правоохоронці затримали озброєного чоловіка

Завдяки професійним діям бійців спеціального батальйону міліції, які ризикуючи власним життям присікли злочинні дії зухвалого злодія, жертв серед цивільних громадян вдалося уникнути.

Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством «Центральна збагачувальна фабрика «Криворізька», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритим акціонерним товариством «Центральна збагачувальна фабрика «Криворізька»

При розлученні потрібно домовлятися, Редакції виданьПри розлученні потрібно домовлятися

Мій чоловік пішов з родини, пропонує розірвати шлюб. Я не заперечую, тим більше що за спільною згодою двоє наших дітей залишаться зі мною. Але проблема в тому, що проживаємо ми в квартирі, яка належить частково чоловікові, частково — його батькам. Зі свекрами в мене нормальні взаємини, вони люблять своїх онуків, знаю, що на вулицю нас не виженуть. Та все ж хвилююся — яке майбутнє нас очікує?

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Для меня это находка! Вторую неделю зависаю на интернет проекте и валить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!

Добрый день!

Сайт просто класс так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66