Жилищный адвокат

Треті півні заспівають по-літньому

    Треті півні заспівають по-літньому

    Обіцяне «узаконення» другого часового поясу знову відкладається

    Зазвичай переведення стрілок годинників відбувається недільної ночі у «глухий час», який Тарас Шевченко у геніальному вступі до «Причинної» влучно охарактеризував: «ще треті півні не співали». Півень — провісник ранку, символ вогню і сонця, всього світлого, що перемагає нічну темряву. У багатьох народів вважається, що співом він прикликає животворне світло, проганяє те непевне, що полюбляє діяти вночі. Зрештою наснажує зробити більше і краще.

    Уперше маніпуляції зі стрілками виконали у Великій Британії ще 1908 року, запровадивши літній і зимовий час для економії енергоресурсів. Країна тоді переживала непростий період і мусила заощаджувати на всьому, тож визнала доречною ідею американського вченого і політичного діяча Бенджаміна Франкліна, хоч самі Сполучені Штати запровадили новацію лише десятиліттям пізніше.

    Певна річ, сто років тому енергоринок працював за іншими критеріями. А нині й джерел значно більше, і підходи до економії інші. Тому ініціатива про відмову від такого способу економити заради економіки вже не здається дивною.

    Водночас, як відомо, київський еталон часу щодві секунди синхронізується зі світовим у Парижі. Там також досі переводять годинники, повністю ігноруючи нещодавнє дослідження науковців із Кембриджського університету, які стверджують: у стані стресу після переведення годинників люди не зменшують, а навпаки збільшують споживання всього, і зокрема електроенергії. Тож якщо вирішили відмовитись від переведення стрілок, справу треба починати щонайменше за півроку, кажуть фахівці.

    Пасажири незручностей не відчують? Фото Володимира ЗAЇКИ

    Гол у власні ворота

    Нині в Україні чинна постанова Кабміну від 1996 року, згідно з якою стрілки годинників переводять на годину назад останньої неділі жовтня і на годину вперед — останньої неділі березня. Про те, що 30 березня Україна знову перейде на літній час, заявив наприкінці лютого і Микола Азаров під час онлайн-діалогу з користувачами соціальної мережі.

    «Ми, як звичайно, 30 березня перейдемо на літній час. Жодних дебатів з цього приводу ніхто не веде. А коли це питання постане, обов’язково поінформуємо громадськість і порадимося. Та зараз, гадаю, це не актуально. Ми повинні максимально використовувати світлий час доби і економити енергоресурси», — наголосив він.

    Хоч понад рік тому Микола Азаров заявляв після зустрічі з вітчизняними науковцями, що Україна повинна закріпити часовий пояс, в якому розташовується більша частина країни, і не переводити стрілок навесні та восени.

    Утім, зважаючи на проведення у нашій країні континентальної футбольної першості, заради комфорту гостей Україна знову перевела стрілки годинників на годину вперед і перейшла у березні 2012 року на літній час.

    Далі мало бути повернення у зиму (стрілки, до речі, переводили у день виборів до Верховної Ради) й початися відлік того-таки півроку. Пропозиції науковців мали втілитися в законопроект, який згодом розглядав би вже новий парламент.

    Зазначимо, що проект закону «Про порядок обчислення часу на території України» з’явився всередині січня цього року. Його підготували у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі і згідно з процедурою оприлюднили на своєму сайті. За задумом чиновників, у країні мав бути введений час другого часового поясу (київський час, UTC+2), що дало б змогу відмовитися від щорічного переведення стрілок. Тобто при переході Європи на літній час Україна житиме за європейським часом, а з Росією буде різниця дві години.

    І сусідський касир проти

    За сорок п’ять діб до дня Ікс захвилювалися у компанії «Російські залізниці». Там призупинили продаж квитків на потяги, що вирушають в Україну з 30 березня, про що повідомили в офіційному прес-релізі. У російській компанії пояснили, що рішення ухвалено на прохання… Української залізничної адміністрації. Мовляв, українська влада поки що остаточно не вирішила, чи країна в березні 2013 року переходитиме на літній час. Услід за росіянами цілком прогнозовано про тимчасове припинення продажу квитків на українські напрямки повідомили білоруські залізничники. Зараз із квитками проблем начебто немає: на квітень їх продають з урахуванням того, що, попри всі плани і обіцянки, 30 березня Україна перейде на літній час.

    А в тому, що з 1 березня, як передбачав зазначений законопроект Мінекономрозвитку, в Україні не запанував найбільш властивий часовий пояс, частково винна і законодавча гілка влади, яка вкрай мало працювала останнім часом.

    Та, зрештою, у будь-якій справі має перемогти прагматизм і здоровий глузд. Як, скажімо, в Китаї, де офіційно п’ять часових поясів, а час один — пекінський. І це не завадило китайській економіці впритул наблизитися до першої у світі. То, може, річ усе-таки не в стрілці?

    До речі, днями вітчизняна Федерація футболу заявила про намір подавати офіційну заявку на участь одного чи двох українських міст у Євро-2020. Сподіваємося, бодай це не використають для маніпуляцій із часом.

    ДОВІДКА «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про плакати, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори народних депутатів України, Центральна виборча комісія

    Про плакати, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори народних депутатів України Відповідно до пункту 16 частини другої статті 30, пункту 11 частини другої статті 31, частини сьомої статті 83 Закону України "Про вибори народних депутатів України"( 4061-17 ), керуючись статтями 11 — 13 ( 1932-15 ), пунктами 1( 1932-15 ), 4 статті 17( 1932-15 ), частиною другою статті 27 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    Про затвердження Інструкції з безпечного проведення робіт у підземних електроустановках, Міністерство надзвичайних ситуацій України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 січня 2013 р. за № 46/22578 Про затвердження Інструкції з безпечного проведення робіт у підземних електроустановках

    Про організаційну структуру Міністерства аграрної політики та продовольства України та порядок взаємозаміщення Міністра та заступників Міністра на час їх тимчасової відсутності, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Про організаційну структуру Міністерства аграрної політики та продовольства України та порядок взаємозаміщення Міністра та заступників Міністра на час їх тимчасової відсутності

    У Шотландії елітне віскі злили в каналізацію

    Близько 18 тисяч літрів віскі опинилися в каналізації шотландського міста Дамбартон через помилку співробітників розливного заводу.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот интернет сайт суперовый! работал на нем очень часто. Этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Дерзайте!

    Этот ресурс - удивительный.

    Огромное количество полезной информации.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66