Жилищный адвокат

Про відмову в реєстрації ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утворених на зборах громадян України, що відбулися 9 жовтня 2013 року в містах Миколаєві, Сумах, Севастополі, Кривому Розі (Дніпропетровська область), Центральна виборча комісіяЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

  1. від 18 жовтня 2013 року № 225
  2. Про відмову в реєстрації ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утворених на зборах громадян України, що відбулися 9 жовтня 2013 року в містах Миколаєві, Сумах, Дніпропетровську, Севастополі, Кривому Розі (Дніпропетровська область)

    До Центральної виборчої комісії 15 жовтня 2013 року уповноваженим представником ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою Буйком Г. В. подано документи зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

    Із зазначених документів вбачається, що в місті Миколаєві на площі Леніна 9 жовтня 2013 року за ініціативою громадян України Матвєєва Володимира Йосиповича, Пучкова Сергія Євгенійовича та Воронцова Михайла Юрійовича відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, у яких згідно із протоколом цих зборів узяли участь 2476 осіб; у місті Сумах на стадіоні "Авангард" 9 жовтня 2013 року за ініціативою громадян України Даниленка Володимира Андрійовича, Перерослої Олександри Василівни та Солобаєва Володимира Яковича відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, у яких згідно із протоколом цих зборів узяли участь 2109 осіб; у місті Дніпропетровську на Фестивальному причалі 9 жовтня 2013 року за ініціативою громадян України Храпова Сергія Анатолійовича, Спіріної Ірини Дмитрівни та Водяного Миколи Миколайовича відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, у яких згідно із протоколом цих зборів узяли участь 2172 особи; у місті Севастополі на площі Нахимова 9 жовтня 2013 року за ініціативою громадян України Пархоменка Василя Михайловича, Байдюк Лариси Макарівни та Кіяшка Романа Володимировича відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, у яких згідно із протоколом цих зборів узяли участь 2 357 осіб; у місті Кривому Розі (Дніпропетровська область) біля стадіону "Металург" 9 жовтня 2013 року за ініціативою громадян України Тенетки Геннадія Миколайовича, Баландіна Сергія Вікторовича та Болтенка Юрія Івановича відбулися збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, у яких згідно із протоколом цих зборів узяли участь 2320 осіб.

    На вказаних зборах визнано доцільним проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно зовнішньоекономічної інтеграції України. При цьому зборами схвалено пропозицію про винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", а також обрано ініціативні групи в складі 9892 осіб, яким доручено збирання підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

    Розглянувши документи проведених зборів громадян України та інші наявні в Центральній виборчій комісії матеріали, Комісія встановила.

    Порядок утворення ініціативної групи з всеукраїнського референдуму визначено статтею 30 Закону України( 5475-17 ) "Про всеукраїнський референдум" (далі — Закон).

    Так, відповідно до частини першої вказаної статті Закону( 5475-17 ) ініціативна група з проведення всеукраїнського референдуму утворюється на зборах громадян України, в яких бере участь не менш як дві тисячі громадян України, які мають право голосу на всеукраїнському референдумі.

    Згідно з частиною другою статті 30 Закону( 5475-17 ) не пізніше ніж за п’ять календарних днів до дня проведення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму їх ініціатори повинні письмово повідомити про дату, час, місце і мету зборів Центральну виборчу комісію.

    До Центральної виборчої комісії 30 вересня 2013 року надійшли повідомлення громадян України Храпова С. А., Спіріної І. Д., Водяного М. М., Пархоменка В. М., Байдюк Л. М., Кіяшка Р. В., Тенетки Г. М., Баландіна С. В., Болтенка Ю.І., 1 жовтня 2013 року — громадян України Матвєєва В. Й., Пучкова С.Є., Воронцова М. Ю., 2 жовтня 2013 року — громадян України Даниленка В. А., Перерослої О. В. та Солобаєва В. Я.

    За змістом частини третьої статті 30 Закону( 5475-17 ) Центральна виборча комісія направляє на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму представника (представників) для посвідчення факту проведення зборів, включаючи перевірку дотримання вимог Закону під час організації зборів, у тому числі при реєстрації їх учасників, проведенні зборів, прийнятті відповідних рішень тощо.

    Разом з тим, 3 жовтня 2013 року до Центральної виборчої комісії надійшла ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва від 2 жовтня 2013 року в справі № 826/15641/13-а, якою заборонено Центральній виборчій комісії направляти представника (представників) на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно зовнішньоекономічної інтеграції України, заплановані у період з 3 до 9 жовтня 2013 року включно.

    Відповідно до частини п’ятої статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України( 2747-15 ) виконання ухвал з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

    Водночас, до Центральної виборчої комісії надійшла постанова головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України Гречуха О. Я. від 3 жовтня 2013 року, якою відкрито виконавче провадження з виконання ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 2 жовтня 2013 року в справі № 826/15641/13-а.

    Зважаючи на зазначене, Центральна виборча комісія листами від 4 жовтня 2013 року за № 21-30-1784, 21-30-1785, 21-30-1783, 21-30-1782, 21-30-1786 поінформувала організаторів зборів Храпова С. А., Спіріну І. Д., Водяного М. М., Пархоменка В. М., Байдюк Л. М., Кіяшка Р. В., Тенетку Г. М., Баландіна С. В., Болтенка Ю.І., Матвєєва В. Й., Пучкова С.Є., Воронцова М. Ю., Даниленка В. А., Перерослу О. В. та Солобаєва В. Я. про те, що на виконання вищевказаних документів Комісія не направлятиме свого представника (представників) на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно зовнішньоекономічної інтеграції України, заплановані на 9 жовтня 2013 року.

    Таким чином, організаторам зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою було відомо про неможливість посвідчення представником (представниками) Центральної виборчої комісії факту проведення вказаних зборів, що є обов’язковою вимогою Закону ( 5475-17 ) при утворенні ініціативної групи з всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

    За таких обставин під час утворення ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою на зборах громадян України 9 жовтня 2013 року порушено визначений статтею 30 Закону ( 5475-17 ) порядок.

    Згідно з частиною другою статті 31 Закону( 5475-17 ) відмова в реєстрації ініціативної групи може бути прийнята, зокрема, з мотивів порушення Конституції України( 254к/96-ВР ) чи законів України під час її утворення.

    Враховуючи викладене, відповідно до статті 30 ( 5475-17 ), частин першої — третьої статті 31 Закону України ( 5475-17 ) "Про всеукраїнський референдум", керуючись статтями 11—13( 1932-15 ), пунктом 3 статті 17( 1932-15 ), статтею 20 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", утвореної на зборах громадян України, які відбулися 9 жовтня 2013 року в місті Миколаєві за ініціативою громадян України Матвєєва Володимира Йосиповича, Пучкова Сергія Євгенійовича та Воронцова Михайла Юрійовича.

    2. Відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", утвореної на зборах громадян України, які відбулися 9 жовтня 2013 року в місті Сумах за ініціативою громадян України Даниленка Володимира Андрійовича, Перерослої Олександри Василівни та Солобаєва Володимира Яковича.

    3. Відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", утвореної на зборах громадян України, які відбулися 9 жовтня 2013 року в місті Дніпропетровську за ініціативою громадян України Храпова Сергія Анатолійовича, Спіріної Ірини Дмитрівни та Водяного Миколи Миколайовича.

    4. Відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", утвореної на зборах громадян України, які відбулися 9 жовтня 2013 року в місті Севастополі за ініціативою громадян України Пархоменка Василя Михайловича, Байдюк Лариси Макарівни та Кіяшка Романа Володимировича.

    5. Відмовити в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.", утвореної на зборах громадян України, які відбулися 9 жовтня 2013 року в місті Кривому Розі (Дніпропетровська область) за ініціативою громадян України Тенетки Геннадія Миколайовича, Баландіна Сергія Вікторовича та Болтенка Юрія Івановича.

    6. Цю постанову видати уповноваженому представнику ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, а також оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Голова Центральної виборчої комісії

    М. ОХЕНДОВСЬКИЙ

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.


    Вам это будет интересно:

    Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2012 р. № 92, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2012 р. № 92 Внести зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2012 р. № 92( 92-2012-р ) "Про затвердження переліку об'єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення у 2012 році та обсягів бюджетних коштів для їх фінансування", виклавши його у редакції, що додається.

    Про розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

    Про розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік

    У Харкові обговорено шляхи впровадження пілотного навчально-просвітницького проекту «Судове адміністрування»

    21 серпня 2012 року в м. Харків  відбулась чергова зустріч з розробки та реалізації сертифікованих курсів для судових адміністраторів, зокрема, засідання експертної ради з реалізації та ...

    В суботу в Кремлі на годину погасять світло

    Президент Росії вперше візьме участь в екологічній акції Година землі в суботу на годину буде вимкнене освітлення Кремля, повідомив РІА Новости прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

    Консультации по недвижимости
    Адвокат по ЖКХ
    Рекомендовано !
    Киевские судебные решения

    №910/22831/14

    Судья: Васильченко Т.В.
    07.01.2015

    №757/24024/14-ц

    Судья: Цокол Л. І.
    07.01.2015
    Новости жилищных адвокатов
    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые ...

    Упрощено таможенное оформление для товаров, которые не содержат озоноразрушающих веществ Отныне для субъектов хозяйственной деятельности, импортирующих и экспортирующих товары, в которых отсутствуют озоноразрушающие вещества, их таможенное оформление осуществляется без лицензии. ...

    На Черкащині працівники ДАІ затримали автомобіль ...

    На Черкащині працівники ДАІ  затримали автомобіль з 170 літрами прозорої рідини невідомого походження Днями, близько восьмої години ранку, під час несення служби на стаціонарному посту Золотоноша, інспектори взводу із забезпечення супроводження відділу ДАІ з обслуговування міста Черкаси, зупинили ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та ...

    На Київщині нетверезий водій збив пішоходів та зник з місця ДТП Днями, близько о 20-й годині, в місті Васильків, невстановлений водій, керуючи автомобілем МОСКВИЧ 412, допустив наїзд на 27-річну місцеву мешканку та з місця пригоди зник. Жінка переходила проїзну ...

    Об Адвокате
    Этот сайт здоровский! работал на нем очень часто. Этот интернет портал ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще!

    Чувствуется настоящая забота о пользователях. Благодаря интересному порталу, наконец, решился обзавестись безлимитом.

    Чувствуется неподдельная забота о пользователях. Благодаря занимательному интернет сайту я, наконец-то, решился купить отдельную линию.
    Публикации о недвижимости
    О налогообложении операции с недвижимостью ...

    О налогообложении операции с недвижимостью в Украине Сегодня, как и после принятия нового налога на недвижимость, эта тема широко обсуждается среди всех заинтересованных в этом ...

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат

    Что лучше агент по недвижимости или адвокат Разграничение полномочий риелтора (агента), нотариуса и адвоката по вопросам недвижимости.

    fd88152c669729fa70f5fe095f45fa66