Жилищный адвокат

Маєш дві офіційні роботи — готуйся розщедритися

    Маєш дві офіційні роботи — готуйся розщедритися

    Відзвітувати про доходи, отримані в 2012 році, потрібно до 1 травня, а сплатити податки — до 1 серпня

    До 30 квітня включно громадяни мають подати до Державної податкової служби декларації з відображенням всього заробленого ними впродовж минулого року та самостійно визначати суму податку. Традиційно не потрібно декларувати спадщину та подарунки, отримані від найближчих родичів. Але треба звітувати, в тому числі, про прибутки від надання нерухомості в оренду, про іноземні доходи.

    Експерти уточнюють: якщо фізична особа отримувала офіційні доходи і роботодавець сплатив усі податки, додатково декларувати прибутки таки доведеться і, можливо, треба буде доплачувати за них державі. Річ ось у чому: якщо у громадянина дві офіційні роботи і за рік він загалом заробив понад 128760 гривень, податків потрібно буде сплатити не 15%, а 17. Але лише за суму, яка перевищує вищезазначену. Різниця розраховується і вноситься до декларації самостійно.

    Підрахуємо, чи потрібно платити додатковий податок?.. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    Експерти застерігають, якщо фізична особа не відзвітувала, не заплатила податки або неправильно визначила свої податкові зобов’язання, по-перше, їй їх можуть донарахувати заднім числом, а по-друге, оштрафувати.

    До речі, річне податкове зобов’язання платника може бути зменшене на суму податків, сплачених в інших країнах. Але це можливо за умови, що таке зменшення передбачене міжнародними договорами. Для зарахування в Україні цих податків платник має надати довідку про їхню сплату, легалізовану українською консульською установою у відповідній країні. Якщо бракує такого документа, треба подати до податкової служби заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним.

    Виїзд за кордон на постійне місце проживання не звільняє платника податків від подання декларації, попереджає Міністерство доходів та зборів. Відзвітувати в органі ДПС потрібно не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду. Протягом місяця після надходження такої декларації проводиться перевірка, і в разі відсутності податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб платнику видається відповідна довідка. Дійсна вона два місяці та є підставою для проведення митних процедур під час перетину кордону.

    У Міндоходів нагадують: подавати декларацію потрібно до районної податкової служби за місцем реєстрації. Заповнити бланк можна і в Інтернеті на сайті ДПС. Однак один раз до районного відділення таки треба буде завітати, щоб отримати електронний ключ-пароль до сторінки власної декларації та відповідне програмне забезпечення, які надаються безплатно. Як повідомляється на сайті Міндоходів, за два місяці цього року фізичні особи отримали 90 тисяч безплатних цифрових підписів. Водночас, якщо платник вирішив звітувати поштою, то варто відправити декларацію завчасно.

    До речі, перед поданням декларації можна попередньо звернутися за телефоном до податкової інспекції за місцем реєстрації та додатково з’ясувати всі не зрозумілі для платника податку питання.

    Громадяни мають право на отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку. Всі, хто бажає реалізувати це право, можуть подати податкову декларацію упродовж усього року.

    Зокрема, це фізичні особи, які торік оплачували навчання (своє або члена своєї сім’ї першого ступеня споріднення) у закладах освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували відсотки за іпотечним житловим кредитом. Умови, порядок надання податкової знижки, перелік витрат, дозволених для включення до її складу та обмеження щодо права на нарахування знижки, визначені у статті 166 Податкового кодексу. Якщо платник до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування знижки, то воно не переноситься на наступні податкові роки.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Залив помещения

    Что делать при заливе (затоплении) квартиры? Как возместить убытки через суд при заливе квартиры? Как сэкономить на ремонте соседям, если залили Вы?

    Щодо внесення змін до ТК № 4, Державна адміністрація залізничного транспорту України

    Усім: Н М ДС вантажних України, ГІОЦ, ЦД, ДП ПКТБ АСУЗТ, ТМСофт, ЦКРУ, РЦП Уносяться зміни до ТК № 4 за клопотанням залізниць. Од відкриваються до 31.12.2013 за § 1 рп Поташ, до 15.11.2013 за § 3 рп Кантемир.

    На конференции украинские адвокаты обсудили с польскими коллегами формирование эффективной защиты нарушения корпоративного контента

    Председатель Комитета по вопросам адвокатской этики при Национальной ассоциации адвокатов Украины адвокат А. Цыганков (г. Киев) принял участие в общепольской научной конференции ІІІ Форуме цивилистическом ...

    Застрахуйте мене від страхової!

    Мій чоловік потрапив в автомобільну аварію. На вулиці Миколаївська в сусідній Одесі. Так вийшло, що поїздка була нічною, вимушеною, виробничою. Суворий автомобіліст з 35-річним стажем досі страждає ...

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Ваш ресурс - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Хочу пожелать так держать и всего самого... наилучшего во всем.

    Огромное количество полезной информации.

    Довольно уникальный, актуальный и полностью отличающийся от существующих интернет проект! Хочется поддержать Вас материально. Как это можно сделать?
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66