Жилищный адвокат

Перший сніг. Як завжди, несподіваний?

    Перший сніг. Як завжди, несподіваний?

    Як комунальники, дорожні служби й рятувальники підготувалися до зими

    Львівщина. Це тільки прелюдія зими

    Негода суне в Україну. Крижаний холод і перші легкі заметілі, що викликають захоплення перехожих, надто дітей, для комунальників — як перший дзвіночок і дуже доречне нагадування: до справжньої зими треба належно підготуватися, аби морози і снігопади не застали зненацька. Плюсова температура не дала змоги сформувати сніговий покрив. Навіть у гірських районах сніг перетворювався на талу воду. Лише на перевалах легким морозцем прихопило міжнародну автомагістраль. Уже кілька днів у посиленому режимі працюють дорожники: вночі, коли почалися заморозки, карпатські дороги посипали піскосумішшю. Загалом, повідомили у Львівській облдержадміністрації, техніка і служби готові до роботи у зимових умовах. Закуплено в достатній кількості піскосуміш і 75 відсотків від потреби солі. Натомість через недостатнє фінансування бракує коштів на придбання пального для снігоприбиральної техніки.

    До початку зимового сезону підготувалися і комунальники обласного центру. Для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі міста організовано чергування 16 одиниць спеціальної техніки: снігоприбиральних машин, піскорозкидувачів і навантажувачів. Загалом до прибирання міських вулиць, повідомили у прес-службі Львівської міської ради, буде залучено 130 одиниць спецтехніки. Готові до роботи і двірники: вони розчищатимуть вулиці і прилеглі до будинків території, як і у попередні роки, старим дідівським способом — з допомогою лопат. Та наразі плюсова температура дала комунальникам незначний тайм-аут до першого серйозного снігопаду.

    Волинь. Рятувальники вам шини не замінять!

    Черги на шиномонтажних пунктах в Луцьку нагадали: час міняти гуму на зимову!

    — Це не просто данина моді, а продиктована самим життям вимога. Адже після пониження температури зачепи на літніх шинах «працюють» погано, — розповів знаний у Луцьку фахівець з ремонту автомобілів Костянтин Вакуленко. — М'якіша гума на них краще викидає з шин сніг, що сприяє щільнішому зчепленню її із дорожнім полотном. Та й «малюнок» їх протекторів створений спеціально для їзди засніженими чи вкритими льодом дорогами.

    Порада фахівця, звичайно, слушна. Але той, хто має вдосталь вільних коштів і більше турбується про безпеку, нині може без зайвих клопотів придбати ще один комплект нових зимових шин, шипувати їх і встановити на комплект дисків. Тоді процес зміни автомобільних «черевиків» буде взагалі красивим.

    — Але нині на мокрих дорогах незайвим буде нагадати: автомобілі з шипованою гумою мають значно коротший гальмівний шлях, — нагадують фахівці.

    Перший сніг і перші морози, які щороку приходять несподівано, стають своєрідним іспитом для дорожників, працівників комунальних служб і рятувальників. На Волині, як показує багаторічна практика, вони працюють в основному добре, з розумінням покладеної на них відповідальності.

    — Хоча сам статус і завдання нашої служби передбачають постійну готовність виїзду на будь-яке лихо, рятувальники теж, як і всі, підготувалися до зими, — повідомив помічник начальника територіального управління МНС в області Володимир Нестеров. — Найперше, це були роботи з підготовки техніки і спеціального майна до роботи в умовах низьких температур. У розпорядженні служб цивільного захисту, комунальних та інших формувань екстреного реагування є вдосталь техніки, яка може бути використана під час ліквідації надзвичайних ситуацій в зимовий період. Це — півтори сотні автокранів, 230 екскаваторів, майже півтисячі тракторів, 80 бульдозерів, 88 навантажувачів, 10 одиниць снігоочисної техніки, 28 пересувних електростанцій тощо.

    Тож, на випадок чого, рятувальники підстрахують. Хоча, звісно, було б краще, аби прихід зими не потребував їхнього втручання!

    Сніг прикрасив все навколо, але й додав проблем. Фото УНІАН

    Буковина. Вдарили сіллю по ожеледиці

    Буковинські дороги — самі підйоми і спуски. В негоду вони перетворюються для водіїв на суцільне випробування майстерності і технічного стану авто.

    — Ми зробили все можливе, аби у морози і снігопади рух на наших дорогах залишався безпечним і безперебійним. Траси загального користування у належному експлуатаційному стані, — запевняє начальник Служби автомобільних доріг Чернівецької області Ігор Гах.

    Для боротьби з ожеледицею автодорожники запаслися з лишком піском, сіллю і спеціальною сумішшю, яку вже завезено і складовано поблизу найпроблемніших дорожніх ділянок. Навіть встановили на крутих поворотах додаткових 300 снігостримувальних щитів, а також зі сторонніми організаціями домовилися про 23 одиниці важкої техніки, яка допоможе автодорожникам і водіям у разі надзвичайних ситуацій.

    — Що важливо, цієї зими нашим співробітникам, працівникам усіх служб, які чергуватимуть на дорогах у будь-яку негоду, буде де зігрітися і перепочити. Стаціонарні і переносні пункти обігріву відремонтовано і забезпечено необхідним обладнанням, у тому числі оперативним радіозв’язком, — розповів Ігор Гах.

    Тернопілля. Теплий тротуар ще не вмикали

    У хлопчиків і дівчаток нині радість — пішов сніг. Вони ліпили маленьких снігових баб, гралися у сніжки.

    Перший сніг на Тернопільщині нагадав комунальникам, дорожникам, владі і краянам про насування холодної пори. В області з першими «білими мухами» створили оперативний штаб координації дій із проведення заходів і мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із погіршенням погодних умов осінньо-зимового періоду. Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Марія Степанова каже, що всі котельні краю працюють, тепломережі в належному стані, людям тепло подають, посипальних матеріалів «заготовили, згідно з нормативами». У в. о. начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради Миколи Лесіва у голосі більше впевненості. Називає, скільки заготовили кубічних метрів піску, тонн солі та шлаку й твердить, що цієї маси вистачить на цілу зиму. Всі піскороздавачі готові до виїзду. З першим снігом стали чергувати вдень і вночі відповідні служби, аби вчасно посипати сумішами дороги, міські вулиці, підйоми й перехрестя. Торік, мабуть, чи не єдині у країні, в Тернополі встановили на пішохідній частині, що веде центральною спадистою вулицею, теплий тротуар. Його обладнали системою підігріву, і працюватиме він за таких погодних умов, коли якраз відбувається процес обледеніння. Наразі його ще не вмикали.

    Як на автошляхах? Начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ в області Микола Лецкалюк зазначає, що за час випадання першого снігу зафіксували кілька дорожньо-транспортних пригод. На щастя, обійшлося лише матеріальними збитками. Проте нинішні погодні умови значно ускладнили ситуацію на дорогах. Водіям треба пам’ятати про мокру трасу, потурбуватися про підготовку автомашин до зимової пори й бути розважливим, керуючи транспортним засобом. Перший сніг, здається, працівників дорожніх служб зненацька не застав. Приміром, у Монастириському районі випало майже 5 см снігу. Дорожники взялися ліквідовувати зимову слизькість: обробляли підйоми і спуски протибуксуючими матеріалами.

    Закарпаття. Ми маємо встигати за погодою

    —Комунальні служби до снігу та холодів готові стовідсотково, — розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Закарпатської облдержадміністрації Василь Романець. — Будь-якої хвилини можуть приступити до роботи 109 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки, в арсеналі маємо 4,1 тонни піскосуміші та реагентів.

    За готовність опалювальних пристроїв головний комунальник області спокійний: вся бюджетна сфера на автономному забезпеченні. Прилади перевірені. Не так усе добре зі снігозбиральною та іншою спецтехнікою для роботи взимку: вона роками не оновлювалася, на комунальних шляхах, на відміну від державних автомагістралей, її бракує. Нестача механізмів відчувається в районах області. Про закупівлю агрегатів домовляються із галузевим міністерством.

    А у рятувальників гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС у Закарпатській області — свої турботи. Перевіряють оснащення, звіряють карти маршрутів, налагоджують зв’язки з волонтерами та турфірмами.

    — До екстремальних умов готувалися ретельно, — говорить начальник частини Віктор Опаленик. — Минулого сезону тричі визволяли людей, що зависали у повітрі під час аварійних зупинок канатно-крісельних доріг. А це висота — 15-20 метрів, люди на пронизливому вітрі і холоді.

    Крім того, з початку року у горах було врятовано 259 любителів екстриму. Вони рушають у походи і за найбільш небезпечних погодних умов. Поки такі не настали, рятувальники тренуються в «мирних» умовах. Останнє заняття відбулося на найбільшому в області підйомнику — на горі Красія, що у селі Вишка Великоберезнянського району.

    Гірськолижний курорт Драгобрат майже весь у полоні снігу, й тут розпочинають кататися. З дня на день подадуться «за адреналіном» спортсмени та туристи в інших місцевостях.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    На запуск аграрного ринку в Запоріжжі забракло коштів

    Чимало писано-говорено про потребу створення в Україні мережі гуртових аграрних ринків. У рамках реалізації державної програми і в Запоріжжі, неподалік південного автотранспортного вїзду до міста, ...

    Киевский городской центр сердца передадут в государственную собственность

    Соответствующее распоряжение О согласовании передачи целостного имущественного комплекса Киевской городской клинической больницы Киевский городской центр сердца в государственную собственность ...

    Дети 10 и 11 лет предстанут перед судом в США по обвинению в подготовке к убийству

    В США двух пятиклассников обвинили в подготовке к совершению убийства, сообщает Associated Press. Учащиеся в возрасте 10 и 11 лет из города Колвилл (Colville, штат Вашингтон) были арестованы ...

    Працівники ДАІ Житомирщини нагадують водіям: залізниця вимагає дисципліни

    Отже, працівники ДАІ проводять профілактичні заходи Увага! Залізничний переїзд. Під час заходів правоохоронці перевіряють стан утримання залізничних переїздів, обладнання їх необхідними засобами ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Чувствуется истинная забота о ближних. Благодаря столь интересному интернет порталу, наконец, надумался.

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Искренне хочу пожелать Вам творческих успехов!

    Просто замечательный! Хорошенький интернет проектик! Очень здорово. Всё очень удобно и просто. Спасибочки за профессиональный сайт!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66