Жилищный адвокат

Про встановлення факту - Свердловський міський суд Луганської області - Бабенко С. Ш.

  1. РІШЕННЯ
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 427/10104/13-ц

Провадження № 2-о/427/501/13

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.12.2014 року

Свердловський міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Бабенко С.Ш.,

при секретарі Пархоменко Є.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду міста Свердловська Луганської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (заінтересована особа КП «Свердловське міжрайонне бюро технічної інвентаризації») про встановлення факту, що має юридичне значення, -

в с т а н о в и в:

Заявник звернулася до Свердловського міського суду з дійсною заявою про встановлення фактів, що мають юридичне значення, в обґрунтування вимог зазначивши, що відповідно до нотаріально посвідченого 26.01.2006р. договору дарування частини житлового будинку (реальний) її батьки ОСОБА_2 та ОСОБА_3 подарували їй 1/4 частину житлового будинку АДРЕСА_1, загальною площею 69,2 кв.м, житловою площею 47,5 кв.м, з належними до неї господарськими будівлями та спорудами: «Д» - гараж, «З» - 1/4 частина літньої кухні, «Л» - сарай, №1-2 - 1/4 частина огорожі, І - замощення.

24.02.2006р. цей договір заявник зареєструвала у КП «Свердловське МБТІ».

На даний час у заявника виникла необхідність продати вказане майно, з приводу чого вона звернулась до нотаріальної контори, де при перевірці документів з'ясувалось, що в договорі дарування не вказаний порядковий номер 1/4 частини будинку. Порядковий номер не вказаний також в технічному паспорті на будинок та у витягу про реєстрацію права власності на нерухоме мано. У зв'язку з цим заявнику було рекомендовано звернутись до суду з відповідною заявою.

Заявник просить суд постановити рішення, яким встановити факт, що належна їй на праві власності відповідно до договору дарування частини житлового будинку (реальний) від 26.01.2006р., посвідченого приватним нотаріусом Свердловського міського нотаріального округу ОСОБА_4, 1/4 частина житлового будинку АДРЕСА_1, становить окрему ізольовану квартиру АДРЕСА_1.

У судове засідання заявник не з'явилась, звернулась до суду з заявою про розгляд справи за її відсутністю, заявлені вимоги підтримує у повному обсязі, наполягає на їх задоволенні.

Представник заінтересованої особи КП «Свердловське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» Калютичева Т.В. у судове засідання не з'явилася, надала суду письмову заяву про розгляд справи за її відсутністю, заявлені вимоги визнає у повному обсязі, проти вимог заявника не заперечує. Відповідно до пояснювальної записки, житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1, має два поверхи.

Дослідивши матеріали цивільної справи та інвентаризаційної справи КП «Свердловське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» №13125, суд вважає вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, оскільки ці правовідносини регулюються вимогами ст.256 ЦПК України, згідно якої судом встановлюються факти, які мають юридичне значення і від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб.

Відповідно до договору дарування частини житлового будинку (реальний) від 26.01.2006р., посвідченого приватним нотаріусом Свердловського міського нотаріального округу ОСОБА_4, ОСОБА_1 на праві власності належить 1/4 частина житлового будинку АДРЕСА_1.

Відповідно до наданого технічного паспорту на індивідуальний житловий будинок, виданого КП "Свердловське міжрайонне бюро технічної інвентаризації" 17.11.2005р., 1/4 частина житлового будинку АДРЕСА_1, яка належить ОСОБА_1, має розмір загальної площі 69,2 кв.м, розмір житлової площі 47,5 кв.м, та до неї належать господарські будівлі та споруди: «Д» - гараж, «З» - 1/4 частина літньої кухні, «Л» - сарай, №1-2 - 1/4 частина огорожі, І - замощення.

Відповідно до ст.186 ЦК України річ, призначена для обслуговування іншої (головної) речі і пов'язана з нею спільним призначенням, є її приналежністю.

Судом достовірно встановлено, що 1/4 частина житлового будинку АДРЕСА_1, яка належить ОСОБА_1, дійсно становить окрему ізольовану квартиру АДРЕСА_1. Цей факт підтверджується даними будинкової книги на це майно, витягом з рішення виконкому Свердловської міської ради №470 від 15.11.2005р..

При таких обставинах суд вважає доведеними вимоги заявника, і, оскільки встановлення даного факту має для неї юридичне значення, тому що дозволяє їй у встановленому законом порядку реалізувати про право на житловий будинок, вважає за необхідне їх задовольнити.

На підставі ст.ст.256-259 ЦПК України, ст.186 ЦК України, керуючись ст.ст.10,11,15,60,212-215,223,294 ЦПК України, суд

в и р і ш и в :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення задовольнити.

Встановити факт, що належна ОСОБА_1 на праві власності відповідно до договору дарування частини житлового будинку (реальний) від 26.01.2006р., посвідченого приватним нотаріусом Свердловського міського нотаріального округу ОСОБА_4, 1/4 частина житлового будинку АДРЕСА_1, становить окрему ізольовану квартиру АДРЕСА_1.

Апеляційна скарга на рішення суду подається через суд першої інстанції до апеляційного суду Луганської області протягом десяти днів з дня його проголошення. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий С.Ш. Бабенко

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.


Вам это будет интересно:

Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2012 р. за № 1380/21692 Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад

які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів, ТОВ "АФ "Селена - Аудит ЛТД", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів, ТОВ "АФ "Селена — Аудит ЛТД"

Без надзвичайних ситуацій

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, повязані з несприятливими погодними умовами в зимовий період, у Державній службі з надзвичайних ситуацій створено оперативний штаб.

«Бандитської романтики» поменшає?

Проведений правоохоронцями день відкритих дверей став одним із багатьох заходів, які регулярно проходять на Житомирщині задля якнайширшого інформування громадськості про роботу міліції та поліпшення ...

Консультации по недвижимости
Адвокат по ЖКХ
Рекомендовано !
Киевские судебные решения

№910/22831/14

Судья: Васильченко Т.В.
07.01.2015

№757/24024/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015
Новости жилищных адвокатов
Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

Об Адвокате
Просто отличный сайт! Хорошенький интернет сайтик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет проект!

Привет!. Абсолютно случайно набрел на этот интернет проект, чему сильно рад и доволен! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в интернете!

Здравствуйте!
Публикации о недвижимости
О налогообложении операции с недвижимостью ...

О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

Что лучше агент по недвижимости или адвокат

Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66