Жилищный адвокат

Між реальністю та ілюзією

    Між реальністю та ілюзією

    Полотна молодих і перспективних вітчизняних художників «мовчать голосно»

    Дарина ФІАЛКО для «Урядового кур’єра»

    Арт-центр Якова Гретера вирішив заплутати своїх відвідувачів, поставивши їм запитання «Реальність … ілюзія?». Саме таку назву має нова експозиція галереї, де представлено живописні твори пензля Петри Рубар, Уляни Нешевої, а також інсталяція мисткині Лілії Ісик. Як бачимо, галерея не зраджує своєму постулату — підтримці молодих і перспективних вітчизняних художників.

    Творчість сучасних митців можна сприймати або ні, розуміти або не розуміти. Натомість автор цих рядків кладе на шальки терезів «вражає — не вражає», а вже потім аналізує те, що переважило. Здебільшого приємно вражають цікаві ідеї молодих художників. На щастя, значна частка творів виставки «Реальність … ілюзія?» містить цікаві задуми.

    Молоді художниці промовляють своїми картинами: життя має дві сторони — реальну й ілюзорну. Фото з архiву редакцiї

    Серед експонованих полотен Уляни Нешевої особливо виділяються чорно-білі, що, як зазначено в прес-релізі, «мовчать голосно». Так справді можна сказати про більшість із них. Причому полотна промовляють до глядача по-різному: голосно й пошепки, суворо й чуттєво. Гадаю, до характеристики картин Нешевої можна додати, що вони «кольорово-монохромні». Кольоровість їм забезпечує барвистість смислів, а також технік, поєднаних в одному полотні. До того ж, глядач може чітко простежити «серійність» картин.

    Натомість представлені твори Петри Рубар різноманітніші сюжетно, хоч і переплітаються тематично. Художниця то заглядає в живу душу ляльки («Душа ляльки. Диптих»), то спостерігає, як усе непросто в людській душі — чорне й біле перемішано й постійно перебуває «В боротьбі та єдності». До слова, частину картин для цієї виставки Петра Рубар запропонувала на умовах спеціальної програми «Арт-резиденція», коли галерея надає художнику все потрібне, а завдання митця — створити роботи для арт-центру.

    Інколи полотна обох авторок перегукуються тематично. До прикладу, помітно, що художницям цікаво розгадувати тишу: «Аромат тиші» Уляни Нешевої, «Диптих. Тлінь. Лебедина тиша» Петри Рубар. Однак передусім їх об’єднує головна тема — «Реальність … ілюзія?». Їхні картини спонукають замислитися над тим, що життя має дві сторони — реальну й ілюзорну, котрі інколи становлять єдине ціле. Життя — реальність, а ми в ньому ілюзіоністи, здатні видавати бажане за дійсність.

    Життя тісно переплітається з поняттям «час». Це сплетіння представляє інсталяція харків’янки Лілії Ісик «Швидкоплинність часу. Ілюзія». Життєвий цикл втілено в скульптурах із кульбаб, кожну з яких вміщено на постаменті, а разом вони утворюють кругові сходи й коло. Сходинки — життєвий шлях людини, коло — суть вічності й фінальності. П’ять скульптур кульбаб розташовано так, що можна простежити життя людини від моменту її народження (перша сходинка) до смерті (п’ята сходинка), за допомогою зміни кількості тичинок.

    У контексті експозиції «УК» нагадує, що час швидкоплинний, хоч і майстерно створює ілюзію тривалості. Тож охочим відвідати виставку варто не зволікати до 25 серпня.

    ДОСЬЄ «УК»

    Уляна НЕШЕВА. Народилася в м. Керч, закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв. Живе і працює в Києві, учасниця українських і зарубіжних виставок.

    Петра РУБАР. Народилася 1992 року в м. Одеса. Самоосвіта. За її плечима кілька персональних виставок.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    які зазнали збитків унаслідок надзвичайної ситуації, що сталася 9 червня 2012 р. на території Львівської області, Кабінет Міністрів України

    Про надання фінансової допомоги сільськогосподарським підприємствам, які зазнали збитків унаслідок надзвичайної ситуації, що сталася 9 червня 2012 р. на території Львівської області

    VII Ежегодный форум по корпоративному праву запланирован на 25 октября

    25 октября 2013 года Ассоциация юристов Украины приглашает посетить VII Ежегодный форум по корпоративному праву, который уже второй год будет проводить совместно с благотворительной организацией ...

    Правоохоронці влаштували свято «Першого дзвоника» в самому серці Миколаєва

    Яскраве і незабутнє свято влаштували співробітники підрозділів Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області для дітей на центральній вулиці міста.

    За реалізацію Державної програми «Доступне житло» відповідатиме Борис Колесніков

    Президент України Віктор Янукович у ході засідання Комітету з економічних реформ доручив віце-прем'єр-міністру Борису Колеснікову зайнятися реалізацією Державної програми Доступне житло.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот ресурс - удивительный.

    Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю творческих успехов!

    Ваш сайт просто увлекательный.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66