Жилищный адвокат

Вчені створили тривимірний атлас мозку, де можна побачити роботу 86 мільярдів нейронів

    Вчені створили тривимірний атлас мозку, де можна побачити роботу 86 мільярдів нейронівУявіть собі можливість поглянути всередину мозку і побачити усі 86 мільярдів нейронів! Зараз це можна зробити з допомогою нового детального атласу мозку, що називається BigBrain.

    Науковці з Канади та Німеччини створили тривимірну цифрову модель, використавши мозок 65-річної жінки, який помістили у парафін.

    З мозку робили надзвичайно тонкі зрізи з допомогою спеціального інструмента, що називається мікротом. Потім кожен зріз аналізували, а зображення оцифровували і складали у тривимірну модель.

    Катрін Амунтс каже, що небувало висока якість зображення дозволяє бачити найдрібніші деталі.

    «Це тривимірний атлас людського мозку з мікроскопічними подробицями. Нам довелося зробити сім з половиною тисяч зрізів мозку, зображення яких потім відтворили у трьох вимірах. Це означає, що ми отримали просторове зображення, в якому можна рухатися подібно до Google Earth, де певні деталі можна збільшувати, розглядати окремі міста, шляхи. Атлас мозку дуже схожий».

    Результати цього дослідження нещодавно оприлюднили в журналі Science. Доступ до інформації зможуть отримати усі бажаючі.

    Новий атлас людського мозку має у п’ятдесят разів більше деталей у порівнянні з існуючими досі. BigBrain дасть науковцям можливість ближче роздивлятися один з найскладніших органів людини, щоб краще розуміти такі процеси як пізнання, використання мови, а також досліджувати хвороби.

    Теперішні скани мозку давали можливість бачити деталі лише міліметр завбільшки. Тепер мова йде про 20 мікронів.

    «Ми, наприклад, можемо дуже точно вимірювати поверхню і товщину тканин. Ці параметри дуже важливі для хвороб пов’язаних зі старінням. Ми також можемо бачити розташування клітин у певних ділянках. У мозку трапляються дуже маленькі пошкодження, і важливо мати можливість зазирнути у них всередину. Це, наприклад, може стосуватися пацієнтів, які зазнали інсульту», — пояснює Катрін Амунтс.

    Модель BigBrain, яку створили науковці, дасть можливість дослідникам досліджувати мікроскопічні деталі і створювати свої моделі.

    Для нейронауковців BigBrain стане основою, до якої, за словами Катрін Амунтс, додаватимуть нові дані про діяльність людського мозку, що дозволить робити нові відкриття.

    «Ми сподіваємося, що модель людського мозку стане довідковою системою, куди додаватимуть нову інформацію, наприклад, про функціонування мозку, про розташування рецепторів та про гени. Усе це можна інтегрувати в нашу модель. Ми також сподіваємося, що дослідивши цей мозок, ми більше дізнаємося про густину клітин у різних ділянках. Ці параметри зрештою дозволять моделювати і відтворювати різні гіпотетичні сценарії, що ми плануємо у межах проекту «Людський мозок».

    ДОВІДКОВО

    BigBrain — один з низки подібних досліджень у світі. Європейський проект «Людський мозок» інвестує один мільярд євро у створення комп’ютерних моделей мозку, щоб краще зрозуміти його роботу.

    Президент Обама нещодавно оголосив про виділення ста мільйонів доларів на американський проект дослідження, щоб зафіксувати мозок у дії.

    Нові технічні можливості дозволяють науковцям систематизувати щораз більший потік інформації про мозок людини.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про видачу копії ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу копії ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу копії ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з торгівлі цінними паперами, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 № 345 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), НАКАЗУЮ:

    Жіноча борозна

    У донецькій дирекції державного підприємства Укрпошта завчасно почали готуватися до 100-річчя з дня народження легендарної трактористки Парасковії Микитівни Ангеліної. Як розповів заступник генерального ...

    Американський нападник постане перед судом

    Американець, якого звинувачують в убивстві дванадцятьох людей під час стрілянини в кінотеатрі в Колорадо, вперше постане перед судом.

    3 жовтня 2013 року відбудеться чергове засідання ради суддів загальних судів

     03 жовтня 2013 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні конференц-зали Державної судової адміністрації України (м. Київ, вул. Липська, 18/5) відбудеться чергове засідання ради суддів загальних ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Здравствуйте!

    Как много нужной информации.

    Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот сайт -,действительно, на данный момент - уникальный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем сайты. Этот интернет сайт удобен в пользовании. На нем здорово работать - просто и быстро.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66