Жилищный адвокат

Які таємниці приховує закулісся

    Які таємниці приховує закулісся

    У харківській галереї «Маестро» показали театральні костюми

    Яскравою експозицією, де зібрані не лише театральні костюми, а й ескізи до них і макети декорацій до спектаклів, галерея відзначає своє 15-річчя. За цей час її полюбили харків’яни та гості міста, вона зажила слави одного з центральних виставкових майданчиків обласного центру. Тут можна ознайомитися з високою майстерністю найрізноманітніших авторів, зокрема й тих, що становлять вагомий потенціал харківської художньої школи.

    На нинішній виставці зібрано роботи художників, які в різний час працювали над постановками спектаклів на сцені Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М. Лисенка. Крім цього, там представлено також експонати з колекції Харківського художнього музею.

    — Будь-яка театральна виставка — це завжди свято, — каже заступник директора з наукової роботи художнього музею Лариса Абраменко. — Такі виставки дають змогу глядачам трохи зазирнути за лаштунки, відхилити завісу таємниці, якою завжди оповите театральне життя.

    І справді, відвідувачі галереї можуть побачити ескізи до спектаклів, які вже давно зійшли зі сцени, або ж ті, які й зовсім не були реалізовані. Чимало тут виставлено костюмів, що задіяні у спектаклях, які йдуть нині. Всі їх можна розглянути зблизька, а не з глядацького залу.

    — Усе, що ви бачите, — це лише дещиця тієї гігантської роботи, яка триває в оперному театрі впродовж його існування, — пояснює директор галереї, завідувач виставкового відділу театру Тарас Селіхов. — У галереї та у фойє театру опери і балету експонували понад 50 виставок театральних художників, які працюють зі сценографією, костюмами, афішами та фото. Було багато тематичних виставок, зокрема російські художники театру на харківській сцені, а також виставки, присвячені окремим виконавцям.

    За словами Тараса Селіхова, коли лише задумували відкриття цього виставкового майданчика у Харкові, в основу його роботи як театральної галереї поклали завдання популяризувати театральне мистецтво. І з дня відкриття галерея не змінює свого призначення, хоч у її стінах широко експонуються й персональні та колективні виставки живопису, графіки, авторської ляльки, печворку, гобелену, прикладного мистецтва і дитячих малюнків. Нині за кількістю відвідувачів галерея театру найпопулярніша серед схожих у місті закладів.

    — Передовсім приваблює різноманіття майстрів, які виставляють тут свої роботи, — зазначає відвідувачка Олена Чирва. — Однак має значення й те, що вхід у галерею безплатний. Для мене, студентки, це дуже важливо. До того ж, ця галерея працює без вихідних.

    Проте, як розповіли дівчата-відвідувачки, вони побоюються, що невдовзі в них і в інших городян, які люблять театр, не буде можливості безплатно спілкуватися з високим мистецтвом. Адже містом поповзли чутки, що цей некомерційний проект можуть закрити уже найближчим часом.

    Не спростував, на жаль, цих чуток та висловив занепокоєння щодо них і Тарас Селіхов. За його словами, Харківський національний театр опери і балету ім. М. Лисенка передають із комунальної у державну власність. Сталося так, що частина приміщень театру, зокрема те, в якому розташована галерея, залишаються в обласній власності. «Справді, є побоювання, бо ситуація не зрозуміла, чи галерея продовжуватиме роботу, адже ми були структурою театру», — зазначив Т. Селіхов.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про погодження передачі будівлі у смт Оратів у державну власність, Кабінет Міністрів України

    Про погодження передачі будівлі у смт Оратів у державну власність Погодитися з пропозицією Генеральної прокуратури України та Оратівської селищної ради (Вінницька область) щодо передачі будівлі по вул. І. Франка, 6, у смт Оратів у державну власність із закріпленням її на праві оперативного управління за Генеральною прокуратурою України.

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 04.10.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації з питань застосування факсиміле при складанні первинних документів, документів бухгалтерської та податкової звітності, Державна податкова служба України

    Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації з питань застосування факсиміле при складанні первинних документів, документів бухгалтерської та податкової звітності

    Нестабільний графік роботи впливає на здатність завагітніти

    Вчені у Великій Британії встановили зв'язок між робочими змінами жінки та ризиком мати проблеми з заплідненням.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет проект просто отпад. Действительно полезный и в тоже время функциональный интернет портал.

    Этот ресурс - удивительный.

    Просто замечательный! Хорошенький ресурсик! Очень здорово. Всё доступно и легко. Спасибо за профессиональный интернет сайт!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66