Жилищный адвокат

Буква закону практикою перевіряється

    Буква закону практикою перевіряється

    У Криму виконують законодавство про рекламу тютюнових виробів, але побоюються необгрунтованих штрафів

    У Сімферополі днями відбувся семінар «Проблемні питання застосування законодавства щодо реклами тютюнових виробів», організований Українським союзом промисловців і підприємців (УСПП) за участю представників Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів і Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України. Доповідачі відповіли на запитання підприємців, задіяних у роздрібній торгівлі сигаретами, розповіли про результати проведених перевірок та про порядок стягнення штрафів за порушення нового закону про рекламу, спонсорство та стимулювання продажу тютюнових виробів (ЗУ №3778).

    З ∂рунтовними доповідями на семінарі виступили начальник відділу управління захисту прав споживачів і реклами Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Олег Кобельков, голова Комісії УСПП з питань економічної політики Юлія Дроговоз, начальник відділу контролю реклами Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Автономної Республіки Крим Сергій Файнгольд, а також головний спеціаліст відділу інспекції півострова Микола Ходус.

    За словами О. Кобелькова, новий закон створює труднощі не лише для підприємців, а й для контролюючого органу, оскільки не дає чітких визначень уживаних у ньому понять, зокрема таких, як «реклама та стимулювання продажу тютюну», «ідентифікація чи асоціація з тютюновим виробом» та ін. При цьому за його порушення передбачені високі штрафи — від 30 до 50 тисяч гривень. Перелік порушень визначено постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 р. №693. Натомість «Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів та її територіальні органи є єдиним органом, який має право здійснювати контроль за виконанням нового закону», — зауважив О. Кобельков.

    Він уточнив, що представники Держспоживінспекції можуть проводити планові та непланові перевірки торгових точок. У разі підтвердження факту порушень складають протокол. Розгляд справ проводиться в присутності уповноважених осіб суб’єкта господарювання на підставі наданих ними пояснень та заперечень (за наявності). За результатами розгляду справи приймається рішення про стягнення штрафу. Рішення оформлюється постановою. Сума штрафу сплачується добровільно або стягується в судовому порядку. Оскарження рішень органів Держспоживінспекції може здійснюватися в суді. Термін для судового оскарження — один місяць.

    Водночас С. Файнгольд повідомив, що за результатами перевірок точки продажу тютюнових виробів у Криму діють у відповідності до нового законодавства. Починаючи з 16 вересня, коли новий закон набув чинності, в АРК не було накладено жодного штрафу за його порушення.

    Представники підприємств роздрібної торгівлі отримали відповіді і на більш вузькі запитання — щодо можливості надання покупцеві інформації про тютюнову продукцію відповідно до Закону «Про захист прав споживачів», розміщення сигарет на вітринах, розміщення цінників на пачках. Держспоживінспекція підтвердила, що це не є порушенням нового законодавства. Не вважається рекламою і вивіска чи табличка з інформацією про зареєстроване найменування особи. Завершуючи діалог, торговельні працівники підтримали також законопроект №11170, який спрямований на вдосконалення чинного законодавства про рекламу тютюнових виробів і усунення можливостей різного тлумачення тих самих норм.

    Семінар у Сімферополі — це вже другий захід, організований Українським союзом промисловців і підприємців з проблемних питань виконання ЗУ №3778. Перший був організований УСПП спільно з Радою підприємців при КМУ 26 вересня 2012 року.

    ДОВІДКА «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Володимир ЛЕВЧЕНКО: «Перші монети карбувалися у Луганську і в Італії»

    Поряд з іншими символами державності одним з її невідємних атрибутів є національні гроші. Нагадаємо читачам нашої газети, що відповідно до Указу Президента грошова реформа в нашій державі проводилася ...

    Про внесення змін до наказу Мінагрополітики України від 10 травня 2012 року № 258, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2013 р. за № 260/22792 Про внесення змін до наказу Мінагрополітики України від 10 травня 2012 року № 258

    Рада суддів України у співпраці з Проектом USAID «Справедливе правосуддя» проведе міжнародну конференцію «Суддівська етика: плекання громадської довіри та впевненості»

    ПРОЕКТ «СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ» РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ   ПРОЕКТ «СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ»РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ 13 ...

    В Киевской области суд отобрал у 40 владельцев земучастки стоимостью свыше 16 млн.

    Обуховский районный суд удовлетворил два иска прокуратуры Киевской области о возвращении в собственность государства земельных участков.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет проект просто супер очень много чего здесь интересного и необходимого. Желаю вам держаться высоко и всего самого... в Вашей работе!

    Для меня это огромная находка! Третью неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на сайте и уходить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!

    Спасибо создателям этот ресурса!!! Он на самом деле - находка! Так держать!!! Удачи!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66