Жилищный адвокат

Між реальністю та ілюзією

    Між реальністю та ілюзією

    Полотна молодих і перспективних вітчизняних художників «мовчать голосно»

    Дарина ФІАЛКО для «Урядового кур’єра»

    Арт-центр Якова Гретера вирішив заплутати своїх відвідувачів, поставивши їм запитання «Реальність … ілюзія?». Саме таку назву має нова експозиція галереї, де представлено живописні твори пензля Петри Рубар, Уляни Нешевої, а також інсталяція мисткині Лілії Ісик. Як бачимо, галерея не зраджує своєму постулату — підтримці молодих і перспективних вітчизняних художників.

    Творчість сучасних митців можна сприймати або ні, розуміти або не розуміти. Натомість автор цих рядків кладе на шальки терезів «вражає — не вражає», а вже потім аналізує те, що переважило. Здебільшого приємно вражають цікаві ідеї молодих художників. На щастя, значна частка творів виставки «Реальність … ілюзія?» містить цікаві задуми.

    Молоді художниці промовляють своїми картинами: життя має дві сторони — реальну й ілюзорну. Фото з архiву редакцiї

    Серед експонованих полотен Уляни Нешевої особливо виділяються чорно-білі, що, як зазначено в прес-релізі, «мовчать голосно». Так справді можна сказати про більшість із них. Причому полотна промовляють до глядача по-різному: голосно й пошепки, суворо й чуттєво. Гадаю, до характеристики картин Нешевої можна додати, що вони «кольорово-монохромні». Кольоровість їм забезпечує барвистість смислів, а також технік, поєднаних в одному полотні. До того ж, глядач може чітко простежити «серійність» картин.

    Натомість представлені твори Петри Рубар різноманітніші сюжетно, хоч і переплітаються тематично. Художниця то заглядає в живу душу ляльки («Душа ляльки. Диптих»), то спостерігає, як усе непросто в людській душі — чорне й біле перемішано й постійно перебуває «В боротьбі та єдності». До слова, частину картин для цієї виставки Петра Рубар запропонувала на умовах спеціальної програми «Арт-резиденція», коли галерея надає художнику все потрібне, а завдання митця — створити роботи для арт-центру.

    Інколи полотна обох авторок перегукуються тематично. До прикладу, помітно, що художницям цікаво розгадувати тишу: «Аромат тиші» Уляни Нешевої, «Диптих. Тлінь. Лебедина тиша» Петри Рубар. Однак передусім їх об’єднує головна тема — «Реальність … ілюзія?». Їхні картини спонукають замислитися над тим, що життя має дві сторони — реальну й ілюзорну, котрі інколи становлять єдине ціле. Життя — реальність, а ми в ньому ілюзіоністи, здатні видавати бажане за дійсність.

    Життя тісно переплітається з поняттям «час». Це сплетіння представляє інсталяція харків’янки Лілії Ісик «Швидкоплинність часу. Ілюзія». Життєвий цикл втілено в скульптурах із кульбаб, кожну з яких вміщено на постаменті, а разом вони утворюють кругові сходи й коло. Сходинки — життєвий шлях людини, коло — суть вічності й фінальності. П’ять скульптур кульбаб розташовано так, що можна простежити життя людини від моменту її народження (перша сходинка) до смерті (п’ята сходинка), за допомогою зміни кількості тичинок.

    У контексті експозиції «УК» нагадує, що час швидкоплинний, хоч і майстерно створює ілюзію тривалості. Тож охочим відвідати виставку варто не зволікати до 25 серпня.

    ДОСЬЄ «УК»

    Уляна НЕШЕВА. Народилася в м. Керч, закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв. Живе і працює в Києві, учасниця українських і зарубіжних виставок.

    Петра РУБАР. Народилася 1992 року в м. Одеса. Самоосвіта. За її плечима кілька персональних виставок.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Развернутая консультация по недвижимости

    Развернутая консультация по недвижимости в Киеве и других городах Украины. Все, что касается недвижимости в правовом поле, консультация юриста.

    Щодо набрання чинності міжнародним договором, Міністерство закордонних справ України

    Копія: Міністерство юстиції України Апарат Верховної Ради України Секретаріат Кабінету Міністрів України Адміністрація Державної прикордонної служби України Державна міграційна служба України Служба безпеки України Міністерство внутрішніх справ України Посольство України в Державі Катар

    Представители бизнеса и налоговой обсудили актуальные вопросы налогообложения ІТ-отрасли

    Сегодня в пресс-центре Государственной налоговой службы Украины состоялся семинар «Актуальные вопросы налогообложения ІТ-отрасли», организованный непосредственно ГНС Украины и Общественным советом ...

    На Черкащині зафіксовано максимальну ціну на хліб

    Максимальні ціни на хліб житній були зафіксовані в Чернівецькій області 5,37 грн / кг. Про це йдеться в оперативних даних регіонів, оприлюднених Агро Перспективою.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Для меня это была просто большая находка! Уже неделю зависаю здесь на интернет портале и уходить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!

    Благодарим всех за качественную работу. Ваш интернет проект,действительно, на данный момент - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие полезные интернет порталы. Этот интернет сайт достаточно многообразен в использовании. На нем удобно проводить свободное время - просто и быстро.

    Доброй ночи!
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66