Жилищный адвокат

На території країни почастішали випадки використання автомобілів-двійників

    На території країни почастішали випадки використання автомобілів-двійниківАвтомобілі-двійники з’являються на дорогах держави, через діяльність шахраїв, які намагаються будь-яким способом заробити на довірливих, або необізнаних громадянах. «Чорні бізнесмени» підроблюють номери агрегатів і документи на вже існуючі та зареєстровані транспортні засоби.

    На двійника, як правило, дають гарну знижку. Тому люди купують. А вже потім дізнаються, що придбали великі проблеми. Ви щасливий власник іномарки. Та одного дня дізнаєтеся, що ваш автомобіль потрапив у ДТП або ж був помічений на місці злочину. Як правило такий автомобіль-двійник зареєстрований на його справжнього власника. А покупця двійника заманюють низькою ціною, на 30-40% дешевше за ринкову. Керувати такою машиною просто — після відміни генерального доручення водієві достатньо мати лише посвідчення і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

    Про те, що існують два ідентичних автомобіля, власник «оригінального» транспортного засобу та власник «двійника» можуть дізнатися в найнесподіваніший момент. До справжнього власника авто починають надходити повістки з виконавчої служби з вимогою сплатити штрафи за порушення Правил дорожнього руху або виклики до суду для розгляду справи по ДТП.

    При спробі перереєстрації транспортного засобу або продажу також можуть виникнути проблеми. Якщо ж документи були оформлені не на основі реальних даних, (відповідно, не внесені до баз даних ДАІ), власник такого авто зможе переміщатися на ньому тільки до першого поста ДАІ.

    Наприклад, один з таких випадків трапився на Житомирщині. Житомирянин і мешканець селища Черняхова їздили на автівках з однаковими номерними знаками та відомостями в техталонах, навіть не підозрюючи про існування своїх машин-двійників. Наразі правоохоронці з’ясовують, як таке стало можливим і хто причетний до шахрайства.

    Рік тому житомирянин придбав автомобіль «БМВ», офіційно зареєстрував і спокійно їздив доти, доки якось не зустрів ідентичний автомобіль зі своїми ж номерними знаками, що рухався дорогою просто йому назустріч. Подиву чоловіка не було меж, а своїми відомостями він поділився з працівниками ДАІ. Автомобіль-двійник було оголошено у розшук. Уже за кілька тижнів працівники Державтоінспекції помітили схожу автівку з номерними знаками, зазначеними в орієнтуванні. Зупинили підозрілу «БМВ» та попросили водія надати документи на перевірку. Виявилося, що у двох автівках співпадають не лише номерні знаки, а й відомості в техпаспортах. Різниця полягала тільки в номерах кузовів. За таких обставин керманича, мешканця селища Черняхова, разом з його «БМВ» було доставлено до райвідділу міліції. Сам водій також щиро подивувався такому розвитку подій. Він розповів, що виміняв автівку в Новограді-Волинському на свій мікроавтобус. Коли перевіряли документи, все нібито було в порядку. І лише тепер зрозумів, що, став жертвою шахраїв. Нині автомобіль-двійник вилучено, міліція з’ясовує усі обставини та осіб, причетних до ошуканства.

    «Аби не потрапити на гачок шахраїв, я особисто раджу тим, хто збирається придбати автомобіль, обов’язково перевіряти транспортні засоби в експертній установі на предмет справжності номерів агрегатів, а також за базами ДАІ на предмет того, чи перебуває транспортний засіб на обліку й саме з тими номерами, що є на них. І лише після цього приймати рішення». — наголошує очільник Державтоінспекції України Анатолій Сіренко.

    Випадки коли ошукані власники невдовзі залишаються і без грошей, і без жаданого транспортного засобу є далеко непоодинокими. Без відповідного фахового досвіду виявити підробку часто просто не можливо.

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    При розлученні потрібно домовлятися, Редакції виданьПри розлученні потрібно домовлятися

    Мій чоловік пішов з родини, пропонує розірвати шлюб. Я не заперечую, тим більше що за спільною згодою двоє наших дітей залишаться зі мною. Але проблема в тому, що проживаємо ми в квартирі, яка належить частково чоловікові, частково — його батькам. Зі свекрами в мене нормальні взаємини, вони люблять своїх онуків, знаю, що на вулицю нас не виженуть. Та все ж хвилююся — яке майбутнє нас очікує?

    На Львівщині інспектори ДАІ оперативно встановили водія, який збив 17-річну дівчину та втік

    19 листопада до чергової частини Дрогобицького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від медиків щойно до приймального відділення лікарні було доставлено 17-річну дівчину. Близько 23-ї ...

    Про видачу ліцензії з централізованого водопостачання та водовідведення Лисичанському комунальному спеціалізованому підприємству по видобутку, реалізації води та очищенню стоків "Лисичанськводоканал", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про видачу ліцензії з централізованого водопостачання та водовідведення Лисичанському комунальному спеціалізованому підприємству по видобутку, обробці, реалізації води та очищенню стоків "Лисичанськводоканал"

    VII Ежегодный форум по корпоративному праву запланирован на 25 октября

    25 октября 2013 года Ассоциация юристов Украины приглашает посетить VII Ежегодный форум по корпоративному праву, который уже второй год будет проводить совместно с благотворительной организацией ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы умнички!!! Сильно хочу пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!

    Весьма оригинальный, интересный и полностью отличающийся от всех остальных ресурс! Я хочу отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?

    Для меня это огромная находка! Третью неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на сайте и уходить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66