Жилищный адвокат

Фатальна помилка чи недбалість?

    Фатальна помилка чи недбалість?

    У Харківській області знову пролунав вибух

    Цього разу надзвичайна подія з людськими жертвами і потерпілими трапилася на Красноградському асфальтовому заводі, який входить в структуру ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України». На центральній базі цього підприємства бригада зварювальників працювала з цистерною для зберігання нафтопродуктів. Щойно вони почали приварювати до неї патрубок, усередині вибухнули накопичені пари, і працівники опинилися на шляху вибухової хвилі.

    Те, що нещасний випадок трапився під час зварювальних робіт, підтвердив і Анатолій Арцибашев, начальник комісії Держпромнагляду, яка працювала на місці події. За його словами, загинув асфальтобетонозварювальник Олександр Осадчий, якого вибухом підняло вгору і відкинуло на землю за 3,5 метра від цистерни. Чоловік 1958 року народження отримав травми, несумісні з життям. Постраждав також керівник виробничих робіт, заступник начальника Центральної бази виробничого забезпечення Іван Колесов, який отримав понад 60% опіків тіла, перелом правого стегна і нині перебуває в реанімації. Ще один постраждалий — електрозварювальник Андрій Ольховський. У нього обпечені 35% верхньої частини тіла. Він також перебуває у лікарні.

    На місці надзвичайної події працювала слідчо-оперативна група. Як повідомив журналістам перший заступник прокурора Харківської області Володимир Суходубов, слідчий відділ обласної прокуратури порушив кримінальну справу за фактом недотримання правил техніки безпеки, що спричинило загибель людей, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

    — Уже встановлено факт неналежного виконання службових обов’язків окремими посадовими особами, — зауважив Володимир Суходубов. — Вони знали, що порушують інструкцію, яка забороняє зварювальні роботи на об’єктах підвищеної небезпеки без проведення відповідних заходів.

    За його словами, працівники намагалися приварити сходи до цистерни з сирою нафтою. На той час у ній містилося приблизно 5 куб. м газу, який і вибухнув. А за правилами техніки безпеки перед початком робіт цистерну слід було очистити й провести перевірку концентрації в ній газу. І лише після цього керівництво підприємства мало б видати наказ на проведення цих робіт. Такого наказу не було.

    «Роботи проводилися навіть не в тому місці, де потрібно було. Робітники повинні були приварювати сходи до іншої цистерни — з водою, яка була розташована поряд, на відстані приблизно 20 метрів. Подробиць ми зараз не говоритимемо, це людський чинник, ми це перевіряємо. Але у нас є свідчення, що керівник цих робіт прийняв рішення приварювати сходи якраз до цистерни з нафтою», — підкреслив Суходубов.

    Він також наголосив, що до порушень, які призвели до трагедії, можуть бути причетні кілька посадовців. Обставини надзвичайної події продовжують з’ясовувати.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Урок безпеки дорожнього руху від працівників столичної Державтоінспекції

    Як свідчить статистика, основні причини дорожньо-транспортних пригод, в яких травмуються діти з власної вини - це перехід дороги у невстановленому місці, неочікуваний вихід на проїзну частину, ...

    В Італії працівники АЗС оголосили триденний страйк

    У розпал курортного сезону АЗС не працюватимуть на автострадах та кільцевих дорогах італійських міст з вечора вівторка до ранку пятниці.

    Про внесення змін до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання у частині додержання вимог законодавства про працю та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання у частині додержання вимог законодавства про працю та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)

    що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 р. № 985 і від 17 серпня 2011 р. № 895, Кабінет Міністрів України

    Про визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 р. № 985 і від 17 серпня 2011 р. № 895 Кабінет Міністрів України постановляє:

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот интернет портал на сегодняшний день - уникальный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем интернет проекты. Этот интернет портал достаточно удобен в пользовании. На нем полезно отдыхать - просто и быстро.

    Хочется просто сказать спасибо!. Случайно набрел на этот портал, чему крепко рад! С большим удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в интернете!

    Огромное спасибо от кого зависит разработка интернет проекта.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66